در سراسر جهان، شرکتهای خودروسازی بزرگی در حال تولید خودرو و قطعات جانبی آن از جمله انواع دلکو برای تامین نیاز داخلی خود و بازارهای خارجی هستند. قطعات خودرو هر شرکت خودروسازی مخصوص همان شرکت و منحصربهفرد است؛ به همین دلیل صادرات این قطعات به نمایندگی ساخت خودروها در کشورهای دیگر و تامین نیاز آنها امری ضروری است. در ایران بیشترین درصد واردات حدود 58.4 درصد از کل واردات مربوط به واردات لوازم یدکی خودرو بوده است. با توجه به اهمیت واردات خودرو، فرآیند ترخیص این قطعات از گمرک بسیار حساس و نیازمند مهارت و اطلاعات کافی کارشناسان ترخیصکار است. در ادامه به شرح توضیحات تکمیلی درباره ترخیص دلکو از گمرک پرداختهایم.
دلکو چیست و چه وظیفهای دارد؟
دلکو نام یکی از قطعات خودرو است که توزیعکننده برق در سیستم جرقهزنی محسوب میشود. کارکرد آن به گونهای است که برق را قطع و وصله کرده تا به طور منظم و با همان ریتم مشخص به شمعهای خودرو برسد و در نهایت جرقه احتراق در زمان درست زده شود.
بطورکلی وظایف دلکو به 3 دسته تقسیم میشوند:
- تقسیم جریان فشار قوی بین سیلندرها برای جرقهزدن
- تنظیم زمان دقیق جرقهزدن در حالتهای مختلف شتابگیری، قدرت و…
- قطع و وصل مدار اولیه (جریان ضعیف) برای تولید جریان ولتاژ زیاد
هر دلکو از قطعات جزئی تشکیل شده است که عبارتند از:
- درب دلکو
- چکش برق
- پلاتین
- خازن
- سیم خازن
- صفحه دلکو
- صفحه ثابت دلکو
- بادامک
- وزنهها
- فنر وزنهها
- میل دلکو
- بدنه
- دستگاه خلائی
- پیچ تنظیم دلکو
- فنر و زغال
دلکو و معایب آن
دلکو در اتومبیلهای کاربراتوری استفاده میشود و در سیستم جرقهزنی خودروهای انژکتوری کاربردی ندارد. بدون شک اختراع این قطعه در ابتدا تحول بزرگی در تکنولوژی اتومبیلها بوده است؛ اما امروزه برخی دلایل منفی سبب شده که جای خود را به سنسورهای روی میللنگ و میل سوپاپ بدهند.
زمانبندی در سیستم جرقهزنی خودروها از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر این زمانبندی به درستی اجرا رعایت نشود سبب ایجاد اختلالاتی در موتور خودرو میشود. این اختلالات به لرزش خودرو، افزایش مصرف سوخت و کاهش بازدهی موتور ختم میشود. از آنجا که دلکو وظیفه تنظیم این زمانبندی را برعهده دارد اگر به علت خرابی یا تنظیم نبودن (که در اتوموبیلهای کاربراتوری بسیار اتفاق میافتد) نتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد، منجر به بهم خوردن زمانبندی میشود.
از طرفی دیگر، اکثرا عملکرد دلکو در دور پایین موتور خوب است، اما وقتی دور موتور زیاد میشود، قطع و وصل پلاتین دلکو با سرعت بیشتری صورت میگیرد و همین موضوع میتواند باعث کاهش میزان جرقه شود. کاهش جرقه هم نتیجهای به غیر از بد کار کردن موتور، ایجاد لرزش در اتومبیل و افزایش مصرف سوخت ندارد. همین دلایل سبب شد طراحان اتومبیل تصمیم به حذف قطعه دلکو در سیستم جرقهزنی بگیرند.
صادرات و واردات دلکو
صنعت خودروسازی از پراهمیتترین صنایع هر کشوری در جهان است. شرکتهای خودروسازی بزرگی در سراسر جهان به ساخت و توزیع قطعات خودرو مشغولند که در این میان، کشورهای خاورمیانه بیشترین سهم واردات این قطعات را به خود اختصاص دادهاند.
واردات قطعات خودرو جهت تامین نیاز شرکتهای خودروسازی داخلی، یکی از تجارتهای پرسود در ایران محسوب میشود و همین امر سبب افزایش تمرکز تاجران زیادی بر این حوزه شده است.
واردات قطعات خودرو از جمله دلکو از گمرک در ایران بیشتر از کشورهای آلمان، چین، کره جنوبی، ژاپن و همچنین دبی می باشد. امروزه دبی به یکی از قطبهای تولید لوازم یدکی خودرو تبدیل شده است.
نکته مهمی که لازم است بدانید این است که واردات انواع قطعات مستعمل یا دسته دوم خودروهای سواری به جهت تعمیر، بازسازی و ارائه مجدد قطعات به بازار برای استفاده مجدد، طبق ماده 42 آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، مگر با اجازه کمیسیون ماده 1 مستقر در سازمان توسعه تجارت ممنوع است.
مجوزهای لازم جهت ترخیص انواع دلکو از گمرک
ترخیص انواع دلکو از گمرک نیازمند اخذ مجوزات زیر است:
- مجوز فنی کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت برای کالاهای مستعمل
- مجوز ارزی دفتر صنایع تجهیزات برقی و الکترونیکی-تخصیص ارز
- مجوز فنی دفتر صنایع تجهیزات برقی و الکترونیکی-بدون انتقال ارز
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص دلکو از گمرک
کد تعرفه برای ترخیص دلکو جهت خودروهای سواری، سواریکار و وانت از گمرک 85113010 میباشد که دارای حقوق ورودی 15% است.
کد تعرفه برای ترخیص دلکو جهت موتور سیکلت از گمرک 85113020 میباشد که دارای حقوق ورودی 5% است.
کد تعرفه برای ترخیص سایر دلکوها از گمرک 85113030 میباشد که دارای حقوق ورودی 15% است.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص دلکو از گمرک
همانطور که می دانید دلکو یکی از قطعات خودرو است که مورد مبادلات تجاری میان کشورها قرار میگیرد. ایران یکی از مهمترین واردکنندگان قطعات خودرو در جهان است. فرآیند ترخیص قطعات خودرو از گمرک، باید مطابق قوانین و مقررات تعیینشده از سمت اداره گمرک صورت بگیرد تا خللی در آن به وجود نیاید.
شرکت سلطان یاقوت متعهد است تا امور تجاری شما از جمله ترخیص قطعات خودرو از گمرک را در حداقل زمان و با کمترین هزینه به انجام برساند و از بروز هرگونه مشکل و تاخیر در آن جلوگیری نماید تا شما تجار عزیز تجارتی پرسود و بی دردسری را تجربه کنید.
برای بهرهمندی از مشاوره رایگان ترخیص کالا با متخصصان ترخیصکار و همکاری با شرکت سلطان یاقوت میتوانید با شمارههای زیر تماس حاصل بفرمایید:
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034