در کشور ما سالانه تجارت در زمینه دستگاه پرکن مایعات رواج دارد و به همین دلیل ترخیص دستگاه پرکن از مایعات از گمرک از اهمیت بالایی برخوردار میباشد. این فعالیت تجاری مهم و رایج در دایره فعالیتهای متخصصان ترخیص کار باتجربه و ماهر شرکت سلطان یاقوت قرار میگیرد. دستگاه پرکن مایعات به دستگاهی اطلاق میشود که از آن برای پرکردن و منتقل کردن مایعات مختلف به داخل ظرفهای بستهبندی استفاده میشود. این دستگاه تماما اتوماتیک بوده و مایعات مختلف از جمله روغن و نوشیدنیها را درون ظروف شیشهای یا پاکتی بسته بندی میکند. با استفاده از دستگاه پرکن مایعات، میتوان حجم مشخصی از مایعات را که دارای چگالی و ویسکوزیته متفاوت میباشند، با شیوهای سریع و بهداشتی درون ظرف مناسب پر و بستهبندی کرد. باید به این نکته توجه داشته باشید که نمیتوان از یک دستگاه یکسان برای پرکردن در صنایع آرایشی، داروئی و غذایی استفاده کرد و برای هر کدام از آنها باید دستگاه مناسب انتخاب شود. تعدادی از مهمترین صنایعی که از دستگاههای پرکن مایعات استفاده میکنند شامل صنایع غذایی، دارویی، نوشیدنی، شیمیایی و … میباشند. در ادامه مقاله به شرح موضوعاتی همچون انواع دستگاه پرکن مایعات، مزایای دستگاه پرکن مایعات و ترخیص دستگاه پرکن مایعات از گمرک میپردازیم.
انواع دستگاه پرکن مایعات
انتخاب دستگاه پرکن به عوامل گوناگون از جمله ویسکوزیته، سازگاری شیمیایی، اندازه و شکل محصول و ملاحظات زیست محیطی بستگی دارد.
دستگاه پرکن مایعات از نظر نوع مایعات شامل دسته بندی زیر میشود:
- دستگاه پرکننده مایعات رقیق شامل زیر دستههای مایعات رقیق ثقلی، مایعات سر ریز، مایعات تری بلوک به همراه درب گذار و مایعات منو بلاک برای مایعات رقیق؛
- دستگاه پرکننده مایعات غلیظ شامل زیر دستههای مایعات پمپی، سیلندر پیستونی، اسپری پرکن، پرکن وکیومی، پرکن مایعات غلیظ روتاری (مناسب برای بستهبندی خامه یا شکلات صبحانه)، پرکن مایعات خط مستقیم (جهت پر کردن مایعاتی همانند ارده، آبلیمو، روغن زیتون و …) و پرکن رفت و برگشت.
دستگاه پرکننده مایعات از نظر مکانیزم پرکردن شامل دستهبندی زیر میشود:
- دستگاه پرکن مایعات با مکانیزم پمپی؛
- دستگاه پرکننده مایعات با مکانیزم ثقل؛
- دستگاه پرکن مایعات با مکانیزم سیلندر و پیستون.
مزایای استفاده از دستگاه پرکن مایعات
دستگاه پرکن مایعات به سبب نقاط قوتی که دارد، خیلی زود به یکی از دستگاههای اساسی در صنایع مهم مبدل شد و امروزه بسیار پرکاربرد است. از مزایای استفاده از انواع گوناگون دستگاههای پرکن مایعات، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برخورداری از عملکرد تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک برای پر کردن مایعات در ظرفهای بستهبندی؛
- سرعت بالا و تسریع در فرآیند بستهبندی مایعات و صرفهجویی در وقت؛
- بهداشت بالا در خطوط تولید مایعات گوناگون؛
- برخورداری از قطعات پیشرفته و مطابق با تکنولوژی روز؛
- داشتن امکان پرکردن بطری و ظرفها تا خالی شدن کامل مخزن دستگاه؛
- شستشوی آسان نازلها و مخزن دستگاه؛
- عدم دخالت دست در مراحل پر کردن مایعات در انواع اتوماتیک؛
- افزایش بهرهوری و سرعت بستهبندی مایعات.
واردات دستگاه پرکن مایعات
تحریمهای گستردهای که در سالهای اخیر علیه کشور ما اعمال شدهاند، سبب شده تا تجهیزات و دانش کافی برای ساخت دستگاه پرکن مایعات بطور گسترده و برای تامین نیاز داخلی، وجود نداشته باشد. با توجه به کاربرد این دستگاه در صنایع، تامین نیاز خطوط تولید ضروری میباشد؛ در نتیجه تولیدکنندگان کشور ما به خرید این تجهیزات از کشورهای خارجی روی آوردهاند. بیشترین میزان واردات دستگاه پرکن مایعات جهت عرضه به بازار مصرف داخلی، از مبداء کشورهای آلمان، ایتالیا، امارات متحده عربی، چین، ترکیه و … صورت میگیرد.
کارخانه های تولیدی که به ساخت دستگاه پرکن مایعات مشغول هستند، توانستهاند علاوه بر تامین بخشی از نیاز داخلی، سالانه بخشی از این تجهیزات را به کشورهای همسایه از جمله عراق، افغانستان و ترکمنستان صادر کنند.
مجوزهای لازم جهت ترخیص دستگاه پرکن مایعات از گمرک
واردکنندگانی که قصد واردات و ترخیص دستگاه پرکن مایعات از گمرک را دارند، یا باید خود دارای کارت بازرگانی باشند و یا از خدمات ترخیص کار دارای این گواهی نامه برای انجام تشریفات گمرکی و اخذ مجوزها بهرهمند شوند. نکته قابل توجه برای تاجران و بازرگانان این است که از اعتبار و مهارت ترخیص کاری که به نمایندگی از آنها در امور تجاری فعالیت میکند، اطمینان حاصل کنند. با انتخاب ترخیص کار قابل اطمینان و کاربلد همچون متخصصان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت، احتمال ایجاد مشکلاتی همچون تاخیر در صدور مجوز خروج کالا و پرداخت هزینه مازاد را به صفر برسانید.
در ادامه به مجوزهای لازم جهت ترخیص دستگاه پرکن مایعات از گمرک اشاره خواهیم کرد:
- مجوز فنی و ارزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصارف انسانی؛
- مجوز فنی از سازمان دامپزشکی برای مصارف دامی و کشاورزی؛
- مجوز فنی از کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت برای کالاهای مستعمل و دسته دوم؛
- مجوز فنی از سازمان انرژی اتمی برای کالاهایی که براساس استعلام از شرکت سازنده، دارای منابع یا دستگاههای مولد پرتو است؛
- مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی جهت تخصیص ارز برای مصارف دامی یا کشاورزی؛
- مجوز ارزی از دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات تولید جهت تخصیص ارز.
تعرفه گمرکی جهت ترخیص دستگاه پرکن از گمرک
کد تعرفه برای ترخیص دستگاه پرکن مایعات از گمرک، برابر 84223000 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 24 میباشد.
شرح تعرفه آن برابر است با: ماشینآلات و دستگاهها برای پرکردن، بستن، درزگیریکردن(Sealing) یا برچسبزدن بطری، ظروف فلزی استوانهای، قوطی،کیسه یا سایر ظروف؛ ماشینآلات و دستگاهها برای درپوش گذاشتن بطری، ظروف دهانگشاد، لوله و ظروف همانند؛ ماشینآلات و دستگاهها برای گازدار کردن نوشابهها.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص دستگاه پرکن مایعات از گمرک
تاجران و بازرگانان عزیز کشورمان که قصد فعالیت در زمینه ترخیص دستگاه پرکن مایعات از گمرک را دارند، میتوانند برای دریافت مشاوره رایگان و یا همکاری با شرکت سلطان یاقوت در این زمینه با شمارههای درج شده در ادامه تماس بگیرند.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034