سلطان یاقوت

ترخیص شمش روی از گمرک

ترخیص شمش روی از گمرک

ترخیص شمش روی از گمرک، یکی از فعالیت‌های تجاری است که در حوزه خدمات ارائه شده از سوی متخصصان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت جای می‌گیرد. چهارمین فلز از نظر فراوانی در پوسته زمین، پس از آهن، آلومینیوم و مس، فلز روی (Zn) است. رنگ فلز روی سفید مایل به آبی بوده که در حالت خالص، از ویژگی‌هایی همچون مقاومت در برابر خوردگی، خواص الکتروشیمیایی قوی، مقاومت کششی بالا، نقطه ذوب پایین، شکل پذیری و … برخوردار است و به همین دلیل به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد. فلز روی خاصیت آلیاژپذیری بالایی داشته و آلیاژهای مهم آن همانند برنج و پولاد گالوانیزه، نسبت به سایر آلیاژهای ریخته‌گری از مقاومت و استحکام بالاتری برخوردار هستند. شمش روی در واقع شکل آماده به مصرف از فلز روی خالص است که جهت سهولت نگه‌داری و حمل و نقل این فلز تا مرحله  تبدیل به محصول نهایی ایجاد می‌شود. صادرات شمش روی در کشور ما رواج داشته و سالانه سودآوری بالایی در جهت توسعه اقتصاد داخلی کشور فراهم می‌کند. به همین دلیل، ترخیص شمش روی از گمرک نیز بسیار حائز اهمیت است که در ادامه مقاله به شرح اطلاعات مفید در خصوص آن و همچنین کاربرد و مزایای شمش روی خواهیم پرداخت.

کابردهای شمش روی

برای تبدیل فلز روی خالص به شمش روی، ابتدا آن را ذوب کرده و پس از ریختن در قالب مورد نظر، مورد فرآیند انجماد قرار می‌دهند. سالانه مقدار زیادی شمش روی تولید می‌شود که بیش از نیمی از آن، در فرآیند گالوانیزه کاربرد دارد. گالوانیزه کردن به فرآیندی گفته می‌شود که در آن، سطح فولاد را با روی پوشش داده تا مقاومت آن در برابر خوردگی افزایش پیدا کند.

50% باقی مانده از تولیدات شمش روی در موارد زیر به کار می‌رود:

  • گالوانیزه کردن ورق‌های پوشش بام‌ها، مخازن ذخیره و غیره؛
  • ساخت آلیاژهای ریخته‌گری؛
  • فعالیت‌های عمرانی و ساختمان‌سازی؛
  • تولید مواد شیمیایی و اکسیدها؛
  • تولید برنج نیمه نهایی و محصولات ریخته‌گری؛
  • و … .

مزایای استفاده از شمش روی

همانطورکه گفته شد، از شمش روی در موارد مختلفی استفاده می‌شود؛ حال میخواهیم به بررسی مزایای کاربرد روی بپردازیم. این مزایا شامل موارد زیر می‌باشند:

  • هزینه کم مراحل تولید شمش روی و هدر رفت کم فلز؛
  • امکان ریخته‌گری با فرآیندهای مختلف به دلیل عدم حساسیت به درجات خنک‌سازی گوناگون؛
  • امکان ایجاد بخش‌های نازک و جزییات پیچیده در یک قطعه به دلیل قابلیت ریخته‌گری عالی شمش روی؛
  • انقباض اندک و تخلخل گاز کمتر؛
  • قابلیت پرداخت عالی؛
  • مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی؛
  • مقاومت کششی و سختی بالا در دماهای محیطی؛
  • ویژگی‌های ماشین‌کاری عالی؛
  • استفاده در محیط‌های خطرناک به علت آلیاژ بدون جرقه.

 

صادرات شمش روی در ایران

در سال‌های اخیر، با وجود تحریم‌های شدید اقتصادی که علیه کشور ما اعمال شده‌اند، تولیدات شمش روی در کشور ما مانند قبل از اوضاع خوبی برخوردار است. صادرات شمش روی از ایران به دلیل عرضه آن با قیمت کمتر از سوی تولیدکنندگان داخلی در اثر فشار تحریم‌ها، پیشرفت چشم‌گیری داشته و مقدار آن دو برابر شده است. یک سوم از شمش روی تولید شده در کشور ما به مصرف بازار داخلی درآمده و نیاز به شمش روی در داخل کشور را پوشش می‌دهد. دو سوم باقی مانده یعنی دو برابر مصرف داخلی شمش روی، به کشورهای خارجی و علی‌الخصوص کشورهای منطقه صادر می‌شود. شمش روی تولید شده در کشور ما بسیار باکیفیت بوده و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی آن می‌باشد.

تجارت شمش روی در جهان

بزرگ‌ترین کشور صادرکننده شمش روی در جهان، کره جنوبی است. این کشور از منابع معدنی برخوردار نبوده و مواد اولیه برای تولید شمش روی را از طریق واردات تامین می‌نماید. کره جنوبی خود یکی از بزرگ‌ترین مصرف کنندگان شمش روی در جهان نیز می‌باشد، که سالانه مقدار زیادی از تولیدات مازاد خود را به کشورهایی از قبیل چین، هند، ویتنام، اندونزی و … صادر می‌کند.

دومین کشور بزرگ صادرکننده شمش روی، کانادا است که علاوه بر واردات گسترده مواد اولیه برای تولید شمش روی، دارای منابع معدنی فراوان نیز می‌باشد. بیش از 90% تولیدات این کشور به ایالات متحده آمریکا و باقی آن به مقاصدی همچون تایوان، مالزی و … صادر می‌شود. بلژیک سومین صادرکننده شمش روی در دنیا است. عمده محصول تولیدی در این کشور به مقاصد آلمان (24%)، ایتالیا (13%)، هلند (12%) و چین (11%) فرستاده می‌شود.

از طرفی دیگر، بزرگ‌ترین کشورهای واردکننده شمش روی در جهان، عبارتند از: چین، ایالات متحده آمریکا، آلمان، هلند، بلژیک، ترکیه، تایوان و ایتالیا.

مجوزهای لازم جهت ترخیص شمش روی از گمرک

اداره گمرک ایران برای پیشگیری از بروز تخلفات در امور تجاری از جمله واردات، صادرات و ترخیص کالا، قوانین و مقررات خاصی را در نظر گرفته است. از جمله این قوانین، اخذ مدارک و مجوزات خاص می‌باشد که تاجر با ارائه آن‌ها اثبات می‌کند که فعالیت تجاری مورد نظر او قانونی بوده و مرتکب تخلف نشده است.

تمام مراحل ترخیص کالا از جمله اخذ مجوزات، که اولین و مهم‌ترین مرحله آن می‌باشد، جزو وظایف ترخیص کار است. تاجران حرفه‌ای و باتجربه جهت تسریع عملیات ترخیص کالای خود، همواره از خدمات ترخیص کار معتبر بهره می‌برند. ترخیص کار شخصی است که از کارت بازرگانی اداره گمرک برخوردار بوده و به عنوان وکیل و نماینده قانونی تاجران، مشغول به فعالیت در زمینه‌های تجاری می‌باشد.

از جمله مجوزهای لازم برای تخصیص ارز در زمینه ترخیص شمش روی از گمرک، مجوز ارزی از دفتر صنایع معدنی است که به موضوع تخصیص ارز مربوط می‌شود.

تعرفه گمرکی جهت ترخیص شمش روی

کد تعرفه جهت ترخیص شمش روی از گمرک برابر 79011220 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 23 می‌باشد و به صورت کیلویی محاسبه می‌گردد.

شرح تعرفه شمش روی: روی غیر ممزوج/ که از لحاظ وزن کمتر از 99/99 درصد روی داشته باشد/ محتوی 90/99 درصد وزنی یا بیشتر اما کمتر از 95/99 درصد وزنی روی.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص شمش روی از گمرک

ترخیص شمش روی از گمرک، فعالیت تجاری مهم و تخصصی است که نیاز به مهارت و تجربه ترخیص کار معتبر همانند نیروهای ترخیص کار زبده و کاربلد شرکت سلطان یاقوت دارد. تاجران و بازرگانان گرامی که قصد ترخیص شمش روی از گمرک را دارند، می‌توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا همکاری با این شرکت، تلفن‌های زیر را شماره‌گیری نمایند.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034