روغن زیتون جزو محبوبترین روغنهای جهان است که به جهت خواص دارویی و همچنین غذایی خود مورد استفاده گسترده واقع شده است. واردات انواع روغن زیتون در ایران امری رایج بوده و از این رو قصد داریم به شرح اطلاعات در خصوص ترخیص روغن زیتون از گمرک بپردازیم که جزو خدمات شرکت سلطان یاقوت است. در حال حاضر روغن زیتون با درجات کیفی گوناگون در بازار مصرفی جهانی عرضه میگردد. بهترین نوع روغن زیتون، روغن فرابکر است که در پروسه تولید آن از گرما و فرآیندهای شیمیایی استفاده نمیشود و در نتیجه روغن حاصل سرشار از آنتی اکسیدان میباشد. روغن زیتون فرابکر طعم تند و تلخ دارد و به دلیل مقاومت بالا در برابر گرما، بیشتر در مصارف پخت و پز کاربرد دارد. در درجه بعدی، روغن زیتون بکر قرار میگیرد که از خواص مشابه روغن زیتون فرابکر با طعم و عطر ضعیفتر برخوردار می باشد. روغن زیتون بکر نیز مانند روغن زیتون فرابکر، حاصل پرس مکانیکی زیتون بدون دخالت حرارت و مواد شیمیایی است ولی سطح اسیدیته آن با روغن فرابکر متفاوت بوده و حداکثر 2 درصد است. این سطح از اسیدیته سبب افزایش کالری و نقطه دود روغن زیتون بکر شده است و به همین دلیل نمیتوان آن را به علت خاصیت دودزایی در پخت و پز با حرارت بالا مورد استفاده قرار داد. از روغن زیتون بکر بیشتر برای اضافه کردن به غذاهای سرد، سالادها و پاستاها استفاده میکنند. روغن زیتون خالص، نام درجه بعدی روغن زیتون پس از روغن زیتونهای فرابکر و بکر است که ترکیب دو نوع روغن تصفیه شده و بکر است. این روغن سرشار از ویتامین E بوده و جهت مصارف سرخ کردن و پخت و پز کاربرد دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تجارت و ترخیص روغن زیتون از گمرک، ادامه مقاله را دنبال نمایید.
تجارت ایران در زمینه روغن زیتون
ایران جزو کشورهایی است که محصولات مورد نیاز خود را عمدتا از طریق واردات تامین میکند و به همین ترتیب روغن زیتون مورد نیاز بازار مصرفی نیز از همین طریق تامین میگردد. روغن زیتون یکی از کالاهای مصرفی و پرکاربرد در سراسر جهان است و کشورهای زیادی به تولید و تجارت در این زمینه مشغول به فعالیت هستند. بزرگترین تولیدکننده و صادرکنندگان روغن زیتون در جهان کشورهای اسپانیا، یونان، ایتالیا، ترکیه، مراکش، سوریه، تونس، پرتغال، آرژانتین، آمریکا و آلبانی هستند.
سالیانه مقادیر بالایی ارز از ایران جهت واردات انواع روغن زیتون از کشورهای سوریه، ترکیه، اسپانیا، ایتالیا، امارات متحده عربی، چین، یونان خارج شده و تاجران و بازرگانان در این زمینه مشغول به فعالیت هستند.
البته تولیدات روغن زیتون در کشور خودمان نیز صورت میگیرد و به بازار مصرفی داخلی و همچنین کشورهای همسایه از قبیل عراق، افغانستان، تاجیکستان و … عرضه میگردد.
قوانین مربوط به صادرات و واردات روغن زیتون در ایران
- ورود و ترخیص موکول به رعایت مفاد ماده 16 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی و … مصوب سال 1346 به شرح زیر میباشد:
ماده 16 ـ از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و وارد کننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید.
- واردات اقلام موضوع ردیف تعرفه 15099000 موکول به اخذ موافقت قبلی از وزارت جهاد کشاورزی میباشد.
مجوزهای لازم برای ترخیص روغن زیتون از گمرک
ترخیص کاری که قصد ترخیص روغن زیتون از گمرک را دارد موظف است جهت اخذ مجوزهای زیر از سازمانهای مربوطه اقدام نماید:
- مجوز فنی و ارزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
- مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی جهت اعلام تاریخ اعتبار
- مجز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی جهت تخصیص ارز
- مجوز ارزی از دفتر صنایع غذا و دارو جهت تخصیص ارز
تعرفه گمرکی برای ترخیص روغن زیتون
بطورکلی تعرفه گمرکی برای ترخیص روغن زیتون و اجزای آن، حتی تصفیه شده ولی از لحاظ شیمیایی تغییر نیافته ذیل ردیف 1509 قرار میگیرد و تعرفه ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم در گمرک محاسبه میگردد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص روغن زیتون فرابکر با بستهبندی سه لیتر و کمتر برابر 15092010 است که از حقوق ورودی 55% و اولویت کالایی 4 برخوردار میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص روغن زیتون فرابکر در سایر بستهبندیها برابر 15092090 است که از حقوق ورودی 15% و اولویت کالایی 22 برخوردار میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص روغن زیتون بکر با بسته بندی سه لیتر و کمتر برابر 15093010 است که از حقوق ورودی 55% و اولویت کالایی 27 برخوردار میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص روغن زیتون بکر در سایر بستهبندیها برابر 15093090 است که از حقوق ورودی 15% و اولویت کالایی 22 برخوردار میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص سایر روغن زیتون و اجزای آن، حتی تصفیه شده ولی از لحاظ شیمیایی تغییر نیافته برابر 15099000 است که از حقوق ورودی 55% و اولویت کالایی 4 برخوردار میباشد.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص روغن زیتون از گمرک
اداره گمرک ایران جهت برقراری عدالت و برابری در محاسبه حقوق گمرکی و همچنین کنترل محمولههای تجاری صادراتی و وارداتی قوانین و مقررات خاصی برای هر کالای تجاری وضع کرده است که تسلط و عمل به آنها از جمله وظایف ترخیص کار رسمی اداره گمرک به شمار میرود. شرکت سلطان یاقوت با به کارگیری کادر زبده و کاربلد نیروهای ترخیص کار، آماده ارائه خدمات به شما فعالان تجاری گرامی میباشد. شما عزیزان میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر (مشاوره رایگان) و همچنین همکاری با این شرکت در زمینه ترخیص روغن زیتون از گمرک، با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034