سلطان یاقوت

ترخیص برنج از گمرک

ترخیص برنج از گمرک

پس از نیشکر و ذرت، بیشترین تولیدات جهانی مربوط به غلاتی به نام برنج است. این محصول قادر است در نواحی مرطوب و شالیزارها رشد کرده و در تمام قاره‌ها به جز قطب جنوب کشت می شود. ترخیص برنج از گمرک، از جمله فعالیت‌های تجاری متداول در ایران است و توسط متخصصان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت نیز صورت می‌گیرد. خواص انواع برنج سفید و قهوه‌ای عبارتند از: تامین انرژی، جلوگیری از چاقی، کنترل فشار خون، جلوگیری از سرطان، مراقبت از پوست و مو، جلوگیری از آلزایمر، خواص دیورتیک (ادرارآور) و گوارشی، بهبود متابولیسم، تقویت سلامت قلب و عروق و از بین بردن IBS (سندروم روده تحریک‌پذیر). در این مقاله تجاری قصد داریم تا به موضوع نحوه تجارت برنج در جهان و ترخیص برنج از گمرک بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

واردات و صادرات برنج در ایران و جهان

برنج جزو پرمصرف‌ترین غلات در جهان است و برنامه غذایی نیمی از مردم در سراسر دنیا به این محصول وابسته است. به همین دلیل در کشور ما از گذشته تا به امروز بر روی کشت و صادرات برنج به عنوان یکی از پرسودترین محصولات غیر نفتی تمرکز شده است. انواع برنج ایرانی درجه یک و باکیفیت از جمله برنج طارم، برنج طارم هاشمی و محلی، برنج صدری، برنج دم‌سیاه و … سالانه به کشورهای زیادی صادر شده و ارز مناسبی از این طریق به کشور وارد می‌شود. عمده مشتریان برنج ایرانی در کشورهای عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، افغانستان و آذربایجان قرار دارند.

در حالیکه در کشور ایران صادرات برنج با حجم بالایی صورت می‌گیرد، انواع خارجی این محصول نیز با مقادیر بالا با اهدافی همچون تامین نیاز داخل و جبران کسری برنج داخلی، تعدیل قیمت و یا صادرت به کشورهای دیگر خریداری می‌شوند. بیشترین واردات برنج در ایران از کشورهای هند، امارات متحده عربی و پاکستان صورت می‌گیرد.

بزرگ‌ترین صادرکنندگان برنج در جهان عبارتند از: هند، تایلند،ویتنام، پاکستان، آمریکا، میانمار، چین، ایتالیا، برزیل و … . همچنین کشورهای ایران، عربستان سعودی، چین، اندونزی و آمریکا بیشترین حجم واردات برنج را به خود اختصاص داده‌اند.

قوانین مربوط به صادرات و واردات برنج در ایران

  • ورود موکول به رعایت مفاد ماده 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 می‌باشد:

‌ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر‌گونه نبات و قسمت‌های نباتی به کشور ‌مستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است. به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار می‌شود که حداکثر در ظرف مدت‌ یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.

  • ورود و صدور موکول به رعایت ماده 7 قانون دامپزشکی مصوب 1350 است:

ماده‌ 7 – ورود و صدور هر نوع‌ دام‌ زنده‌، تخم‌مرغ‌ نطفه‌دار،اسپرم‌ دام‌، فرآورده‌های خام‌ دامی‌، داروها، واكسن‌ها و سرم‌ها و مواد بيولوژیکی و مواد ضدعفونی‌ و سموم‌ دامپزشکی و مواد غذایی متراكم‌ و مكمل‌های ‌غذايی دام‌ و داروهايی‌ كه‌ برای‌ ساختن‌ مواد نامبرده‌ مورد نياز است‌ بايد با موافقت‌ وزارت‌ كشاورزی صورت‌ گيرد.

  • ورود و صدور بذر و نهال در مقیاس تجاری منوط به اخذ گواهی از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و با رعایت مقررات قرنطینه می‌باشد.
  • صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بین‌المللی حفظ نباتات مصوب 1389 می‌باشد:

ماده 18 – فرآورده‌های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر می‌شود به‌وسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر می‌شود.

  • در سال‌های گذشته، ترخیص برنج در فصل برداشت (از اول مرداد هر سال لغایت پایان آبان همان سال) ممنوع اعلام شده بود؛ اما در سال 1401 این ممنوعیت برداشته شده است.
  • ورود بذر و نباتات که در اسناد صدور کشور مبداء مشخصا دست‌ورزی شده محسوب می‌شوند؛ یعنی با تغییرات ژنتیکی تولید شده‌اند، از لحاظ بررسی خطرات زیست محیطی موکول به تایید سازمان حفاظت محیط زیست می‌باشد.

مجوزهای لازم جهت ترخیص برنج از گمرک

ترخیص کار رسمی اداره گمرک جهت ترخیص برنج از گمرک، موظف است مجوزات زیر را از سازمان‌های مربوطه اخذ کرده و به اداره گمرک تحویل دهد:

  • مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛
  • مجوز فنی از سازمان حفظ نباتات؛
  • مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی جهت اعلام تاریخ اعتبار؛
  • مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی جهت تخصیص ارز.

تعرفه گمرکی جهت ترخیص برنج

کد تعرفه جهت ترخیص برنج از گمرک ذیل ردیف 1006 قرار می‌گیرد و واحد اندازه‌گیری تعرفه ورودی آن Kg می‌باشد. برنج پوست کنده، سفید شده، صیقلی شده، براق شده، در اتوو (Etuve) خشکانده شده (Parboiled) یا به صورت خرده برنج در شماره 1006 طبقه‌بندی می‌شود.

  • کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص بذر برنج برابر 10061010 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 22 می‌باشد.
  • کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص شلتوک (برنج پادی Paddy) برابر 10061090 است که دارای حقوق ورودی 15% و اولویت کالایی 22 می‌باشد.
  • کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص برنج قهوه‌ای برابر 10062000 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.
  • کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص برنج نیمه سفید شده (Semi milled Rice)برابر 10063010 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.
  • کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص برنج کامل سفید شده حتی صیقلی یا براق شده برابر 10063020 است که دارای حقوق ورودی 2% و اولویت کالایی 21 می‌باشد.
  • کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص خرده برنج برابر 10064000 است که دارای حقوق ورودی 55% و اولویت کالایی 25 می‌باشد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص برنج از گمرک

ترخیص برنج از گمرک، امری تخصصی و مهم است که نیاز به بهره‌مندی از خدمات ترخیص کار ماهر و باتجربه همچون متخصصان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت دارد. شما تاجران و بازرگانان محترم می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین همکاری با شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص برنج از گمرک، با شماره‌های زیر تماس بگیرید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

 

5/5 - (1 امتیاز)