سلطان یاقوت

ترخیص دستگاه‌های کمک شنوایی از گمرک

ترخیص دستگاه‌های کمک شنوایی از گمرک

یکی از ضرورت‌های زندگی کم‌شنوایان و ناشنوایان، استفاده از وسایل و تجهیزات کمک شنوایی است که برای افراد مختلف در تمامی سنین به خصوص سنین کودکی، امکان پیشرفت بدون عقب افتادگی غیر قابل جبران را ایجاد می‌کنند. در کشور ما انواع دستگاه‌های کمک شنوایی از جمله سمعک، جزو کالاهای وارداتی محسوب می‌شوند و به همین دلیل قصد داریم در ادامه مقاله به فرآیند مهم ترخیص دستگاه‌های کمک شنوایی از گمرک که در دایره خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت قرار می‌گیرد بپردازیم. زمانی که یک فرد قادر به شنیدن واضح صداهای اطراف به طور طبیعی نمی‌باشد، از وسایل کمک شنوایی برای او استفاده می‌شود که انتخاب درست این دستگاه‌ها، به میزان اختلال در شنوایی، سن، سبک زندگی و سایر خصوصیات فردی بستگی دارد. برای اینکه فرد کم‌شنوا یا ناشنوا بتواند از میان دستگاه‌های گوناگون امروزی، بهترین دستگاه کمک شنوایی را انتخاب کند، نیاز به مشورت با پزشک متخصص و کارشناس شنوایی سنجی دارد. در ادامه مقاله انواع مختلف دستگاه‌های کمک شنوایی را شرح داده و اطلاعاتی مفید در خصوص تجارت و ترخیص دستگاه‌های کمک شنوایی از گمرک را بازگو خواهیم کرد.

انواع تجهیزات کمک شنوایی کدامند؟

امروزه انواع وسایل کمک شنوایی تولید می‌شوند که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

  • سمعک

این نوع وسیله کمک شنوایی، نوعی دستگاه الکترونیک کوچک است که باعث تقویت صدا شده و از 3 بخش اصلی تشکیل شده که عبارتند از: میکروفون، تقویت‌کننده و رسیور. از این دستگاه کوچک و پیشرفته در علم پزشکی بهره فراوانی گرفته می‌شود و یکی از مناسب‌ترین و راحت‌ترین راه‌ها برای تقویت صدا و بهبود شنوایی افراد کم‌شنوا به شمار می‌رود.

انواع سمعک در علم پزشکی شامل موارد زیر می‌باشند:

  • سمعک پشت گوشی (BTE)
  • سمعک درون کانالی (ITC)
  • سمعک داخل گوشی (ITE)
  • سمعک گیرنده درون کانالی (RIC)
  • کاشت حلزون

کاشت حلزون به معنای استفاده از یک وسیله کوچک و الکتریکی است که می‌تواند حس شنیدن صدا را در افراد کم‌شنوا یا ناشنوای کامل با تحریک مستقیم عصب شنوایی فراهم کند. این کاشت شامل یک بخش خارجی است که در پشت گوش قرار می‌گیرد و همچنین دارای بخشی دیگر است  که طی یک عمل جراحی زیر پوست قرار داده می‌شود . این دستگاه، شنوایی طبیعی را باز نمی‌گرداند؛ ولی به فردی که دچار ناشنوایی است صورت جدید و کارآمدی از صداهای موجود در محیط می‌دهد و او را قادر می سازد گفتار را به درستی درک کند.

  • دستگاه کمک شنوایی برای تماشای تلویزیون
  • دستگاه کمک شنوایی برای صحبت کردن با تلفن ثابت
  • دستگاه کمک شنوایی برای موبایل یا تبلت
  • کمک شنوایی برای اماکن عمومی
  • دستگاه کمک شنوایی برای مدرسه

واردات دستگاه‌های کمک شنوایی در ایران

ساخت سمعک به آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا در زمینه پزشکی و الکترونیک نیاز داشته و متاسفانه در کشور ما دانش و تجهیزات کافی برای ساخت این محصول وجود ندارد. دلیل آن را می‌توان تحریم‌های گسترده دانست که بر اقتصاد ایران سایه انداخته‌اند. به همین دلیل واردکنندگان جهت تامین نیاز افراد ناشنوا و کم‌شنوا به دستگاه‌های کمک شنوایی، اقدام به خرید بروزترین محصولات از کشورهای خارجی می‌نمایند.

گفتنی است سمعک از کشورهای اسپانیا، آلمان، امارات متحده عربی، ایالات متحده آمریکا، دانمارک، سنگاپور، سوئد، سوئیس، کانادا و ویتنام  وارد ایران شده و در این بین دانمارک بزرگترین صادر کننده سمعک به ایران بوده است.

مجوزهای لازم جهت ترخیص دستگاه کمک شنوایی از گمرک

ترخیص کاری که قصد ترخیص دستگاه کمک شنوایی از گمرک را دارد، باید جهت تخصیص ارز در این زمینه، مجوز ارزی از دفتر صنایع تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی دریافت نماید.

در صورتی که نوع مصرف این تجهیزات، انسانی باشد، ترخیص کار موظف است جهت اخذ مجوز فنی و ارزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام نماید.

در صورتی که نوع مصرف این تجهیزات، دامی و حیوانی باشد، ترخیص کار باید مجوز فنی از سازمان دامپزشکی و مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی جهت تخصیص ارز دریافت نماید.

برای واردات و ترخیص کالاهای مستعمل و دسته دوم از گمرک نیز گرفتن مجوز فنی از کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت الزامی است.

تعرفه گمرکی جهت ترخیص دستگاه کمک شنوایی از گمرک

بطورکلی شماره تعرفه گمرکی جهت ترخیص دستگاه‌های کمک شنوایی به استثنای اجزاء و قطعات و متفرعات ذیل ردیف 902140 قرار می‌گیرند.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص دستگاه‌های کمک شنوایی دسته‌جمعی برای آموزش کر و لال‌ها با کسب نظر وزارت آموزش و پرورش برابر 90214010 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص سمعک برابر 90214020 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص دستگاه حلزون شنوایی کاشتنی برابر 90214030 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص اجزا و قطعات سمعک و دستگاه حلزون شنوایی کاشتنی برابر 90214040 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص سایر دستگاه‌های کمک شنوایی به استثنای اجزاء و قطعات و متفرعات برابر 90214090 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص دستگاه کمک شنوایی از گمرک

شرکت سلطان یاقوت آماده ارائه خدمات در زمینه امور گمرکی از جمله ترخیص کالا به تاجران و بازرگانان کشورمان و همیاری با ایشان در تمام مراحل این فرآیندها می‌باشد. در صورتی که تمایل به کسب اطلاعات بیشتر و یا همکاری با متخصصان ترخیص کار باتجربه و معتبر شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص دستگاه کمک شنوایی از گمرک، می‌توانید با شماره‌های درج شده در ادامه مقاله تماس بگیرید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034