سلطان یاقوت

ترخیص مودم و روتر از گمرک

ترخیص مودم و روتر از گمرک

ترخیص مودم و روتر از گمرک، یکی از فعالیت‌های تجاری است که توسط کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت انجام می‌شود. دنیای امروزی به سرعت در مسیر پیشرفت تکنولوژی در حرکت بوده و استفاده از اینترنت به یکی از نیازهای اساسی انسان امروز مبدل شده است. به طوری که اگر دسترسی به اینترنت وجود نداشته باشد، بسیاری از کسب و کارها با مشکل مواجه شده و راه‌های ارتباطی میان انسان‌ها قطع می‌گردند. یکی از راه‌های دسترسی به اینترنت پرسرعت مخابرات، استفاده از دستگاه‌ مودم-روتر است که وجود آن در هر خانه یا اداره‌ای الزامی می‌باشد. این دستگاه‌ها وسیله‌های کوچکی هستند که ارتباط میان اینترنت مخابرات و دستگاه‌های ما را فراهم می‌نمایند. در کشور ما واردات مودم و روترهای مدرن و باکیفیت صورت گرفته و آشنایی با فرآیند ترخیص آن از گمرک به همین دلیل، اهمیت بالایی دارد. در ادامه مقاله به شرح نحوه کار و تفاوت‌های مودم و روتر و همچنین اطلاعات لازم جهت ترخیص مودم و روتر از گمرک پرداخته‌ایم.

تفاوت مودم و روتر در چیست؟

برای درک نحوه کار مودم اول باید این نکته را بدانید که رایانه‌هایی که در دسترس ما قرار دارند، داده‌ها را به صورت دیجیتال تولید و منتقل می‌کنند؛ ولی سیستم انتقال داده مخابرات در کشور ما آنالوگ هست. بنابراین برای انتقال اطلاعات بین سیم‌های مخابرات و ISPT با رایانه‌ها نیاز به دستگاهی داریم که کار تبدیل داده‌های دیجیتال و آنالوگ و بلعکس را انجام دهد. مودم را می‌توانیم پلی میان داده‌ی دیجیتال و آنالوگ فرض کنیم. به بیان ساده‌تر، مودم‌های خانگی دستگاه‌هایی هستند که بین رایانه و دیگر دستگاه‌های منزل شما و شرکت ارائه‌دهنده‌ی اینترنت، ارتباط برقرار کرده و داده‌ها را میان این دو مقصد منتقل می‌کنند.

روتر دستگاهی است که وظیفه دریافت اینترنت و داده از مودم و اشتراک گذاری آن بین دستگاه‌های دیگر را برعهده دارد. نحوه ارتباط این دو دستگاه به این صورت است که مودم ابتدا داده یا اینترنت را از شرکت ارائه دهنده آن دریافت کرده و آن‌ را به روتر منتقل می‌کند؛ سپس روتر داده را به‌صورت بی‌سیم (WIFI) یا با استفاده از پورت LAN و کابل شبکه، با دیگر دستگاه‌ها به اشتراک می‌گذارد. در شرکت های بزرگ، از دو دستگاه مودم و روتر به صورت جداگانه استفاده کرده و آن‌ها را از طریق اتصالاتی به هم وصل میکنند.

مودم روتر چیست؟

مودم روتر دستگاهی است که در بیشتر در منازل و ادارات مورد استفاده قرار گرفته و از ادغام مودم و روتر به وجود می‌آید. این دستگاه‌ها فضای کمتری اشغال کرده و دردسر کمتری دارند. امروزه اکثر دستگاه‌های وای فای در واقع مودم روتر هستند و کاربرد آن‌ها بسیار گسترده می‌باشد.

انواع مودم روتر شامل موارد زیر می‌شوند:

  • مودم روتر ADSL2
  • مودم روتر ADSL+
  • مودم روتر VDSL

واردات مودم و روتر در ایران

در کشور ما عمده مودم و روتر مصرفی از طریق واردات از خارج از کشور تامین میشد. آمار واردات مودم روتر در 6 ماه نخست سال 1397 به بیش از 248 تن رسید که از 7 کشور جهان وارد ایران شد. کشورهایی صادرکننده مودم روتر به ایران، کشور‌های چین، امارات متحده عربی، تایوان، آلمان، جمهوری کره، هنگ کنگ و اسلونی هستند.

از سال 1397 تا 1400 به منظور حمایت از تولیدات داخلی و ارتقاء و ایجاد امکان تولید مودم و روتر در ایران، محدودیت‌هایی برای واردات مدل‌های مشخصی از این دستگاه‌ها از سمت اداره گمرک اعمال شد. همین محدودیت‌ها و تحریم‌ها علیه ایران سبب کاهش مودم روتر در کشور و افزایش تقاضای آن شد.

در حال حاضر شرکت‌های معتبری در داخل کشور به تولید مودم روترهای با کیفیت و قابل رقابت با نمونه‌های خارجی مشغول هستند و توانسته‌اند بخشی از نیاز داخلی به این دستگاه را تامین نمایند.

مجوزهای لازم جهت ترخیص مودم و روتر از گمرک

مجوزهای لازم جهت ترخیص مودم و روتر از گمرک، مجموعه گواهی‌نامه‌هایی هستند که از سمت این اداره مشخص شده و ترخیص کار رسمی اداره گمرک با داشتن وکالت از تاجران و بازرگانان و به نمایندگی از آن‌ها موظف به اخذ این مدارک می‌باشد. ترخیص کار به شخصی اطلاق می‌شود که در آزمون حق‌العمل کاری اداره گمرک قبول شده و کارت بازرگانی به وی اعطا شده است.

مجوزهایی که به منظور صدور مجوز ترخیص مودم و روتر از گمرک، باید اخذ و ارائه شوند، عبارتند از:

  • مجوز فنی از دفتر صنایع تجهیزات برقی و الکترونیکی
  • مجوز فنی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • مجوز فنی سیستمی از وزارت صنعت، معدن و تجارت – بررسی سابقه واردات برای ترخیص روتر شبکه
  • مجوز ارزی از دفتر صنایع تجهیزات برقی و الکترونیکی – تخصیص ارز
  • نیاز به ثبت شناسه کالا

تعرفه گمرکی جهت ترخیص مودم و روتر

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص مودم با قابلیت روتر و Access Point های سیمی و نوری و سیم کارت خور برابر 85176220 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 24 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص مودم صنعتی اسکادا 2G ، 3G ، 4G برابر 85176250 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 24 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص هاب شبکه، هاب سوئیچ شبکه، سوئیچ و روتر شبکه برابر           85176230 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 23 می‌باشد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص مودم و روتر از گمرک

تاجران و بازرگانانی که قصد ترخیص مودم و روتر از گمرک را دارند، می‌توانند برای بهره‌مندی از مشاوره رایگان و همچنین همکاری با کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت، با شماره‌های درج شده در زیر تماس بگیرند.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

 

5/5 - (1 امتیاز)