سلطان یاقوت

ترخیص خرما از گمرک

ترخیص خرما از گمرک

خرما نام میوه درخت نخل است که بیش از 400 مدل مختلف داشته و تنها 70 الی 80 مدل آن در کشور ما کشت می‌شود. انواع خرماهای ایرانی جزو کالاهای صادراتی محسوب شده و جزو تجارت‌های پرسود محسوب می‌شوند. از این رو قصد داریم در ادامه مقاله به موضوع ترخیص خرما از گمرک بپردازیم که جزو خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت محسوب می‌شود. این دسر و خوراکی، طعم شیرینی داشته و از خواص بی‌نظیری برای بدن انسان برخوردار است. درون میوه خرما بخشی سخت به نام هسته خرما قرار گرفته که قابل خوردن نمی‌باشد ولی برای مصارف گوناگون نگه‌داری می‌شود. از مزایای مصرف خرما که طبع گرم و خشک دارد، می‌توان به کاهش خطر ابتلا به سرطان، تقویت دستگاه عصبی، بهبود عملکرد مغز، تقویت سلامت استخوان‌ها، مقابله با دیابت و … اشاره کرد. در ادامه‌ی این مقاله‌ی بازرگانی به موضوع نحوه تجارت و همچنین اطلاعات مفید در زمینه ترخیص خرما از گمرک اشاره خواهیم کرد؛ پس با ما همراه باشید.

تجارت خرما در ایران و جهان

خرما، نام محصول درخت نخل است که در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می‌کند. کشورهای تولیدکننده خرما در جهان شامل ایران، عراق، پاکستان، عربستان، کشورهای عربی دیگر در اطراف خلیج فارس، آمریکا و شمال آفریقا می‌باشند. کشور ما نیز از شرایط آب و هوایی مناسب برای پرورش درخت نخل برخوردار بوده و کشت آن در استان‌های خوزستان، فارس، هرمزگان، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان و … قدمتی 3 هزار ساله دارد.

خرماهای تولید شده در ایران از کیفیت و مرغوبیت بسیار بالایی برخوردار بوده و به 70 کشور در سراسر جهان صادر می‌شوند. کشورهایی مانند آلمان، انگلیس، سوئیس، دانمارک، اسپانیا، روسیه، کانادا، چین، پاکستان و عراق و ترکیه و کشورهای اطراف خلیج فارس از مشتریان دائمی ایران هستند.

صادرات خرما به عنوان یکی از منابع اصلی صادرات غیرنفتی در ایران، سبب ورود مقادیر بالای ارز به کشور گشته و از سود بالایی برای فعالان در حوزه تولید و صادارت این محصول برخوردار است. در سال‌های اخیر صادرات خرما رونق بسیاری داشته است و تولیدکنندگان خرما با استفاده از بسته ‌بندی‌های مناسب و به کار بردن اصول و قواعد بازاریابی، توانسته‌اند این صنعت را رشد دهند و خرما را به کشورهای اروپایی نیز صادر کنند.

قوانین مربوط به صادرات و واردات خرما در ایران

  • ورود موکول به رعایت ماده 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 به شرح زیر است:

‌ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمت‌های نباتی به کشور‌ مستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار می‌شود که حداکثر در ظرف مدت ‌یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.

  • ورود و ترخیص موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی مصوب 1346 به شرح زیر می‌باشد:

‌ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با‌ رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و ‌واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم ‌نماید.

  • صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین ‌نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بین‌المللی حفظ نباتات مصوب 1389 می‌باشد:

ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر می‌شود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر می‌شود.

مجوزهای لازم جهت ترخیص خرما از گمرک

از آن‌جا که خرما جزو مواد غذایی دسته‌بندی می‌شود، ترخیص کاری که قصد ترخیص خرما از گمرک را دارد، موظف است نسبت به اخذ مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام نماید.

ترخیص خرما از گمرک به اخذ مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی جهت اعلام تاریخ اعتبار و مجوز فنی از سازمان حفظ نباتات نیاز دارد.

همچنین جهت تخصیص ارز در این زمینه، باید مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی دریافت شود.

از آن‌جا که انواع خرما جزو گروه کالایی 4 دسته‌بندی می‌شوند، برای ترخیص این محصولات از گمرک، باید مجوز فنی از دفتر مقررات صادرات و واردات (مجوز سیستمی موافقتنامه تجارت ترجیحی با پاکستان) جمع آوری شود.

تعرفه گمرکی جهت ترخیص خرما

کد تعرفه جهت ترخیص خرما از گمرک بطورکلی ذیل ردیف 080410 قرار دارد که تعرفه ورودی انواع آن‌ها برحسب واحد کیلوگرم محاسبه می شود.

نام کالاکد تعرفه گمرکیحقوق ورودیاولویت کالایی
خرما استعمران0804101055%4
خرما برحی0804101555%4
خرما کبکاب0804102055%4
خرما ربی0804102555%4
خرما پیاروم0804103055%4
خرما کلوته0804103555%4
خرما مضافتی0804104055%4
خرما خاصویی0804104555%4
خرما شاهانی0804105055%4
خرما زاهدی0804106055%4
سایر خرماها0804109055%4

 

خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص خرما از گمرک

ترخیص خرما از گمرک، جزو امور تخصصی است و شامل پیچ و خم‌های بسیار است و تنها با راهنمایی‌ و همیاری متخصص ترخیص کار باتجربه و معتبر انجام‌پذیر خواهد بود. شرکت سلطان یاقوت، با بهره‌مندی از کادر نیروهای ترخیص کار زبده و کاربلد، آماده خدمت‌رسانی به تاجران و بازرگانان کشورمان در زمینه امور گمرکی از جمله ترخیص کالا می‌باشد. در صورتی که قصد ترخیص خرما از گمرک را دارید، برای مشاوره رایگان و یا همکاری با شرکت سلطان یاقوت، کافیست با شماره‌های درج شده در انتهای مقاله تماس حاصل نمایید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034