سلطان یاقوت

ترخیص حسگر ترمز ضدقفل از گمرک

ترخیص حسگر ترمز ضدقفل از گمرک

در گذشته یکی از بزرگ‌ترین علت تصادفات و تلفات جاده‌ای انسانی این بود که راننده متوجه خطر یا مانع در ادامه مسیر خود می‌شد ولی سیستم ترمز خودرو در برابر فشار شدید پدال ترمز واکنش نشان داده و بلافاصله لاستیک‌ها قفل می‌شدند. این اتفاق به خصوص در جاده‌های لغزنده و شرایط جوی نامناسب به وفور رخ می‌داد و سبب از دست رفتن کنترل خودرو توسط راننده می‌شد. سیستم ضدقفل ABS یک نوع سیستم ترمز است که جهت از بین رفتن همین خطر اختراع و به کاربرد گسترده در خودروسازی رسیده است. سیستم ضدقفل ترمز، برای اطلاع از نحوه حرکت و سرعت چرخ‌های خودرو از اجزائی تشکیل شده است که یکی از آن‌ها حسگر ترمز ضدقفل یا سنسور سرعتی نام دارد. عملکرد این سنسور به‌اینگونه است که روی هر چرخ تعبیه شده و دائما سرعت و حرکت لاستیک را مورد بررسی قرار می‌دهد تا هنگام بروز سرعت بسیار پایین هنگام ترمز ناگهانی، از طریق انتقال انرژی جنبشی چرخ‌ها به انرژی الکتریکی ، این اطلاعات را به کامپیوتر یا کنترل‌گر سیستم ترمز ABS برساند. فرآیند ترخیص حسگر ترمز ضدقفل از گمرک نیازمند اخذ مجوزهای لازمه و همچنین آگاهی کامل از قوانین اداره گمرک می‌باشد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

ترمز ضد قفل (ABS) چیست و چه کاربردی دارد؟

سیستم ABS مخفف عبارت انگلیسی Anti-lock Braking System به معنای سیستم ترمز ضدقفل است که اختراع آن سبب ایجاد انقلاب و پیشرفتی بزرگ در صنعت خودروسازی و ایمنی خودروها شد. در گذشته چرخ‌های ماشین هنگام ترمز شدید به خصوص در جاده‌های لغزنده، ناگهان قفل می‌شدند. خودرو و چرخ‌های آن پس از قفل شدن لاستیک، روی زمین کشیده شده و مسافت ترمز را طولانی‌تر می‌کردند. علاوه بر آن، فرمان خودرو نیز قادر به ارتباط با چرخ‌ها نبوده و راننده نمی‌توانست حرکت خودرو را کنترل نماید. این فرآیند قفل شدن چرخ‌ها، خطرات زیادی از جمله منحرف شدن خودرو از مسیر حرکت و همچنین افزایش احتمال تصادفات جاده‌ای را در پی داشت. با اختراع سیستم ترمز ضدقفل، این مشکل تا حدود زیادی حل شد، به طوری که امروزه تمام خودروهای تولیدی باید جهت افزایش ایمنی برای راننده و سرنشینان و هم چنین کاهش تصادفات جاده‌ای به این سیستم ترمز مجهز باشند. بهره‌گیری از سیستم ترمز ضدقفل در ساخت خودروها برای خودروسازان بزرگ در سراسر جهان به جهت دریافت ستاره ایمنی بسیار حائز اهمیت است.

سیستم ترمز ضدقفل هم‌زمان با سیستم ترمز معمولی خودرو کار کرده و طرز کار آن بدین صورت است که در زمان توقف ناگهانی خودرو، فعال می‌شود. خودرویی که به این سیستم مجهز باشد، پس از ترمزگیری شدید راننده، دیگر دچار قفل چرخ‌ها نشده و هم‌چنین قابل کنترل خواهد بود.

دو کارایی مهم ترمز ضدقفل که سبب کاربرد گسترده آن شده‌اند، عبارتند از:

  1. سرعت توقف بالاتر خودرو پس از ترمز و کوتاه شدن مسافت ترمز بدون قفل شدن چرخ‌ها؛
  2. امکان هدایت و کنترل خودرو با کمک فرمان پس از ترمزگیری در شرایط خاص.

حسگر ترمز ضدقفل چیست؟

یکی از 4 اجزای اصلی هر سیستم ترمز ضدقفل، سنسورهای سرعت هستند که به آن‌ها حسگر ترمز ضدقفل می‌گویند. یکی دیگر از اجزای مهم این سیستم، بخش کنترل‌گر است که به عنوان کامپیوتر سیستم ABS شناخته شده است. حالا نحوه ارتباط این دو بخش را در سیستم ترمز ضدقفل بررسی می‌کنیم. همانطور که در بخش قبلی گفته شد، سیستم ترمز ضدقفل تنها هنگام خطر قفل شدن لاستیک‌ها فعال می‌شود تا آن را مهار کرده و ایمنی خودرو را فراهم کند. سنسورهای سرعتی به طور مجزا در هر چرخ  خودرو تعبیه شده و با چرخش دائمی به دور آن، سرعت حرکت را بررسی کرده و در مواقع کاهش سرعت، اطلاعات لازم را به واحد پردازش سیستم ارسال می‌کنند. اطلاعات لازم درخصوص شرایط چرخ‌ها و حرکاتشان توسط حسگر ترمز ضدقفل به کامپیوتر سیستم ABS ارسال می‌شود.

انواع ترمزهای ABS براساس تعداد حسگر ترمز ضدقفل

تعداد حسگر ترمز ضدقفل در تمام خودروها یکسان نبوده و همین مسئله سبب تنوع در نوع سیستم ‌ABS خودروها شده است که شامل موارد زیر می‌باشند:

ترمز ضد قفل با چهار سنسور سرعت: در این نوع سیستم ضدترمز، برای هر چرخ یک حسگر جداگانه تعبیه شده است تا سرعت و اطلاعات حرکتی هر چرخ به صورت جداگانه بررسی شده و دقیق‌تر عمل کند.

ترمز ضدقفل با سه سنسور سرعت: از این نوع ترمز بیشتر در وانت‌ها و کامیون‌ها با چهار چرخ ضد قفل استفاده می‌شود و در آن برای هر چرخ جلو یک حسگر وجود دارد اما برای دو چرخ عقب تنها یک حسگر در نظر گرفته شده است که روی محور عقب قرار دارد.

ترمز ضدقفل با یک سنسور سرعت: این سیستم در وانت‌ها و کامیون‌ها با محور عقب ضد قفل دیده می‌شود که یک سنسور برای کنترل دو چرخ عقبی در محور عقب تعبیه شده است.

واردات حسگر ترمز ضدقفل از گمرک

از آنجا که احتمال سوختن و از بین رفتن سنسورهای سرعتی ترمز ضدقفل وجود دارد، نیاز به قطعات یدکی و جایگزین از طریق واردات از شرکت‌های تولیدکننده همان خودرو تامین می‌شوند. در کشور ایران واردات حسگر ترمز ضدقفل به عنوان قطعه یدکی خودروها عمدتا از کشورهای آلمان و فرانسه و در دهه اخیر از کشورهای چین، کره جنوبی، ژاپن، امارات و دبی صورت می‌گیرد.

تعرفه گمرکی جهت ترخیص حسگر ترمز ضد قفل

کد تعرفه جهت ترخیص حسگر ترمز ضدقفل خودروهای سواری از گمرک 90292022 می باشد که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 23 است.

کد تعرفه جهت ترخیص حسگر ترمز ضدقفل خودروهای سنگین از گمرک 90292023 می باشد که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی است.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص حسگر ترمز ضدقفل از گمرک

جهت همکاری و یا کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ترخیص حسگر ترمز ضدقفل از گمرک می‌توانید با کارشناسان ترخیص کار ماهر و باتجربه شرکت سلطان یاقوت تماس بگیرید.

تلفن های تماس: 09121995406  – 02128111034

بیشتر بخوانید :

 

5/5 - (1 امتیاز)