بیماران مبتلا به دیابت جهت تزریق انسولین، از دستگاهی به نام قلم انسولین یا insulin pen استفاده میکنند. بخش عمدهای از نیاز صنعت پزشکی کشور ما به این دستگاه از طریق واردات تامین میشود و فعالان تجاری زیادی در این حوزه مشغول به فعالیت و سودآوری هستند. با توجه به همین مسئله، قصد داریم در مقاله پیشرو به شرح فرآیند ترخیص قلم انسولین از گمرک بپردازیم که جزو خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت به شمار میرود. انسولین نام یکی از هورمونهای بدن انسان است که بطور طبیعی در پانکراس ساخته شده و جهت جذب گلوکز و قند در بدن ترشح میشود. برخی از بیماران دیابتی که بدن آنها بطور طبیعی قادر به ترشح انسولین کافی نیست، نیاز به تزریق دوزهای مختلفی از این هورمون بنابر نیاز بدن خود دارند. قلم انسولین وسیلهای است که به بیماران کمک میکند تا دوز انسولین تزریقی را اندازهگیری کرده و سپس به بدن خود تزریق نمایند. این قلمها فاقد سوزن بوده و جهت تزریق به سر سوزن یکبار مصرف نیاز دارند. قلم انسولین از یک کارتریج و یک درجه برای تنظیم دوز دارو تشکیل شده است و سر سوزنهای یک بار مصرف پس از هر بار نصب و استفاده از آن، باید تعویض شوند. در حال حاضر قلم انسولین به 2 صورت یکبار مصرف و چندبار مصرف در بازار مصرفی موجود است. قلمهای یک بار مصرف، به صورت یکپارچه و حاوی انسولین تولید میشوند که پس از اتمام انسولین داخل خود، باید دور انداخته شوند. اما قلم انسولین چند بار مصرف از کارتریجهای آماده انسولین استفاده میکند و زمانی که انسولین داخل یک کارتریج تمام شد، کارتریج جدید در قلم جایگذاری میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تجارت و ترخیص قلم انسولین از گمرک، ادامه مقاله را دنبال نمایید.
مزایا و معایب قلم انسولین چیست؟
مزایای استفاده از قلم انسولین عبارتند از:
- استفاده راحت و طرز کار ساده
- قابلیت تنظیم و تحویل دورهای بسیار دقیق از انسلین
- حمل و نقل آسان و بیخطر
- سوزن با اندازه نازکتر که درد ناشی از تزریق را کاهش میدهد
- صرفهجویی در وقت به دلیل سطح انسولین از پیش تعیین شده
- قابلیت ذخیره کردن زمان و مقدار دوزهای قبلی در حافظه و یادآوری
معایب استفاده از این دستگاه نیز شامل موارد زیر میشود:
- هزینه بالاتر نسبت به روش ویال و سرنگ
- عدم امکان مخلوط کردن انسولینهای کوتاه اثر و بلند اثر توسط بیمار
- تنها برای تزریق توسط یک فرد طراحی شده است
واردات سرنگ انسولین در ایران
واحدهای تولیدی در کشور ما در حال حاضر به تولید قلم انسولین مشغول بوده و چیزی حدود 10 الی 15 درصد از نیاز بازار مصرفی به این دارو را تامین میکنند. کمبود موجود در کشور به قلم انسولین عمدتا از طریق واردات آن از کشورهای تولیدکننده برتر دنیا برطرف شده و سالیانه مقادیر بالایی ارز بدین طریق از کشور خارج میگردد. از آنجا که قلم انسولین جزو گروه مواد دارویی طبقهبندی میشود، تامین نیاز صنعت پزشکی به آن جزو اولویتهای واردکنندگان به شمار میرود. واردات قلم انسولین در ایران همزمان با تولید این کالا به صورت موازی در حال انجام است. مبداء وارداتی برای این محصول، کشورهای چین، هند، بلژیک، آلمان، امارات متحده عربی و … میباشند.
دو کشور چین و امارات متحده عربی در سالهای اخیر که تحریمها بر سر معاملات تجاری بینالمللی ایران سایه افکنده است، همچنان به روابط تجاری خود با کشور ما ادامه داده و به همین دلیل به 2 مبداء اصلی وارداتی برای فعالان تجاری در کشور ما مبدل شدهاند.
قوانین مربوط به تجارت انسولین در ایران
- ورود کلیه کالاهایی که ذیل ردیف 9018 تعرفههای گمرکی جای میگیرند، موکول به موافقت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی میباشد.
- ردیف تعرفههای مربوط به اقلام دارویی، تجهیزات و ملزومات مصرفی پزشکی موکول به اعلام نظر سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سامانه گمرک ایران در زمان ترخیص کالا، مشمول کاهش حقوق گمرکی به 1% میباشد.
مجوزهای لازم برای ترخیص قلم انسولین از گمرک
ترخیص کالا، پروسهای تخصصی و پیچیده است که شامل مراحل مختلف میشود. ترخیص کار رسمی اداره گمرک با تسلط بر قوانین و دستورالعملهای این فرآیند، بهترین گزینه برای همیاری و راهنمایی تاجران و بازرگانان محسوب میشود. یکی از مراحل مهم ترخیص کالا که بیشترین نقش را در تعیین زمان صدور مجوز خروج کالا از انبار گمرک را دارد، مرحله اخذ مجوزها از سازمانهای مربوطه است که برای هر کالای تجاری بطور خاص تعریف شده است. با تشخیص صحیح تعرفه گمرکی کالای مورد نظر، میتوان به لیست این مجوزها دست پیدا کرد.
ترخیص کاری که قصد ترخیص قلم انسولین از گمرک را دارد، موظف است جهت اخذ مجوزهای زیر از سازمانهای مربوطه اقدام نماید:
- مجوز فنی و ارزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصارف انسانی
- مجوز فنی از سازمان دامپزشکی برای مصارف حیوانی
- مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی برای مصارف حیوانی جهت تخصیص ارز
- مجوز ارزی از دفتر صنایع تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی جهت تخصیص ارز
- مجوز فنی از کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت برای ترخیص کالاهای مستعمل و دسته دوم
تعرفه گمرکی برای ترخیص قلم انسولین
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص قلم انسولین برابر 90183110 است که دارای حقوق ورودی 10% و اولویت کالایی 21 میباشد.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص قلم انسولین از گمرک
ترخیص قلم انسولین از گمرک، مانند هر کالای تجاری دیگری جزو امور تخصصی به شمار رفته و انجام آن جزو وظایف ترخیص کار رسمی اداره گمرک، همانند متخصصان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت میباشد. این شرکت با سالها تجربه در زمینه انجام امور تجاری از جمله ترخیص کالا، قادر است کالاهای شما را در کوتاهترین زمان ممکن و با صرف هزینه مناسب از گمرک ترخیص نماید. تاجران و بازرگانان حرفهای، از اهمیت انتخاب ترخیص کار معتبر و تاثیر آن در میزان سودآوری تجارت خود به خوبی آگاه هستند. اگر شما هم قصد ترخیص قلم انسولین از گمرک را دارید، برای بهرهمندی از مشاوره رایگان و همکاری با شرکت سلطان یاقوت، میتوانید با شمارههای زیر تماس بگیرید.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034