ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک، یکی از خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت به شمار رفته و از اهمیت بالایی برای فعالان تجاری در کشور ما برخوردار است. آلومینیم نام فلزی پرکاربرد در صنایع مختلف است که دلیل ارزش بالای آن را میتوان با اشاره به مزایای کم نظیر این فلز توجیه کرد. کاربرد آلومینیوم به حدی گسترده است که تمامی صنایع ریز و درشت به نوعی برای ادامه فعالیت خود به آن وابسته هستند. آلومینیوم غیر ممزوج یا خالص (99%) را میتوان با اضافه کردن فلزات دیگر (روی، منیزیوم، مس و سیلسیوم) به ترکیب آن، به آلیاژ آلومینیوم تبدیل کرد که از ویژگیهایی همچون استحکام، درخشندگی، ورقه شدن و شکل پذیری بیشتر برخوردار است. برای استفاده از آلومینیوم به عنوان ماده اولیه در صنایع، ابتدا آن را به شکل شمش آلومینیوم درمیاورند. برای ساخت شمش آلومینیوم، آلومینیوم را پس از استخراج از معادن، در کورههای کارخانهها ذوب کرده و به بخش ریختهگری انتقال میدهند. سپس مواد مذاب را در قالبهای مستطیلی ریخته و پس از انجام عملیات سردسازی، آلومینیوم را که حالا به شمش آلومینیوم تبدیل شده از قالب خارج میکنند. صنایع گوناگون، پس از خرید شمش آلومینیوم به میزان مصرف خود، این محصول را مجدد تغییر شکل داده و به محصول مورد نظر خود مبدل میکنند. قالب شمش آلومینیوم، در اندازه و شکلهای متنوعی وجود دارد و از این رو شاهد انواع مختلف شمش آلومینیوم در بازار مصرفی هستیم. رایجترین انواع شمش آلومینیوم عبارتند از: شمش آلومینیوم 50 پوندی، شمش آلومینیوم 1000 پوندی، شمش آلومینیوم اسلب یا تختال، شمش آلومینیوم تی بار، شمش آلومینیوم بیلت و … . برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تجارت و ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
کاربرد آلومینیوم در صنایع مختلف
آلومینیوم پس از آهن، دومین فلز پرمصرف در صنایع است. برخی از مزایای عالی آلومینیوم شامل استحکام بالا در مقابل وزن کم، رسانایی الکتریکی و حرارتی، مقاومت در برابر خوردگی، بازیافت پذیری و شکل پذیری میباشند.
کاربردهای فلز آلومینیوم در صنایع گوناگون عبارتند از:
- صنعت حمل و نقل (اتومبیلها، هواپیماها، کامیونها، کشتیها، ناوگانهای دریایی، راه آهن و…)
- صنعت بستهبندی (قوطیها، فویل و…)
- صنعت ساختمان (درب، پنجره، دیوار پوشها و…)
- کالاهای با دوام مصرف کننده (وسایل برقی خانگی، وسایل آشپزخانه، …)
- خطوط انتقال الکتریکی (بهعلت وزن سبک اگرچه هدایت الکتریکی آن تنها ۶۰٪ هدایت الکتریکی مس هستند.)
- ماشین آلات اکسید آلومینیوم (آلومینا) بطور طبیعی و بصورت کوراندوم، سنگ سنباده، یاقوت و یاقوت کبود یافت میشود که در صنعت شیشهسازی استفاده میشود.
- یاقوت و یاقوت کبود مصنوعی در لیزر برای تولید نور همنوسان استفاده میشوند.
- آلومینیوم با انرژی زیادی اکسیده میشود و در نتیجه در سوخت موشکهای با سوخت و دمازاها کاربرد پیدا میکنند.
صادارت و واردات شمش آلومینیوم در ایران
واردات و صادارت شمش آلومینیوم اصلی و آلیاژی در سراسر جهان از جمله کشور ما رواج دارد و فعالان تجاری سود خوبی از فعالیت در این حوزه کسب مینمایند. تولیدات شمش آلومینیوم در ایران به اندازهای است که سالانه بخشی از آن به کشورهای خارجی نیز عرضه میگردد و ارز مناسبی بدین طریق وارد کشور ما میشود. صادرات شمش آلومینیوم از ایران به مقصد کشورهای ترکیه، تایوان، هند، چین و … صورت میگیرد.
همچنین برای تامین نیاز صنایع مختلف به انواع شمش آلومینیوم از جمله شمش آلومینیوم خالص و یا با آلیاژهای گوناگون، نیاز به واردات این محصولات از کشورهای خارجی تولیدکننده وجود دارد. واردات این محصولات به ایران عمدتا از کشور عراق و بخشی نیز از کشورهای امارات متحده عربی و جمهوری کره صورت گرفته است.
مجوزهای مورد نیاز برای ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک
اداره گمرک در ایران، حکم یک ذره بین بزرگ را دارد که تمام محمولههای ورودی و خروجی به کشور را کنترل و بررسی میکند. تاجران و بازرگانان کشور ما بر این امر واقف هستند که اداره گمرک حتما باید قانونی بودن تجارت ایشان را تایید کند. این کنترلها به شکل قوانین و مقررات خاص برای هر کالا درآمده و انجام امور تجاری همچون صادرات، واردات و ترخیص کالا در چهارچوب این دستورالعملها الزامی میباشد. یکی از مراحل مهم ترخیص کالا، جمع آوری و اخذ مجوزهاست که برای هر کالا به طور خاص تعریف شده اند. کارگزار رسمی گمرک شخصی است که از علم ترخیص کالا برخوردار بوده و با به کارگیری مهارت و تجربه خود، به انجام امور ترخیص کالا به نمایندگی از تاجران و بازرگانان کشورمان میپردازد. طریقه گزینش ترخیص کار و ارائه کارت بازرگانی به او، از طریق آزمون حق العمل کاری است که زیر نظر اداره گمرک برگزار میگردد.
ترخیص کاری که قصد ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک را دارد، جهت تخصیص ارز در این زمینه موظف است نسبت به اخذ مجوز ارزی از دفتر صنایع معدنی اقدام نماید.
تعرفه گمرکی مناسب جهت ترخیص شمش آلومینیوم
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص شمش آلومینیوم اصلی (آلومینیوم غیر ممزوج) برابر 76011000 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 23 میباشد که تعرفه ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم اندازهگیری میشود.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص شمش آلومینیوم آلیاژی برابر 76012000 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 23 میباشد که تعرفه ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم محاسبه میشود.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک
ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک، یک فرآیند بسیار تخصصی و پیچیده است که تنها با به کارگیری مهارت و تجربه ترخیص کار ممکن است. یکی از معتبرترین و قابل اطمینانترین شرکتهای تجاری، شرکت سلطان یاقوت است که آماده خدمت رسانی به تاجران و بازرگانان عزیز کشورمان در زمینه امور تجاری میباشد. در صورتی که قصد بهرهمندی از مشاوره رایگان و همکاری با شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک را دارید، میتوانید با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034