سلطان یاقوت

ترخیص قطب نما از گمرک

ترخیص قطب نما از گمرک

یکی از فعالیت‌های تجاری که در حوزه خدمات شرکت سلطان یاقوت قرار می‌گیرد، ترخیص قطب نما از گمرک است. اولین قطب نماها که ابزاری مهم برای جهت یابی هستند، در کشور چین اختراع شدند. این وسیله یکی از مهم‌ترین اختراعات بشر به حساب می‌آید که در طول زمان به دریانوردان و ماجراجویان کمک شایانی کرده است. تجارت قطب نما در سراسر جهان صورت گرفته و در کشور ما نیز رایج است؛ به همین دلیل توجه به مراحل ترخیص آن از گمرک، حائز اهمیت می‌باشد. در ادامه مقاله به شرح انواع و کاربرد قطب نماها، و اطلاعات لازم جهت ترخیص قطب نما از گمرک می‌پردازیم.

قطب نما چیست و چه کاربردی دارد؟

قطب نما یک وسیله دایروی است که از یک سوزن با خاصیت آهن‌ربایی روی پایه تشکیل شده که این پایه باعث می‌شود سوزن به راحتی حول محور دایره‌ای بچرخد. تمام این مجموعه جهت جلوگیری از ورود آسیب به آن و سهولت کاربرد داخل یک محفظه قرار می‌گیرد که بخش بالایی آن برای دیده شدن داخل محفظه از جنس شیشه طراحی شده است.

از این وسیله برای جهت‌یابی در کشتی‌ها، نیروهای نظامی، هواپیماها، کوهنوردان، ماجراجویان و به طور کلی توسط افرادی که به تشخیص جهت‌های جغرافیایی نیاز دارند، استفاده می‌شود. سازوکار این وسیله قدیمی و مهم، به این صورت است که سوزن یا فلش نشان دهنده جهت قطب (که دارای خاصیت آهن‌ربایی است) تحت تاثیر میدان مغناطیسی زمین چرخیده و جهت قطب شمال را نمایش می‌دهد. انسان‌ها پس از تشخیص جهت قطب شمال به راحتی می‌توانند سایر جهت‌های جغرافیایی را نیز مشخص کرده و به راه خود ادامه دهند.

انواع قطب نما

ابتدایی ترین شکل قطب نماها، قطب نمای مغناطیسی است که با کمک نیروی مغناطیسی کره زمین کار می‌کند. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این وسیله تکامل یافته و مجهزتر شده است. در ادامه مقاله به انواع مختلف قطب نماهای رایج اشاره خواهیم کرد:

قطب نمای ژیروسکوپی: در این نوع از قطب نما از نیروی مغناطیسی استفاده نشده و از ژیروسکوپ چرخشی برای دنبال کردن محور چرخشی زمین برای نشان دادن شمال واقعی استفاده می‌کنند که استفاده از آن درهواپیما و کشتی رایج است.

قطب نمای خورشیدی: در قطب نمای خورشیدی که ساعت آنالوگ نام دارد، با استفاده از عقربه‌های ساعت و موقعیت خورشید، می‌توان جهت شمال یا جنوب را تعیین کرد.

قطب نمای ماهواره‌ای: این وسیله همان گیرنده‌های سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS)هستند که با پیشرفت تکنولوژی، جای قطب نماهای قدیمی را گرفته‌اند. گیرنده GPS با ماهواره‌هایی که به دور زمین می‌چرخند و ایستگاه‌های نظارتی روی زمین در تعیین محل گیرنده عمل می‌کند.

قطب نماهای حالت جامد: قطب نماهای كوچک موجود در ساعت‌ها، تلفن‌های همراه و ساير دستگاه‌های الكترونيكی از این دست هستند كه معمولاً از دو يا سه حسگر ميدان مغناطيسی ساخته شده و داده‌ها را برای یک ريزپردازنده فراهم می‌كنند.

قطب نمای پیشرفته: در صنایع مخابراتی و امور نظامی، از نوعی قطب نما که مجهز به سلول‌های شب نماست استفاده می‌شود. این وسیله در دوربین‌های نظامی، تانک‌ها، نفربرها و برخی خودروهای پیشرفته مورد استفاده قرار گرفته و به جهت یابی و نقشه خوانی در تاریکی کمک می‌کند.

واردات قطب نما در ایران

تولیدات قطب نما در کشور ما صورت گرفته و به بازار مصرفی عرضه می گردد؛ اما این تولیدات گاهی کافی نبوده و واردکنندگان برای تامین نیاز داخلی به این کالا، اقدام به واردات و خرید آن از کشورهای خارجی می نمایند. چین اولین کشوری است که قطب نما را اختراع کرد و به همین دلیل انواع گوناگون از قدیمی گرفته تا قطب نماهای مدرن و مجهز، در این کشور تولید می‌شوند. از طرفی کشور توسعه یافته چین، یکی از شرکای خوب تجاری کشور ما به علت نادیده گرفتن تحریم‌ها علیه ایران، به شمار می‌رود و تاجران با خرید کالا از این کشور، تجارتی آسان و بی دردسر را تجربه می‌کنند. در یک دهه گذشته، واردات قطب نما به میزان کم از کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه، ایتالیا و … نیز صورت گرفته است.

مجوزهای لازم جهت ترخیص قطب نما از گمرک

یکی از ابتدایی‌ترین و حیاتی‌ترین مراحل در پروسه ترخیص کالا، مجوزهایی هستند که باید از سازمان‌ها و نهادهای مختلف اخذ شوند و تا زمانی که این مجوزها به گمرک ارائه نشوند، خروج کالا از آن غیر ممکن است. اداره گمرک برای انتخاب افراد مورد تایید و صلاحیت خود، آزمون حق العمل کاری برگزار کرده و به قبول شدگان در این امتحان، گواهی نامه کارت بازرگانی اعطاء می‌نماید. افراد مورد تایید اداره گمرک، جهت طی نمودن مراحل ترخیص کالا، ترخیص کار رسمی اداره گمرک نام دارد. تاجران و بازرگانان پس از دادن وکالت به ترخیص کاران، این افراد را به عنوان نماینده خود جهت انجام فرآیندهای تجاری معرفی می‌کنند.

مجوزهایی که ترخیص کار باید جهت ترخیص قطب نما از گمرک، از سازمان‌های مربوطه اخذ و آن‌ها را جهت صدور مجوز خروج کالا از گمرک ارائه نماید، عبارتند از:

مجوز فنی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای کالاهایی که دارای قابلیت برقراری ارتباط رادیویی بی‌سیم (اعم از GPS، Wifi، Bluetooth، سیم کارت و یا هر نوع دیگر) می‌باشند.

مجوز ارزی از دفتر صنایع تجهیزات برقی و الکترونیکی جهت تخصیص ارز

تعرفه گمرکی جهت ترخیص قطب نما

کد تعرفه جهت ترخیص قطب نماهای جهت یاب از گمرک برابر 90141000 است که دارای حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 24 می‌باشد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص قطب نما از گمرک

تاجران و بازرگانانی که قصد ترخیص قطب نما از گمرک را دارند، می توانند جهت کسب اطلاعات بیشتر و همکاری با کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت، با شماره‌های زیر تماس بگیرند.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034