سلطان یاقوت

ترخیص چای ماته از گمرک

ترخیص چای ماته از گمرک

چای ماته، یک نوع نوشیدنی سنتی محسوب می‌شود که بیشتر در آمریکای جنوبی مصرف شده و علت نام‌گذاری آن، این است که از برگ‌های گیاه یربا ماته تولید می‌شود. ماته در ایران، هدف صادرات و واردات قرار گرفته و به همین دلیل قصد داریم تا در ادامه مقاله امروز به موضوع ترخیص چای ماته از گمرک بپردازیم که در دایره خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت جای می‌گیرد. طریقه مصرف ماته، بدین صورت است که این محصول را به همراه آب جوش درون پوسته خالی کدو قلیانی ریخته و به اندازه چند دقیقه به آن فرصت می‌دهیم تا دم بکشد. این چای بطور سنتی، با نی مخصوص به نام بومبیلا میل می‌شود. لازم است بدانید که تفاله‌های حاصل از این چای را می‌توان دو تا سه بار دیگر نیز دم کرد؛ زیرا طعم این چای در اولین استفاده مقداری تلخ است و در دفعات بعدی بهتر می‌شود. این نوشیدنی خواص و مزایای زیادی برای بدن دارد و مجموعه کاملی از تمامی ریز مغذی هاست و نوشیدن مرتب آن می‌توان تاثیراتی همچون تقویت سیستم ایمنی، سم‌زدایی بدن، پیشگیری از بیماری‌ها و … را به همراه داشته باشد. علاوه بر آن، ماته سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها ،پلی فنول‌ها، مواد معدنی، اسیدهای آمینه و ویتامین‌های مورد نیاز بدن است. طبق شواهد، چای ماته از کافئین بالا و حتی 30 درصد بیشتر از قهوه برخوردار است و نکته مثبت این است که مثل قهوه سبب تپش قلب نمی‌شود. برای آشنایی با نحوه تجارت و ترخیص ماته از گمرک ایران، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

تجارت چای ماته در ایران

صادرات و واردات دو اصل اساسی تجارت در کشور ما محسوب می‌شوند. تجار ایرانی در زمینه چای ماته مشغول به فعالیت بوده و از این طریق به کسب درآمد و سودآوری مشغول می‌باشند. هر ساله مقادیری ارز برای تجارت در زمینه چای ماته، در چرخه اقتصادی کشور ما به گردش درمی‌آید.

قوانین حاکم بر صادرات و واردات چای ماته

از آن‌جا که ماته، در دسته مواد غذایی جای می‌گیرد، اداره گمرک برای واردات و ترخیص این محصول از گمرک، قوانین بخصوصی وضع کرده است. منبع اطلاعات زیر، مقدمه فصل 9 کتاب مقررات صادرات و واردات ایران در سال 1401 است. تاجران و بازرگانان برای فعالیت در این زمینه، موظف هستند تا طبق قوانین زیر عمل نمایند:

  • ورود موکول به رعایت ماده 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 به شرح زیر است:

‌ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمت‌های نباتی به کشور‌مستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار می‌شود که حداکثر در ظرف مدت ‌یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.

  • ورود موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی مصوب 1345 به شرح زیر است:

ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با‌رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و ‌واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم ‌نماید.

  • صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین ‌نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بین‌المللی حفظ نباتات مصوب 1389 می‌باشد:

ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر می‌شود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر می‌شود.

اخذ چه مجوزاتی برای ترخیص چای ماته از گمرک نیاز است؟

ترخیص کار رسمی اداره گمرک که قصد ترخیص ماته از گمرک را دارد، باید برای اخذ مجوزهای زیر از سازمان‌های مربوطه اقدام کند:

  • مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • مجوز فنی از دفتر مقررات صادارت و واردات (مجوز سیستمی موافقتنامه تجارت ترجیحی با پاکستان)
  • مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی جهت اعلام تاریخ اعتبار
  • مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی جهت تخصیص ارز

کد تعرفه برای ترخیص چای ماته از گمرک

بطورکلی تعرفه گمرکی جهت ترخیص ماته ذیل ردیف 090300 قرار گرفته و تعرفه ورودی آن در گمرک برحسب واحد کیلوگرم محاسبه می‌شود.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص ماته در بسته‌بندی آماده برای خرده فروشی به وزن پانصد گرم و کمتر برابر 09030010 است که دارای حقوق ورودی 55% و اولویت کالایی 4 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص ماته به صورت کوبیده در بسته‌بندی‌های غیر خرده‌فروشی برابر 09030020 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 27 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص سایر انواع ماته از گمرک برابر 09030090 است که دارای حقوق ورودی 10% و اولویت کالایی 27 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص عصاره‌ها، اسانس‌ها و تغلیظ شده‌های چای یا ماته؛ و فرآورده‌ها براساس این عصاره‌ها، اسانس‌ها یا تغلیظ شده‌ها یا براساس چای یا ماته برابر 21012000 است که از حقوق ورودی و اولویت کالایی برخوردار است.

ترخیص چای ماته از گمرک با خدمات شرکت سلطان یاقوت

شرکت سلطان یاقوت در طول سالیان فعالیت خود، با به کارگیری نیروهای ترخیص کار ماهر و کاربلد توانسته است به یکی از معتبرترین شرکت‌ها در زمینه امور تجاری و بازرگانی از جمله ترخیص کالا تبدیل شود. از مزایای همکاری با این شرکت می‌توان به ترخیص کالا در سریع‌ترین زمان و با مناسب‌ترین هزینه ممکن اشاره کرد. در صورتی که قصد ترخیص چای ماته از گمرک را دارید، می‌توانید جهت برخورداری از مشاوره رایگان و یا درخواست همکاری با شرکت سلطان یاقوت، با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

 

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034