ترخیص دستگاه اکسترودر از گمرک یکی از خدمات شرکت سلطان یاقوت به شمار رفته و جزو فعالیتهای تجاری رایج و قابل توجه در کشور ما میباشد. در صنعت پلاستیک، از دستگاهها و ماشینالات گوناگونی استفاده میشود که دستگاه اکسترودر، از پرکاربردترین آنهاست. کاربرد دستگاه اکسترودر به طور کلی به دو دسته تقسیم میشود؛ در حالت اول، مواد اولیه پلاستیکی مانند پلیاتیلن، پلی استر، اکریلیک، نایلون و … از یک سمت وارد دستگاه شده و محصولات پلاستیکی و لاستیکی با اشکال و ابعاد مختلف از سمت دیگر دستگاه خارج میشوند. در حالت دوم که هدف از آن، بازیافت ضایعات پلاستیکی و کمک به حفظ محیط زیست میباشد، این زبالهها به شکل خرد و کوچک شده وارد دستگاه شده و پس از ذوب شدن به شکل دانههای گرانولی درمیآیند. گرانول بازیافتی، مواد اولیه برای تولید مجدد قطعات پلاستیکی همچون پروفیل، ورقه، لوله و … است و به علت مزایایی که دارد، در صنایع پلاستیک مورد استقبال گسترده قرار گرفته است. تجارت دستگاه اکسترودر در کشور ما رواج داشته و واردات آن به کشور جهت پیشرفت و توسعه صنعت پلاستیکسازی، ضرورت دارد. به همین دلیل ترخیص دستگاه اکسترودر از گمرک، یک فرآیند مهم به شمار رفته و توجه به مراحل آن برای تاجران و بازرگانان فعال در این زمینه، از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه مقاله به شرح اطلاعات مفید در خصوص آشنایی بیشتر با دستگاه اکسترودر و ترخیص دستگاه اکسترودر از گمرک میپردازیم.
دستگاه اکسترودر چیست و چه کاربردی دارد؟
دستگاه اکسترودر یک دستگاه صنعتی مهم برای ساخت محصولات از پلاستیک است و از آن برای تولید محصولات تمامشده و یا گرانول نو یا بازیافتی (مواد اولیه برای تولید انواع محصولات پلاستیکی) استفاده میشود. مواد اولیه پس از وارد شدن به دستگاه از سمت قیف مانند آن، ذوب شده و درون قالب قرار میگیرد. بعد از شکلگیری نیز برای خنک کردن محصولات از هوا، عبور از غلتک و آب سرد استفاده میکنند. همچنین برای بازیافت محصولات غیرقابل استفاده نیز از دستگاه زندهخور یا آسیابی استفاده میکنند. دستگاههای اکسترودر بطورکلی شامل دستگاه اکسترودر تک ماردونه و دستگاه اکسترودر دو ماردونه میشوند. دستگاه اکسترودر را همچنین میتوان از نظر دمای ماده اولیه در دو دستهی اکسترودر تغذیه گرم و اکسترودر تغذیه سرد جای داد.
فرآوردههای اکسترودر را بسته به نوع کاربرد مورد نظر میتوان به 6 گروه اصلی تقسیمبندی کرد:
- میله و پروفیل
- لوله
- فیلم و ورق
- تک رشته ها
- پوشش های اکستروژن
- پوشش سیم و کابل
قطعات تشکیل دهنده دستگاه اکسترودر کدامند؟
هر دستگاه بزرگی از تعدادی جزء کوچکتر تشکیل شده که هر کدام به طور خاص وظیفه مشخصی داشته و تمامی آنها در کنار یکدیگر، منجر به تحقق هدف دستگاه میشوند. 8 قطعه اصلی تشکیلدهنده دستگاه اکسترودر شامل موارد زیر میشوند:
- قیف تغذیه
- شاسی اکسترودر
- ماردون
- صافی (Gauze Filter) و صفحه سرعت شکن (Breaker plate)
- الکتروموتور
- گیربکس
- هد
- قالب
روشهای شکلدهی با استفاده از اکسترودر
اکسترودر دستگاهی برای شکل دادن به مواد اولیه پلاستیکی مانند کاهش ضخامت و یا سطح مقطع آنهاست که از روشهای گوناگونی برای رسیدن به این منظور، استفاده میکند. 4 روش شکلدهی پرکاربرد در دستگاه اکسترودر عبارتند از:
- تولید دانهگونه (گرانولی شکل)
- تولید پروفیل
- تولید ورقههای بسیار نازک به طریق دمشی
- قالبگیری دمشی
واردات دستگاه اکسترودر
در حال حاضر، خطوط تولیدی محصولات پلاستیکی که یکی از بزرگترین صنایع کشور هستند، وابسته به دستگاه اکسترودر بوده و بدون وجود آن فلج خواهد شد. پس نتیجه میگیریم که تامین نیاز صنعت پلاستیک و خطوط تولید کارخانههای پلاستیکسازی به دستگاه اکسترودر، بسیار ضرورت دارد. در کشور ما دانش و تجهیزات کافی برای ساخت دستگاه اکسترودر به سبب دلایل مختلف از جمله تحریمهای تجاری گسترده، وجود ندارد؛ در نتیجه تولیدکنندگان به خرید این دستگاهها از کشورهای خارجی روی آوردهاند. عمده واردات دستگاه اکسترودر از کشورهای چین، امارات متحده عربی، ترکیه، آلمان، ایتالیا و جمهوری کره صورت میگیرد.
مجوزهای لازم جهت ترخیص دستگاه اکسترودر از گمرک
تاجران و بازرگانان فعال در زمینه واردات دستگاه اکسترودر، برای انجام تشریفات گمرکی و گذراندن مراحل ترخیص کالای خود، به خدمات ترخیص کار معتبر و قابل اطمینان همچون کارشناسان ترخیصکار شرکت سلطان یاقوت نیاز دارند. کارگزار امور گمرکی یا ترخیص کار شخصی است که بر تمام قوانین و مقررات اداره گمرک تسلط داشته و با داشتن مجوز قانونی تحت عنوان کارت بازرگانی، به ترخیص کالا به نمایندگی از تاجران کشورمان اقدام میکند.
ترخیص کاری که قصد ترخیص دستگاه اکسترودر از گمرک را دارد، ملزم به اخذ مجوزات زیر میباشد:
- مجوز ارزی از دقتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات تولید جهت تخصیص ارز
- مجوز فنی از کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت جهت کالاهای مستعمل و دستهدوم
تعرفه گمرکی جهت ترخیص دستگاه اکسترودر
کد تعرفه جهت ترخیص اکسترودرها (Extruders) از گمرک 84772000 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 25 میباشد.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص دستگاه اکسترودر از گمرک
شرکت سلطان یاقوت، با داشتن کادر نیروهای ترخیص کار باتجربه و کاربلد، آماده خدمت رسانی و ارائه مشاوره رایگان به تاجران و بازرگانان عزیز میباشد. اگر قصد ترخیص دستگاه اکسترودر از گمرک را دارید، میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با شرکت سلطان یاقوت، با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034