اکسیژن یکی از مهمترین گازهای موجود در هوای تنفسی انسان و حیوانات به شمار میرود که بعد از نیتروژن، فراوانترین گاز تشکیل دهنده هوا میباشد. کپسول اکسیژن یا مخزن اکسیژن یکی از مهمترین تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی و صنعتی در زمینه نگهداری ایمن گاز اکسیژن میباشد و به طور گسترده در کشور ما کاربرد دارد. واردات کپسولهای اکسیژن استاندارد و درجه یک از کشورهای تولیدکننده، صورت گرفته و به بازار داخلی کشور ما تزریق میشود. هر کپسول اکسیژن از اجزاء و قطعاتی تشکیل شده است که در ادامه مقاله به بررسی آنها و همچنین اطلاعات لازم جهت ترخیص این قطعات خواهیم پرداخت.
کپسول اکسیژن چیست و چه کاربردی دارد؟
کپسول اکسیژن، یک مخزن جهت نگهداری اکسیژن داشته که علاوه در پزشکی، در صنایع مختلف از جمله صنعت جوشکاری نیز کاربرد دارد. اکسیژن درون این کپسول به شکل گاز اکسیژن و یا اکسیژن مایع انبار شده و نوع پزشکی آن برای کمک رسانی به بیماران تنفسی (آسمی، ریوی و کرونایی) که به تنفس مصنوعی نیاز دارند کاربرد دارد. این کپسول در جنسها و اندازههای گوناگون موجود است و بر همین اساس تقسیم بندی میشود. جنس بدنه کپسول اکسیژن میتواند از آهن، فولاد یا آلومینیوم باشد. کپسول اکسیژن آلومینیومی از مزایایی همچون وزن سبکتر، خورندگی کمتر، سازگاری بیشتر با محیط و شکل ظاهری شیکتری نسبت به کپسولهای فلزی برخوردار است. کپسولهای اکسیژن در سه دسته فشرده شده، قابل حمل یا سرپایی و مایع تقسیمبندی میشوند.
کاربردهای کپسول اکسیژن در شاخه پزشکی و صنعتی شامل موارد زیر میشود:
- استفاده در خانه یا مراکز درمانی و بیمارستانها برای کمک به بیماران قلبی و تنفسی
- استفاده در هواپیما جهت اکسیزن رسانی به مسافران در صورت کاهش فشار هوا و به طور کلی تنفس در ارتفاعات بالا
- استفاده در مراحل کمکهای اولیه در شرایط بحرانی
- استفاده در غواصی
- استفاده در صنعت تولید فولاد و مونل متال
- استفاده در صنعت جوشکاری، شیشه کاری و برش کاری
- استفاده در ملخ پیش برنده موتور موشکهای پرتابی به هوا
- استفاده در آتش نشانی
اجزاء و قطعات کپسول اکسیژن
اجزاء و قطعات اساسی تشکیل دهنده کپسول اکسیژن عبارتند از:
کپسول یا مخزن اکسیژن: یک محفظه استوانهای شکل جهت انبار کردن اکسیژن.
فشارسنج: نشان دهنده فشار گاز در درون کپسول.
جریان سنج: نشان دهنده میزان اکسیژن استفاده شده برحسب واحد لیتر بر دقیقه.
شیر تنظیم کننده خودکار: جهت کاهش فشار گاز درون کپسول پیش از رسیدن به فشارسنج.
پیچ کنترل: جهن تنظیم مقدار اکسیژن با توجه به اطلاعات جریان سنج.
شیشه آب مقطر: نمدارکننده اکسیژن.
ماسک اکسیژن: در دو نوع نازال (بینی) و ماسک صورت جهت انتقال گاز از مخزن به بیمار.
واردات اجزاء و قطعات کپسول اکسیژن از گمرک
همانطورکه در قسمتهای قبلی مقاله گفته شد، از کپسول اکسیژن در مکانهای گوناگون از جمله بیمارستانها، اماکن عمومی، آزمایشگاهها، واحدهای تولیدی صنایع و حتی منازل استفاده میشود و در شدت نیاز به کپسول اکسیزن در کشور ما زیاد و ضروری است. تولیدات داخلی کشور ما در زمینه کپسول اکسیژن محدود بوده و کفاف نیاز بخشهای مختلف را نمیدهد؛ در نتیجه تاجران و واردکنندگان در کشور ما به خریداری این کالا از کشورهای تولید کننده خارجی روی آوردهاند. چین یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده تجهیزات پزشکی است و به سبب سابقه خوب تجاری با ایران، بزرگترین مبدا برای واردات این قبیل محصولات به کشور ما محسوب میشود. در گذشته کپسول اکسیژن به کشور ما از کشورهای اروپایی نیز وارد میشد؛ اما در دهههای اخیر به دلیل تحریمات گسترده علیه ایران، بیشترین حجم واردات این کالا از کشورهای چین و امارات متحده عربی صورت میگیرد.
مجوزهای لازم جهت ترخیص اجزاء و قطعات کپسول اکسیژن از گمرک
برای ترخیص اجزاء و قطعات کپسول اکسیژن از گمرک، دریافت و ارائه مجوزهای زیر الزامی است:
- مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصارف انسانی
- مجوز فنی از سازمان دامپزشکی برای مصارف دامی یا کشاورزی
- مجوز فنی از کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت برای کالاهای مستعمل
- مجوز ارزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصارف انسانی
- مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی – تخصیص رز برای مصارف دامی یا کشاورزی
- مجوز ارزی از دفتر صنایع تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی – تخصیص ارز بای مصارف انسانی
تعرفه گمرکی جهت ترخیص اجزاء و قطعات کپسول اکسیژن
کد تعرفه جهت ترخیص اجزاء و قطعات کپسول اکسیژن از گمرک برابر 90192090 بوده و دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 21 است. شرح این تعرفه بصورت زیر است:
سایر، همچنین اجزا و قطعات و متفرعات دستگاههای اوزونوتراپی،اکسیژنوتراپی، آئروسولتراپی، دستگاههای تنفس مصنوعی، و سایر دستگاههای درمان تنفس.
کد تعرفه جهت ترخیص والوباکس (مجموعه شیر و فشارسنجهای مربوطه دریک جعبه برای کنترل و تنظیم جریان گازهای طبی مورداستفاده در بیمارستان) برابر 84818060 بوده که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 22 است. کشور دارنده تعرفه ترجیحی آن در کشور ما اتحادیه اقتصادی اوراسیا میباشد.
کد تعرفه جهت ترخیص دستگاه پالس اکسیمتر جهت سنجش درصد اکسیژن و تعداد ضربان قلب برابر 90181920 بوده که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 21 است.
کد تعرفه جهت ترخیص ظروف چدنی، آهنی یا فولادی برای گازهای فشرده یا مایع شده برابر 73110090 بوده که دارای حقوق ورودی 10% و اولویت کالایی 26 است و به صورت کیلویی محاسبه می گردد.
کد تعرفه جهت ترخیص ظروف آلومینیومی برای گازهای فشرده یا مایع شده برابر 76130090 بوده که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 26 است و به صورت کیلویی محاسبه میگردد. کشور دارنده تعرفه ترجیحی آن، جمهوری عربی سوریه است.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص اجزاء و قطعات کپسول اکسیژن از گمرک
ترخیص اجزاء و قطعات کپسول اکسیژن از گمرک امری تخصصی بوده و در حوزه تخصص ترخیص کار رسمی اداره گمرک قرار میگیرد. کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت آماده خدمترسانی و ارائه مشاوره رایگان در خصوص ترخیص اجزاء و قطعات کپسول اکسیژن به شما علاقمندان عزیز میباشند. جهت ارتباط با حق العمل کاران ماهر و باتجربه شرکت سلطان یاقوت کافیست با شمارههای درج شده در زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034