واردات بذر انواع گیاهان از جمله تخم چغندر قند در کشور ما رواج دارد و این فعالیت سبب رونق صنعت کشاورزی میشود. از این رو قصد داریم در مقاله امروز به موضوع ترخیص بذر چغندر از گمرک بپردازیم که یکی از خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت به شمار میرود. چغندر یا لبو نوعی از سبزیجات ریشهای است که در کشور ما بیشتر در فصل زمستان مصرف میشود. مصرف چغندر بصورت آبپز و یا خام، به سبب خواص و مزایای این محصول، موجب پیشگیری و یا بهبود سرماخوردگی میشود. چغندرها را میتوان در طیف وسیعی از رنگ و اندازه در میوهفروشیها یافت. در نتیجه بذر چغندر نیز انواع گوناگونی دارد که مشتری، برحسب نیاز خود اقدام به خرید آن مینماید. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تجارت و ترخیص تخم چغندر از گمرک، ادامه مقاله را دنبال نمائید.
واردات بذر چغندر در ایران
کشور ما در زمینه پرورش چغندر قند، از جایگاه مهم و خوبی در جهان برخوردار است و سالانه مقادیری از تولیدات خود را به سایر کشورها نیز عرضه میکند. اما جالب اینجاست که برای تحقق این هدف، از واردات بذرهای مرغوب و درجه یک از کشورهای خارجی و کشت و پرورش آنها بهره میبرد.
عمده واردات بذر چغندر از کشورهای ترکیه، هلند، ایرلند، آمریکا، دانمارک، فرانسه، بلژیک و … صورت میگیرد و هر ساله مقادیر بالایی ارز برای واردات این محصول از کشورمان خارج میشود.
واردات بذر در ایران، ضرورت دارد و مسئله مهمی است؛ زیرا با واردات بذر خوب، صنعت کشاورزی میتواند محصولات نهایی مرغوب تولید نموده و علاوه بر بازار مصرفی داخلی، این محصولات را به بازار مصرفی کشورهای متقاضی نیز صادر نماید.
قوانین حاکم بر تجارت بذر چغندر در ایران
- ورود و ترخیص موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی مصوب 1346 به شرح زیر میباشد:
ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی بارعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم نماید.
- ورود موکول به رعایت ماده 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 به شرح زیر است:
ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمتهای نباتی به کشورمستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار میشود که حداکثر در ظرف مدت یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.
- ورود و صدور بذر در مقیاس تجاری منوط به اخذ گواهی از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و با رعایت مقررات قرنطینه میباشد.
- صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بینالمللی حفظ نباتات مصوب 1389 میباشد:
ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر میشود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر میشود.
- ورود بذر و نباتات که در اسناد صدور کشور مبداء مشخصا دستورزی شده محسوب میشوند یعنی با تغییرات ژنتیکی تولید شدهاند از لحاظ بررسی خطرات زیست محیطی موکول به تایید سازمان حفاظت محیط زیست میباشد.
- ورود و صدور موجودات زنده تغییر شکل یافته و محصولات تراریخته ملزم به رعایت مفاد قانون ملی ایمنی زیستی با کسب مجوز قبلی از وزارت جهاد کشاورزی میباشد.
مجوزهای لازم جهت ترخیص بذر چغندر از گمرک
یکی از مراحل تشریفات گمرکی، دریافت و جمع آوری مجوزهای مربوط به کالا از مراکز و سازمانهای معین در داخل کشور است. ترخیص کار رسمی اداره گمرک که قصد ترخیص بذر چغندر را دارد، موظف است برای اخذ مجوزهای زیر از سازمانهای مربوطه اقدام نماید:
- مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی برای اعلام تاریخ اعتبار
- مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی برای تخصیص ارز
تعرفه گمرکی برای ترخیص چغندر
کد تعرفه 8 رقمی که جهت ترخیص بذر یا تخم چغندر اختصاص یافته است، برابر 12091000 است که شامل حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 میباشد و تعرفه ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم محاسبه میگردد.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص بذر چغندر از گمرک
ترخیص بذر چغندر از گمرک، جزو امور تخصصی است و شامل پیچ و خمهای متعدد است و تنها با راهنمایی و همیاری متخصص ترخیص کار باتجربه و معتبر انجامپذیر خواهد بود. شرکت سلطان یاقوت، با بهرهمندی از کادر نیروهای ترخیص کار زبده و کاربلد، آماده خدمترسانی به تاجران و بازرگانان کشورمان در زمینه امور گمرکی از جمله ترخیص کالا میباشد. در صورتی که قصد ترخیص تخم چغندر از گمرک را دارید، برای مشاوره رایگان و یا همکاری با شرکت سلطان یاقوت، کافیست با شمارههای درج شده در انتهای مقاله تماس حاصل نمایید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034