سلطان یاقوت

ترخیص فنر بادی از گمرک

ترخیص فنر بادی از گمرک

فنر بادی انواع مختلفی داشته و یکی از قطعات اصلی در سیستم تعلیق بادی خودروها به شمار می‌رود. به کارگیری این فنر در خودروهای حامل مسافر مانند انواع اتوبوس‌ها یا اتوموبیل‌های باری، مزیت‌های زیادی دارد که می‌توان به افزایش راحتی سواری و کاهش سر و صدا و همچنین کاهش خستگی سرنشینان و راننده خودرو اشاره کرد. ترخیص قطعات یدکی و لوازم خودرو از گمرک نیازمند اخذ مدارک لازم و آگاهی دقیق از کد تعرفه کالای مورد نظر است.در این مقاله قصد داریم شما را با وظایف فنر در سیستم تعلیق خودرو، مزایا و معایب فنرهای بادی و همچنین اطلاعات لازم در خصوص ترخیص فنر بادی از گمرک اشنا کنیم.

فنر در سیستم تعلیق خودرو

فنر یکی از 6 جزء محوری در سیستم تعلیق خودرو است که انواع مختلفی دارد. سیستم تعلیق خودرو یا فنربندی خودرو خود جزو مهم‌ترین قسمت‌های سیستم مکانیک خودرو به حساب می‌آید که نقش کلیدی در تعیین ارزش خودرو ایفا می‌کند. در ادامه به شرح دلایل اهمیت سیستم تعلیق خودرو می‌پردازیم.

مهم‌ترین وظیفه سیستم تعلیق خودرو، خنثی سازی تکانه‌ها و نوساتی است که خودرو هنگام عبور از ناهمواری‌های جاده‌ای با آن مواجه می‌شود. این سیستم با قرار گرفتن در قسمت شاسی خودروها، از انتقال این ضربات به بدنه خودرو که شامل قطعات مهم خودرو و سرنشینان آن می‌شود جلوگیری می‌کند. به لطف سیستم تعلیق خودرو، قطعات موجود در بدنه از آسیب تکانه‌های خودرو در امان می‌مانند. از دیگر ویژگی‌های سیستم تعلیق خودرو می‌توان به ایجاد اصطحکاک و چسبندگی مناسب میان لاستیک و سطح جاده و حفظ تعادل دائمی خودرو با تنظیم تقسیم وزن میان چرخ‌ها اشاره کرد.

سیستم تعلیق در هر خودرو بنابر کاربری آن، از اجزاء گوناگون و متفاوتی تشکیل شده است؛ ولی چند عضو ثابت دارد که در همه سیستم‌های فنربندی مشترک است و نبود آن‌ها عملکرد این سیستم و حرکت خودرو را مختل می‌سازد. انواع فنرهای به کار رفته در سیستم تعلیق خودرو وظیفه دارند تا وزن خودرو را متحمل شوند، ارتفاع خودرو را در حد استاندارد آن ثابت نگه دارند و همچنین ضربات جاده‌ای را دفع نمایند. اغلب فنرها به شکل میله یا حلق فولادی انعطاف پذیر ساخته شده‌اند تا بدنه خودرو را در برابر ناهمواری‌ها و دست‌اندازها پشتیبانی کنند.

فنر بادی چیست؟

از فنرهای بادی در سیستم تعلیق بادی استفاده می‌شود. طریقه نصب و پیکربندی سیستم‌های تعلیق بادی در مدل‌های مختلف آن متفاوت است؛ اما اصول اساسی آن ثابت و مشترک هستند. در این نوع سیستم تعلیق، فنر فلزی که ممکن است مارپیچ یا تخت باشد برداشته شده و نوعی کیسه هوا به نام فنر بادی یا فنر بادی جایگزین می‌شود. با وارد کردن فشار هوا به فنربادی، می‌توان سیستم تعلیق خودرو را بالا و پایین آورد و بطورکلی تنظیم کرد. فنرهای بادی شامل کمپرسور، مخزن، دریچه تسطیح، چشمه‌های هوا یا دمنده هوا و… می‌باشند.

از سیستم تعیلق بادی که به فنر بادی مجهز شده است در انواع وسیله نقلیه ازجمله اتوبوس‌ها، وسایل حمل و نقل زباله، وسایل حمل بار و تانکر جهت پشتیبانی از حداکثر ظرفیت بار و ثبات و کیفیت کلی سواری استفاده می‌شود.  در این خودروها هوای فنر لاستیکی (که به کیسه هوا نیز معروف است) از طریق کمپرسور هوای خودرو و سیستم ذخیره سازی هوا تامین می شود.

مزایا و معایب فنرهای بادی در سیستم تعلیق بادی

مزیت مهم فنرهای بادی که به جای فنرهای معمول در خودروهای سنگین به کار می‌روند، این است که بدون توجه به وزن یا حرکت خودرو، ارتفاع آن را بطور خودکار ثابت نگه می‌دارند. یکی دیگر از نقاط قوت این فنرها این است که اگر هنوز وسیله نقلیه بارگیری نکرده باشد، نرم شده و با افزایش بار و در نتیجه فشار هوا در داخل محفظه، سختی آن افزایش می‌یابد. در نتیجه راحتی مطلبی را چه در زمان سبکی خودرو و چه در زمان حمل بار جهت سواری فراهم می‌کند. علاوه بر این‌ها، فنرهای هوا با جذب شوک جاده‌ای باعث افزایش پایداری خودرو نیز می‌شوند.

از معایب فنرهای بادی می توان به کم شدن ناگهانی و غیرمنتظره فشار هوا، به دلیل پاره شدن فنر بادی و پرتاب شدید قطعات تحت فشار از جمله فنربادی و خرابی قطعات مجاور آن اشاره کرد.

واردات فنرهای بادی از کدام کشورها صورت می‌گیرد؟

در چند دهه گذشته، کشورهای چین، کره جنوبی، ترکیه، ژاپن، امارات متحده عربی و اخیرا دبی بیشترین سهم را در واردات قطعات یدکی از جمله فنر بادی در ایران را به خود اختصاص داده‌اند.

مجوزهای لازم جهت ترخیص فنر بادی خودرو

  • مجوز فنی دفتر صنایع خودرو-بدون انتقال ارز:

با شرط محل تامین ارز شامل واردات قطعات یدکی برای ارائه خدمات پس از فروش شرکت‌های تولیدی وسایل حمل و نقل.

  • مجوز فنی کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت برای کالاهای مستعمل یا دسته دوم.
  • مجوز ارزی دفتر صنایع خودرو-تخصیص ارز.

تعرفه گمرکی جهت ترخیص فنر بادی خودرو

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص فنر بادی خودروهای سواری در ردیف 87088031 می باشد که دارای حقوق ورودی 15% و اولویت کالایی 25 است.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص فنر بادی خودروهای سنگین در ردیف 87088039 می باشد که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 24 است.

 

شما تاجران عزیز می‌توانید جهت انجام مشاوره رایگان و همکاری با شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص فنر بادی از گمرک  با شماره‌های زیر تماس حاصل نمایید.

تلفن های تماس: 09121995406 –  02128111034

بیشتر بخوانید :

 

5/5 - (1 امتیاز)