سلطان یاقوت

انواع ارز در روند ترخیص کالا

انواع ارز در روند ترخیص کالا

انواع ارز در روند ترخیص کالا

ارز و رد و بدل کردن آن بین خریدارن و فروشندگان کالاهای وارداتی یک امر بدیهی است اما باید بدانید که برای هر نوع کالا و هرنوع ترخیص کالایی چه نوع ارزی تخصیص داده می شود که ما در این مقاله قصد توضیحات در این خصوص را داریم.

با توجه به اینکه نوع ارز یکی از مسائل مهم در واردات و صادارت کالا به طور کلی تجارت و بازرگانی می باشد حواله ارزی نوعی از دستور های پرداخت است که بر اساس آن بانک و یا موسسه ای مورد تقاضای مشتری می باشد با داشتن کارگزای در کشور مقصد می توانه حواله صادر کرده. هر حواله صادره مبلغی دارد که بانکی که صاحب حساب در آن حساب دارد و حواله را بر اساس آن حساب  صادر کرده از کارگزار خود در کشور مقصد می خواهد که به شخص مورد نظر صاحب حساب پرداخت کند.

حال می خواهیم بدانیم که حواله وارده و حواله صادره به چه معناست تا با بتوانیم راحتتر با انواع ارزها در ترخیص کالا آشنا شویم. حواله صادره برای حواله صادره مشتری حتما باید از مشتریان بانک مسکن بوده و از طریق بانک برای شخصی که حتی در بانک دیگری حساب دارد اقدام به ارسال وجه نماید. حواله وارده نیز نوعی حواله ارزی است که به واسطه آن مشتری می تواند توسط سایر بانک ها حواله ارسال وجه برای هر بانکی که حساب دارد، داشته باشد.

لازم است بدانید که در همه موارد ترخیص کالا حتما با ارائه ارزترخیص انجام نمی شود در برخی از مواقع واردات کالا به وسیله اعتبارات اسنادی انجام می شودکه این خود یک روش ترخیص کالا است اما در این روش شما تجار محترم باید اعتبار بانکی داشته باشید تا بتوانید از این نوع ترخیص کالا بهره بگیرید. مدل دیگری در ترخیص کالا وجود دارد که می تواند کالا را از مناطق آزاد تجاری و صنعتی ترخیص کرد. در برخی مواقع می توان برای واردات کالا از مبادلات ارزی و یا انتقال ارز نیز استفاده کرد. در این میان نوعی دیگر از واردات است که در مقابل صادارات صورت می گیرد که این ونوع از واردات کالا برای کالاهای غیر نفتی کاربرد دارد. تمامی این انواع ترخیص کالا و نوعمعاملهای که صورت می گیرد در سامانه ثبتارش وارد شده تا منبع ارز آن مشخص و تامین شود.

در ادامه این مقاله به توضیحات در خصوص انواع ارز برای واردات کالا می پردازیم با ما همراه باشید:

یکی از انواع ارزی که می توان از آن برای واردات کالا بهره گرفت ارز آزاد می باشد، واردات از طریق این ارز یکی از پرطرفدارترین نوع واردات برای تجار و بازرگانان می باشد. در این نوع واردات ارزی پول مورد معامله به صورت نقدی بین خریدار و فروشنده به محض انجام شدن معامله پرداخت می شود.

نوع دیگر ارز برای کالاهای وارداتی دلار حواله می باشد این نوع اختصاص ارز برای کالاهای وارداتی حواله دلار از طریق صرافی یا موسسات پول مورد نظر به بانک کارگزار در خارج از کشور پرداخت می شود و فروشنده کالا می توان پول خود را از آنها دریافت کند.

نوع دیگر ارز برای واردات کالا دلار مبادله ای می باشد. این نوع ارز نرخ آن هر هفته توسط دولت اعلام می شود. در این نوع ارز واردات بدون انتقال ارز و از محل سرمایه گذاری های خارجی بعد از تایید شدن سازمان سرمایه گذاری و وازدات امور اقتصاد و داریی صورت می گیرد. بر اساس مواردی که توسط دولت مصوب می شود. برخی از این کالاها عبارتند از: سیگار، قطعات و لوازم جانب تلفن همراه و …. تجار و بازرگانانی که پروانه بهره وری و یا آگهی تاسیس داشته باشند به راحتی می تواند با استفاده از این روش مواد اولیه و ماشین آلات و قطعات آنها را از این طریق وارد کرده و پرداخت داشته باشند.

در انواع واردات بر اساس ارز می توان به واردات بر اساس حساب ذخیره ارزی نیز اشاره کرد. در این روش پرداخت بخشی از هزینه واردات توسط حساب ارزی  و مابقی آن توسط خود بازرگان پرداخت می شود.

نوع دیگر واردات بر اساس ارز واردات در مقابل صادر می باشد که در این روش می توان برای واردات و صاردات به کشورهای آسیای میانه وآفریقا اشاره کرد و با واگذاری رسمی در دفاتر اسناد رسمی امکان پذیر است در این روش صادرا کننده از ارزز حاصله از صادرات کالا برای واردات کالا استفاده می کند.

از انواع دیگر ارز در روند صادارت کالا می توان به وام های ارزی، برات وصولی، نقدی، ورود موقت کالا، یوزانس و …. اشاره کرد که هرکدام بنا برنوع واردات کالا و همچنین توانایی وارد کنند در پرداخت می توان بهره گرفت.

بیشتر بخوانید :