سلطان یاقوت

ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک

ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک

گل آفتاب گردان، علاوه بر زیبایی ظاهری دارای میوه‌ای به نام تخمه آفتاب گردان است که جزو محصولات گیاهی بسیار مهم و پرطرفدار محسوب می‌شود. تجارت در زمینه صادرات و واردات تخمه آفتاب گردان در کشور ما بسیار متداول بوده و از سود بسیار بالایی برای تاجران و بازرگانان برخوردار است. به همین دلیل قصد داریم در این مقاله‌ی بازرگانی، به موضوع ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک بپردازیم که در دایره خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت قرار گرفته و فرآیندی تخصصی و حائز اهمیت به شمار می‌رود. تخمه آفتاب گردان منبع غنی از امگا 3، ویتامین‌ها، مواد معدنی و روغن‌های ضروری بدن انسان است و دارای طبع گرم و خشک می‌باشد. اگر قصد دارید با خواص این محصول گیاهی باارزش آشنا شده و اطلاعاتی در خصوص تجارت و ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک به دست آورید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

خواص تخمه آفتاب گردان چیست؟

  1. سرشار از ویتامین E و درمان کننده التهاباب مزمن
  2. کاهش دهنده فشار خون بالا
  3. درمان عفونت‌ها و افزایش مقاومت در برابر بیماری ویروسی
  4. بهبود جریان خون و از بین برنده‌ی بی‌حالی
  5. کاهش دهنده‌ی کلسترول بد خون
  6. ترمیم کننده‌ی سلول‌های آسیب دیده بدن
  7. کاهش سطح قند خون بیماران دیابت نوع دوم
  8. بهبود دهنده‌ی خلق و خوی تنگ و تنش روانی
  9. سرشار از فیبر و مناسب برای رژیم غذایی
  10. سرشار از آهن و درمان کننده کم خونی مینور
  11. منبع غنی از ویتامین E و درخشان کننده موها
  12. تنظیم سطح هورمون‌های بدن
  13. افزایش سطح کارایی روده
  14. درمانگر افسردگی و اضطراب

صادارت و واردات تخمه آفتاب گردان در ایران

در کشور ما، تولیدات تخمه آفتاب‌گردان از اوضاع خوبی برخوردار است و حجم محصولات تولیدی علاوه بر پوشش‌دهی بخش زیادی از تقاضای داخلی، به بازار خارجی نیز عرضه می‌شود. شهر خوی در کشور ما، قطب تولید دانه آفتاب گردان محسوب شده و بیشترین میزان سطح زیر کشت گل آفتاب گردان در کل کشور را دارد. تخمه آفتاب گردان ایرانی، از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و توانسته است طرفداران زیادی را به خود جذب کند. صادرات دانه آفتاب گردان از ایران به کشورهای عراق و افغانستان رواج دارد.

با وجود کفایت تولیدات داخلی آفتاب گردان برای تامین نیاز کشور، واردات این محصولات به ایران نیز رواج دارد و سالانه مقدار ارز زیادی بدین منظور از کشور خارج می‌شود. واردات تخمه آفتابگردان یکی از مهم‌ترین لاین‌های تجاری ایران به حساب می‌آید که تجار ایرانی برخلاف اشباع بازار در زمینه‌ی تولید و عرضه ی تخمه، همچنان فعالیت خود را در این زمینه ادامه می‌دهند.

واردات تخمه در ایران، عموما از کشور چین صورت می‌گیرد؛ زیرا محصولات این کشور مدل و مزه‌ی خاصی داشته و بسیار یکدست هستند. واردات بذر تخمه چینی به کشور ما جهت پرورش این گیاه و بهره‌وری از محصولات آن، یکی از فعالیت‌های مرسوم در ایران است. تخمه آفتاب گردان، از مبداء سایر کشورها همچون امارات متحده عربی، روسیه، بلغارستان و سوئیس نیز به کشور ما وارد شده و به بازار داخلی عرضه می‌گردد.

قوانین مربوط به تجارت تخمه آفتاب گردان در ایران

  • ورود و ترخیص موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی مصوب 1346 به شرح زیر می‌باشد:

‌ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با‌رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و ‌واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم ‌نماید.

  • ورود موکول به رعایت ماده 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 به شرح زیر است:

‌ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمت‌های نباتی به کشور‌مستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار می‌شود که حداکثر در ظرف مدت ‌یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.

  • ورود و صدور بذر در مقیاس تجاری منوط به اخذ گواهی از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و با رعایت مقررات قرنطینه می‌باشد.
  • حقوق ورودی دانه‌های روغنی در صورت خرید دانه‌های روغنی داخلی به قیمت تضمینی با تایید وزارت جهاد کشاورزی از داخل، معادل 50% حقوق ورودی می‌باشد.
  • صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین‌نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بین‌المللی حفظ نباتات مصوب 1389 می‌باشد:

ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر می‌شود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر می‌شود.

مجوزهای لازم جهت ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک

از آن‌جا که تخمه آفتاب گردان جزو مواد غذایی به شمار می رود، ترخیص کاری که قصد ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک را دارد، موظف است جهت دریافت مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام نماید.

برای اعلام تاریخ اعتبار تخمه آفتاب گردان، گرفتن مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی ضرورت دارد.

همچنین ترخیص کار باید جهت تخصیص ارز در زمینه ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک، مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی را اخذ کند.

 

تعرفه گمرکی جهت ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک

بطورکلی تعرفه گمرکی جهت ترخیص دانه‌ آ‏فتابگردان، حتی خرد شده ذیل ردیف 120600 قرار می‌گیرد و تعرفه ورودی آن‌ها برحسب واحد کیلوگرم اندازه‌گیری می‌شود:

  • کد تعرفه جهت ترخیص دانه آفتاب گردان برای روغن‌کشی از گمرک برابر 12060010 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 25 می‌باشد.
  • کد تعرفه جهت ترخیص بذر آفتاب گردان از گمرک برابر 12060020 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.
  • کد تعرفه جهت ترخیص دانه آفتابگردان بدون پوست برای مصرف آجیلی (مغز تخمه) از گمرک برابر 12060030 است که دارای حقوق ورودی 55% و اولویت کالایی 25 می‌باشد.
  • کد تعرفه جهت ترخیص تخمه آفتاب گردان با پوست و سایر مدل‌ها از گمرک برابر 12060090 است که دارای حقوق ورودی 30% و اولویت کالایی 25 می‌باشد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک

شرکت سلطان یاقوت با داشتن سابقه مفید و درخشان در زمینه امور تجاری و بازرگانی و همچنین به‌کارگیری نیروهای ترخیص کار ماهر و کاربلد، آماده خدمت‌رسانی به واردکنندگان و صادرکنندگان عزیز کشورمان می‌باشد. در صورتی‌که قصد کسب مشاوره رایگان و یا همکاری با شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص تخمه آفتاب گردان از گمرک را دارید، با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

5/5 - (1 امتیاز)