ترخیص انواع دام زنده و گوشت دامها از جمله ترخیص شتر از گمرک، از فعالیتهای تجاری رایج و مهم در کشور ما به حساب میآید که سالانه سهم زیادی از مبادلات تجاری کشور را به خود اختصاص داده و در حوزه خدمات شرکت سلطان یاقوت قرار میگیرد. شترها از جمله چهارپایان اهلی میباشند که برای انسان محصولات مرغوب و گوناگونی همچون شیر، گوشت، پوست و … را به همراه دارند. شترها دارای نژادهای گوناگونی از جمله ترکمنی، عربی، کلکوئی، خارتورانی، رباطی، ملوچی یا مکرانی، جماز، زوبه، دوکوهانه، انارکی و مایه (آمیخته دوکوهانه و یککوهانه) هستند که تمامی نژادهای نام برده در استانهای مختلف کشور ما پرورش مییابند. تجارت شتر در کشور ما رواج داشته و بازرگانان و تاجران زیادی در این زمینه مشغول به فعالیت هستند. در حال حاضر صادرات شترهای ایرانی با شرایط خاص مجاز میباشد که در ادامه مقاله به آن اشاره خواهیم کرد. اگر مایل هستید اطلاعات بیشتری در خصوص تجارت و ترخیص شتر از گمرک کسب نمایید، ادامه مقاله را دنبال کنید.
واردات و صادرات شتر در ایران
صنعت دامپروری در کشور ما از دیرباز از اوضاع خوبی برخوردار بوده است ولی در سال های اخیر به دلیل بروز عواملی همچون خشکسالی و تحریمها، بیشتر فعالیت این صنعت بر روی پرورش شتر متمرکز شده است. از آنجا که خواستگاه زیستی شتر در مناطق کویری است و در میتواند در شرایط خشکسالی دوام بیاورد، آن را دام آینده ایران نامیدهاند. روزبهروز شرایط آبی کشور سختتر و بحرانیتر میشود و با توجه به اینکه شتر در مناطق گرم و خشک تحمل بالایی دارد، راحتتر میتوان آن را پرورش داد. میان استانهای کشور ما، سیستان و بلوچستان با 75 هزار نفر، جایگاه اول در تولید و پرورش شتر را از آن خود کرده است و به همین دلیل از چهار سال پیش تاکنون سند توسعه پرورش شتر در این استان با هدف هدایت شترهای جوان به واحدهای پرواربندی برای پروار و تامین گوشت شتر مورد نیاز بازار تدوین و اجرا شده است. واردات شتر در کشور ما در سالهای اخیر از مبداءهای افغانستان و پاکستان صورت گرفته است.
همچنین در نیمه اول سال 1400، گمرک جمهوری اسلامی ایران با صدور بخشنامهای به تمام گمرکات اجرایی، رفع ممنوعیت صادرات شتر نر و مولد را اعلام کرد. پس از صدور این بخشنامه، ممنوعیت صادرات شتر نر غیر اصلاح نژادی با سن بیش از 8 سال و شتـر ماده با سن بالای 12 سال با اخذ مجوز از وزارت جهاد کشاورزی بلامانع است. شترهای زنده ایرانی با نژادهای مختلف به کشورهای قطر، کویت و امارات متحده عربی صادر میشوند.
مجوزهای لازم جهت ترخیص شتر از گمرک
اداره گمرک ایران، جهت ترخیص هر کالای تجاری از گمرکات تخصصی آن، یک مجموعه قوانین و مقرراتی وضع کرده است که طی کردن این مراحل شرط اصلی خروج کالا از گمرک به حساب میآیند. طرف حساب اداره گمرک در امر ترخیص کالا، در آزمون حق العمل کاری گمرک مشخص شده و به وی گواهی نامهای به نام کارت بازرگانی اعطاء میشود تا ترخیص کار به وسیله این کارت بتواند در حیطه امور بازرگانی و تجاری مشغول به فعالیت شود. ترخیص کار میتواند خود تاجر بوده یا با اخذ وکالت از تاجران، به صورت قانونی مجاز به انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک گردد. یکی از مراحل سرنوشتساز در پروسه ترخیص کالا، اخذ مجوزاتی است که به طور خاص برای هر کالایی تعریف شدهاند و سازمانهای کشورمان مسئول اعطاء این مجوزها هستند. ترخیص کار معتبر مانند کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت بر این قوانین تسلط کامل داشته و این مرحله را در کوتاهترین زمان ممکن و با صرف کمترین هزینه، طی میکنند.
مجوزهایی که اخذ و ارائه آنها برای ترخیص شتر از گمرک، به طور خاص الزامی میباشد، عبارتند از:
- مجوز فنی از سازمان دامپزشکی
- مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی – اعلام تاریخ اعتبار
- مجوز فنی از سازمان حفظ محیط زیست
- مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی – تخصیص ارز
- نیاز به شناسه کالا
تعرفه گمرکی جهت ترخیص شتر
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص شتر مولد نژاد خالص برابر 01061310 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 22 میباشد.
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص سایر نژادهای شتر برابر 01061390 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 22 میباشد.
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص گوشتها و احشای خوراکی گوشت، تازه، سردکرده یا منجمد از شترها و سایر گونههای شتر (camelidae) برابر 02086000 است که دارای حقوق ورودی 10% و اولویت کالایی 22 میباشد. واحد اندازهگیری تعرفه آن، Kg است.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص شتر از گمرک
ترخیص شتر از گمرک امری تخصصی است که نیازمند دانش و مهارت ترخیص کار مورد اعتماد و باتجربه همچون ترخیص کاران شرکت سلطان یاقوت میباشد. اگر شما هم قصد ترخیص شتر از گمرک را دارید، میتوانید با شماره تلفنهای زیر تماس گرفته و از خدمات این شرکت، همچون مشاوره کاملا رایگان، بهرهمند شوید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034