سلطان یاقوت

ترخیص گیاهان دارویی از گمرک

ترخیص گیاهان دارویی از گمرک

تجارت در زمینه انواع گیاهان دارویی در کشور ما از رونق بالایی برخوردار بوده و تعداد زیادی از فعالین تجاری در این حوزه‌ها مشغول به فعالیت و سودآوری هستند. با توجه به همین موضوع، قصد داریم تا مقاله پیش رو را به موضوع ترخیص گیاهان دارویی از گمرک اختصاص دهیم که جزو خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت به شمار می‌رود. برخی از انواع گیاهان از خواص و ویژگی‌های بی‌نظیری برخوردار هستند و به همین دلیل از هزاران سال پیش تاکنون در درمان بیماری‌های مختلف به خصوص در طب سنتی و همچنین داروسازی مدرن به کار می‌روند. این گیاهان را به صورت تازه، خشک کرده، اسانس، عرقیجات و … در سراسر جهان و ایران مورد استفاده قرار داده و طرفداران بی‌شماری دارند. پرمصرف‌ترین گیاهان دارویی در ایران و جهان عبارتند از: زعفران، زنجبیل، بابونه، سنجد، جینسینگ، سنبل‌الطیب، آویشن، گل‌گاوزبان، یونجه، مریم‌گلی، خارمریم، اسطوخودوس، کاسنی، پونه، نعناع، رزماری، رازیانه، دارچین و هزاران مورد دیگر. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تجارت و ترخیص گیاهان دارویی در ایران، ادامه مقاله را از دست ندهید.

تجارت گیاهان دارویی در ایران

ایران کشوری غنی از گیاهان مختلف است و تنوع بالایی از این گیاهان دارویی منحصر به کشور ما بوده و بومی ایران محسوب می‌شوند. در سال 1377، ایران رتبه اول صادرات گیاهان دارویی در جهان را از آن خود کرد اما امروزه بنا بر وجود مشکلات مختلف، این رتبه به رتبه 32 جهان کاهش یافته است. 90 درصد گیاهان دارویی از ایران به صورت فله ای و تنها 10 درصد این محصولات به صورت اسانس و عصاره، صادر می‌شوند.

در حال حاضر سالانه حجم بسیار بالا از گیاهان دارویی بخصوص زعفران، شیرین بیان، صمغ‌های طبیعی، زیره، رازیانه، گل محمدی، موسیر، گشنیز، شیرین بیان و همچنین عرقیجات گیاهی و گلاب به کشورهای جهان از جمله پاکستان، امارات، آلمان، ژاپن، چین و … صادر می‌گردد.

از طرفی دیگر با وجود غنی بودن ایران در زمینه تولید گیاهان دارویی، همچنان شاهد واردات برخی گونه‌های این محصولات به صورت اسانس، عرقیات و ادویه از کشورهای افغانستان، هندوستان، پاکستان و … هستیم.

قوانین مربوط به واردات و صادرات گیاهان دارویی در ایران

  • ورود و ترخیص موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی مصوب 1346 به شرح زیر می‌باشد:

‌ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با‌رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و ‌واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم ‌نماید.

  • ورود موکول به رعایت ماده 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 به شرح زیر است:

‌ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمت‌های نباتی به کشور‌مستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار می‌شود که حداکثر در ظرف مدت ‌یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.

  • ورود و صدور بذر در مقیاس تجاری منوط به اخذ گواهی از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و با رعایت مقررات قرنطینه می‌باشد.
  • صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین ‌نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بین‌المللی حفظ نباتات مصوب 1389 می‌باشد:

ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر می‌شود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر می‌شود.

  • ورود بذر و نباتات که در اسناد صدور کشور مبداء مشخصا دست‌ورزی شده محسوب می‌شوند یعنی با تغییرات ژنتیکی تولید شده‌اند از لحاظ بررسی خطرات زیست محیطی موکول به تایید سازمان حفاظت محیط زیست می‌باشد.
  • ورود و صدور موجودات زنده تغییر شکل یافته و محصولات تراریخته ملزم به رعایت مفاد قانون ملی ایمنی زیستی با کسب مجوز قبلی از وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.

مجوزهای لازم برای ترخیص گیاهان دارویی از گمرک

از آن‌ جا که گیاهان دارویی جزو گروه مواد غذایی دسته‌بندی می‌شوند، ترخیص کار برای ترخیص این محصولات از گمرک، باید مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را دریافت نماید.

همچنین جهت اعلام تاریخ اعتبار، اخذ مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی ضرورت دارد.

ترخیص کاری که قصد ترخیص گیاهان دارویی از گمرک را دارد، جهت تخصیص ارز در این زمینه، موظف است نسبت به اخذ مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی اقدام کند.

تعرفه گمرکی برای ترخیص گیاهان دارویی

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص گیاهان دارویی ذیل ردیف 1210، 1211، 1212 تعرفه‌های گمرکی قرار گرفته است که تعرفه ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم محاسبه می‌گردد.

از آن‌جا که انواع گیاهان دارویی بسیار گسترده هستند، شرح تعرفه گمرکی تمامی این محصولات در این مقاله ممکن نیست. بنابراین شما علاقمندان می‌توانید برای کسب اطلاعات دقیق در خصوص تعرفه گمرکی کالای مورد نظر خود، با کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت تماس بگیرید.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص گیاهان دارویی از گمرک

شرکت سلطان یاقوت، با برخورداری از سابقه طولانی و درخشان در انجام امور تجاری از جمله ترخیص کالا، توانسته است رضایت تاجران و بازرگانان زیادی را جلب نماید. در این شرکت، کادری از نیروهای ترخیص کار متخصص و ماهر به کار گرفته شده‌اند که از تمام مهارت و تجربه خود در جهت ارائه خدمات عالی به تاجران عزیز کشورمان بهره می‌برند. از جمله خدمات شرکت سلطان یاقوت می توان به ثبت سفارش کالا، ترخیص کالا، تنظیم اظهار نامه، ترانزیت، ترانشیپ کالا، اخذ مجوزات مورد نیاز برای ترخیص از گمرک و … اشاره کرد. اگر قصد ترخیص گیاهان دارویی از گمرک را دارید، می‌توانید برای انجام مشاوره رایگان و یا همکاری با کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت، تلفن‌های زیر را شماره‌گیری نمایید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034