ترخیص مواد اولیه پلاستیک از گمرک یکی دیگر از خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت به شمار رفته و از اهمیت بسیار بالایی برای تاجران و بازرگانان برخوردار است. همانطورکه میدانید امروزه استفاده از پلاستیک در تمام صنایع رواج پیدا کرده است و به دلیل مزایای بینظیر این مواد، شاهد انواع محصولات پلاستیکی در اطراف خود هستیم. پلاستیکها از مواد اولیه متفاوتی ساخته میشوند که هر کدام از آنها از ویژگی و کاربردهای خاص خود برخوردار است. بطورکلی پلاستیکها از مواد طبیعی مثل نفت و گاز تولید میشوند و ساختار اصلی آنها بر پایه عناصر طبیعی و شیمیایی نظیر کربن، اکسیژن، هیدروژن، نیتروژن، کلر و گوگرد قرار دارد. برای آشنایی بیشتر با مواد اولیه پلاستیک و همچنین نحوه تجارت و ترخیص مواد اولیه پلاستیک از گمرک ایران، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
ویژگیهای مواد اولیه پلاستیک چیست؟
بطورکلی ویژگیهای مثبت و مفید مواد اولیه پلاستیک که سبب کاربرد گسترده این مواد در صنایع مختلف شده است، عبارتند از:
- برخورداری از قابلیت رنگ پذیری بسیار بالا و اجرای تمام طیفهای رنگی بر روی این مواد
- مقاومت بالا و عایق بودن در برابر حرارت و الکتریسیته
- امکان شفاف و یا مات شدن بسته به نیاز تولیدکننده
- انعطافپذیری کمنظیر
- سبک بودن
- قیمت مقرون به صرفه
- مقاومت در برابر خوردگی و واکنشهای شیمیایی
- ممانعت از رشد میکروب و باکتری بر روی خود و در نتیجه بهداشتی بودن محصولات تولید شده از این مواد
انواع مواد اولیه پلاستیک
در حال حاضر تقسیمبندی مواد اولیه پلاستیک شامل 3 دسته میشود که عبارتند از: طبیعی، نیمه مصنوعی، مصنوعی یا صنعتی.
- پلاستیکهای طبیعی: رزینها و بیومینها جزو مواد اولیه طبیعی پلاستیک به شمار میروند که برخلاف سایر دستهبندیها، با گذشت زمان در طبیعت تجزیه شده و در نتیجه آسیبی به محیط زیست وارد نمیکنند. این مواد را به دلیل طبیعی و بهداشتی بودن، بیشتر برای تولید بستهبندیهای مواد غذایی و سایر موارد مشابه مورد استفلاده قرار میدهند. مواد اولیه طبیعی پلاستیک ضدآلرژی و حساسیت بوده و خطر ایجاد بیماریهایی همچون سرطان در آن بسیار پایین است.
- پلاستیکهای نیمه مصنوعی: کازئین نام یکی دیگر از مواد اولیه پلاستیکی است که از پروتئین شیر گرفته شده و تنها پلاستیک مشتق شده از پروتئین است. این ماده نیز قابلیت بازیافت دارد و میتوان آن را پس از تخریب، مجددا به چرخه تولید بازگرداند. تجارت این ماده در جهان بسیار رایج بوده و در تولید دکمههای پلاستیکی، دسته برس و موارد مشابه به کار میرود.
- پلاستیکهای مصنوعی یا صنعتی: این مواد اولیه، پرمصرفترین مواد اولیه در صنایع گوناگون هستند که درون آنها از فرم آلدئید، اوره فرم آلدئید و فلوئور کربن استفاده شده است؛ که همه ی اینها جزو مشتقات موجود در زغال سنگ هستند. مواد پلیمری دارای ساختاری با مولکولهای بزرگ هستند که از کنار هم قرار گرفتن تعداد قابل توجه تکرار شونده، تشکیل یافتهاند. استفاده از پلیمرها به عنوان مواد اولیه مصنوعی برای تولید پلاستیک در صنایع زیادی کاربرد دارد که خود پلیمرها بطورکلی شامل 5 دسته هستند: 1- پلی اتیلنها، 2- پلی پروپلینها (هموپلیمر و کوپلیمر)،3- پلی استارینها، 4- پلاستیکهای مهندسی (الاستومرها، پلی استال، پلی آمیدها و پلی کربنات) ، 5- پلی اتیلن ترفتالاتها.
پلیاتیلن چیست؟
همانطورکه اشاره شد، پلیاتیلن در دستهبندی پلاستیکهای مصنوعی و صنعتی قرار میگیرد و در میان انواع مختلف مواد اولیه پلاستیکی، بیشترین کاربرد را در کشور ما دارد. پلی اتیلن نیز انواع مختلفی داشته که شامل موارد زیر میباشند:
- HDPE (پلی اتیلن با تراکم یا چگالی بالا)
- LDPE (پلی اتیلن با تراکم یا چگالی کم)
- LLPDE (پلی اتیلن سبک و خطی)
- VLDPE (پلی اتیلن خیلی سبک)
- XLPE (پلی اتیلن با اتصالات عرضی)
همچنین انواع گریدهای پرکاربرد پلی اتیلن در صنایع گوناگون، عبارتند از:
- پلی اتیلن سنگین EX3
- پلی اتیلن سنگین EX5
- پلی اتیلن سنگین 0035
- پلی اتیلن سنگین bl3
- پلی اتیلن های سنگین تزریقی 52518، 5620 و HI500
- پلی اتیلن سنگین 7000F و 5110
- پلی اتیلن سنگین PE100
- پلی اتیلن سنگین 3840
- پلی اتیلن سنگین 5030
کاربرد مواد اولیه پلاستیک در صنایع مختلف
کاربرد مواد اولیه پلاستیک در صنایع مختلف به قدری گسترده است که ذکر تمامی موارد استفاده آن در این مقاله ممکن نیست؛ اما در زیر به اجمال به رایجترین کاربردهای مواد اولیه پلاستیک برای تولید محصولات پلاستیکی در صنایع گوناگون اشاره خواهیم کرد:
- تولید تجهیزات آب و فاضلاب
- ساخت قطعات محکم و صلب
- تولید فریمها و قطعات منعطف
- کاربرد گسترده در ساخت اتصالات و لولههای پلاستیکی و پلی پروپیلنی
- لوازم خانه و لوازم جراحی و تجهیزات پزشکی
- تولید انواع نایلون و نایلکس
- عایقهای برودتی و حرارتی
- لوازم شخصی چون لیوان، بشقاب، شانه و …
- قطعات خودرویی بدنه و کابین و ساخت عدسی و پنجره هواپیماها
واردات و صادرات مواد اولیه پلاستیک در ایران
در کشور ما تولیدات مواد اولیه پلاستیک به سبب وجود منابع غنی نفت و گاز، رواج داشته و بسیاری از شرکتها محصولات تولیدی خود در این زمینه را به کشورهای همسایه نیز صادر میکنند و ارز مناسبی بدین طریق به کشور وارد مینمایند.
از طرفی دیگر، به سبب گستردگی کاربرد این مواد در صنایع گوناگون ایران، در برخی موارد نیاز به واردات برخی گریدهای مخصوص که تولیدات داخلی ندارند و یا تولیدات داخلی پاسخگوی نیاز این صنایع نمیباشند، احساس میشود. واردات مواد اولیه پلاستیک به ایران از کشورهایی نظیر چین و امارات متحده عربی صورت میگیرد.
تعرفه گمرکی جهت ترخیص مواد اولیه پلاستیک
کد تعرفه گمرکی که برای ترخیص مواد اولیه پلاستیک از گمرک در نظر گرفته شده است، بطورکلی ذیل ردیف 39 تعرفهها که تحت عنوان مواد پلاستیکی و اشیای ساخته شده از این مواد میباشد، قرار دارد.
مواد اولیه تولید پلاستیک بسیار گسترده هستند و به همین دلیل ذکر تمامی جزئیات این فصل در ادامه مقاله ممکن نیست؛ بنابراین شما علاقمندان میتوانید برای کسب اطلاعات دقیق در خصوص تعرفه پمرکی کالای مورد نظر خود، با کارشناسان شرکت سلطان یاقوت تماس بگیرید.
مجوزهای لازم برای ترخیص مواد اولیه پلاستیک از گمرک
ترخیص کاری که قصاد ترخیص مواد اولیه پلاستیک از گمرک را دارد، موظف است نسبت به اخذ مجوزهای زیر از سازمانهای مربوطه اقدام نماید:
- مجوز ارزی و فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصارف انسانی
- مجوز فنی از سازمان دامپزشکی برای مصارف دامی یا کشاورزی
- مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی برای مصارف دامی یا کشاورزی
- مجوز ارزی از دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری جهت تخصیص ارز
خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص مواد اولیه پلاستیک از گمرک
شرکت سلطان یاقوت با بهرهگیری از مهارت و تجربه بالای خود در زمینه انجام امور تجاری مختلف، آماده خدمترسانی به تاجران و بازرگانان کشورمان میباشد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا همکاری با کارشناسان ترخیص کار زبده و کاربلد شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص مواد اولیه پلاستیک گمرک، میتوانید با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034