ترخیص مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی ار گمرک
ترخیص مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی ار گمرک یکی از فعالیتهای تجاری مرسوم و حائز اهمیت در کشور ماست و در حوزه خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت جای میگیرد. مهمترین و رایجترین دستگاه جهت خاموش کردن آتش که به صورت دستی قابل حمل بوده و با توجه به نوع آتش ترکیبات مختلف مانند آب، پودر و گاز، گاز دی اکسید کربن را با فشار بر روی آتش میافکند، کپسول آتش نشانی نام دارد.
این دستگاه از بخشهای مختلفی تشکیل شده که هر کدام وظیفه خاصی برعهده داشته و نبود آنها سبب ایجاد اختلال در مکانیسم عملکرد این کپسول میشود. قطعات کپسول آتش نشانی شامل بدنه، شیر اهرمی، مانومتر یا درجه، شلنگ، میلاب، ماده خاموش کننده و گاز میباشند. این کپسول استوانهای از جنس فلز ساخته شده و با نوعی ماده خفهکننده و مهارکننده آتش پر شده است که برای افشاندن این مواد بر روی محل مورد نظر، باید ضامن کپسول را کشیده و اهرم آن را فشار داد.
این اهرم یک میله را فشار میدهد تا شیر فنری را به پایین فشار دهد و مسیر خروجی را باز کند. گاز فشرده شده بر اثر فشار رها میشود و با نیروی قابل ملاحظهای از مخزن به دهانه خروجی منتقل میگردد. در ادامه به شرح اطلاعات بیشتر در خصوص مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی و همچنین نحوه تجارت و ترخیص مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی از گمرک خواهیم پرداخت.
شیر کپسول آتش نشانی چیست؟
شیر در کپسول آتش نشانی از قطعات مهم آن محسوب شده و خود شامل بخشهای مختلفی میشود. وظیفه شیر کپسول آتش نشانی، کنترل یا تنظیم جریان ماده خاموش کننده است. یک شیر کپسول آتش نشانی از یک بدنه ماشین کاری شده فلزی یا پلاستیکی، ضامن فلزی، قفل پلاستیکی، اهرم آزاد کننده فلزی و لوله تشکیل میشود. در ادامه با وظایف هر کدام از این بخشها آشنا خواهیم شد:
- بدنه ماشین کاری شده: این بخش در بیشتر مواقع از جنس فلز و در نسخههای اقتصادی از پلاستیک ساخته شده و امکان گرفتن و بلند کردن و حمل خاموش کننده را فراهم میکند.
- ضامن: این بخش نیز از جنس فلز بوده و از تخلیه تصادفی گاز درون دستگاه جلوگیری میکند.
- قفل پلاستیکی: ابن بخش به منظور جلوگیری از دستکاری و افتادن ضامن طراحی شده است.
- لوله: ماده درون کپسول از طریق لوله به بیرون ار مخزن رانده میشود.
وظیفه مانومتر در کپسول آتش نشانی
آن دسته از کپسولهای آتش نشانی که شامل فشار ذخیره شده هستند، به فشارسنج یا مانومتر مجهز میباشند. وظیفه این بخش، نمایش دادن درجه فشار گاز درون کپسول است و کاربر با نگاه کردن به صفحه مانومتر میتواند به وضعیت گاز درون کپسول پی ببرد. مانومتر از 3 بخش اصلی یعنی یک محفظه دایرهای شکل با صفحه محافظ شفاف، یک عقربه نشانگر و صفحه وضعیت تشکیل شده است. درجههای مانومتر کپسول آتش نشانی از صفر با صفحه زمینه با رنگ سفید به درجات بالاتر میل میکند. بخشی از صفحه در درجات بالاتر از صفر به رنگ سبز و در درجات نهایی به رنگ قرمز میباشد. هر کدام از این رنگها و درجات معنای خاصی را به کاربر منتقل میکنند. برای مثال، اگر عقربه مانومتر بر روی صفر باشد، به این معناست که فشار گاز بسیار کم شده و گازی درون کپسول وجود ندارد. رنگ سبز نشاندهنده آن است که میزان گاز درون کپسول شارژ شده و آماده استفاده میباشد. در نهایت اگر عقربه بر روی بخش قرمز ایستاده باشد، یعنی فشار گاز درون کپسول بالا رفته و کپسول بیش از حد شارژ شده است. 3 نوع مانومتر رایج در کپسولهای آتش نشانی عبارتند از: مانومتر ایبور، مانومتر فیک ایبور (شبیه ایبور ولی با کیفیت پایینتر) و مانومتر برزیلی یا حلزونی.
واردات مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی در ایران
تولیدات قطعات و اجزاء کپسول آتش نشانی در ایران به دلیل ممنوعیت واردات تجهیزات و مواد اولیه برای ساخت آنها که در اثر تحریمها به وجود آمده است، بصورت محدود صورت میگیرد و کفاف نیاز داخلی را نمیدهد. با توجه به ضرورت وجود کپسول آتش نشانی در کشورمان که در صنعت آتش نشانی بصورت گسترده مورد استفاده قرار میگیرد، تاجران و بازرگانان اقدام به واردات این محصول و تزریق آن به بازار مصرفی مینمایند. فعالیت در این زمینه از سود مناسبی برای فعالان تجاری برخوردار است.
واردات مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی در ایران عمدتا از مبداء کشورهای چین، آلمان، امارات متحده عربی، ایتالیا، ترکیه و … صورت میگیرد و سالانه مقادیر بالایی ارز برای خرید این محصولات از کشورمان خارج میگردد.
مجوزهای لازم جهت ترخیص مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی از گمرک
ترخیص کاری که قصد ترخیص شیر کپسول آتش نشانی از گمرک را دارد، برای تخصیص ارز در این زمینه، موظف به اخذ مجوز ارزی از دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی میباشد.
همچنین برای تخصیص ارز در زمینه ترخیص مانومتر کپسول آتش نشانی از گمرک، اخذ مجوز ارزی از دفتر صنایع تجهیزات برقی و الکترونیکی ضرورت دارد.
تعرفه گمرکی برای ترخیص مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص شیر کپسول آتش نشانی برابر 84249000 است که دارای حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 23 میباشد و تعرفه ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم محاسبه میگردد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص مانومتر برابر 90262000 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 23 میباشد.
کد تعرفه گمرکی برای ترخیص کپسول آتش نشانی برابر 84241010 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 25 میباشد.
خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی از گمرک
تاجران و بازرگانان محترمی که قصد ترخیص مانومتر و شیر کپسول آتش نشانی از گمرک را دارند، میتوانند برای بهرهمندی از خدمات شرکت سلطان یاقوت همچون مشاوره رایگان و یا درخواست همکاری با متخصصان ترخیص کار باتجربه و ماهر این شرکت، با شمارههای درج شده در زیر تماس بگیرند.
تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034