قوانین گمرکی مرسولات پست بین المللی چیست؟
دنیای امروز دیگر مرز را نمی شناسد و افراد در تمامی گوشه کنار دنیا زندگی می کنند با توجه به این مورد و همچنین دنیای اینترنت و بازار های اینترنتی و خرید های اینترنتی که امروز بسیار باب شده پست نقش بسیار مهمی را ایفا کرده و به راحتی می توان هر بسته و وسایلی را به هر جای دنیا ارسال کرد اما در این میان بیاد به این نکته توجه کنید که ارسال مرسوله های پستی به اقصی نقاط دنیا دارای قوانین و مقرراتی بوده که به آنها قوانین و مقررات بین المللی گفته می شود و این قوانین و مقررات برای هر کشور متفاوت می باشد.
در ایران هم همچین امکانی فراهم است و شما عزیزان به راحتی می توانید هم به کشور های دیگر و از کشور های دیگر بسته های پستی دریافت و ارسال کنید. شرکت های در ایران بر اساس قوانین و مقرراتی که تعریف شده اقدام به ارسال و دریافت بسته های پستی بین المللی در ایران می کنند.
به این نکته توجه کنید که ارسال بسته های پستی بین المللی هم می توان تجاری باشد و هم شخصی و تمامی آنها توسط شرکت های پست بین المللی به مقصد مورد نظر حمل و نقل شده و به بدست افراد می رسند.
در این بین اگر بخواهیم در ارسال و دریافت بسته های پستی به مشکل نخوریم باید از قوانین و مقرراتی که هر کشور در خصوص بسته های پستی خود اعلام کرده اطلاع داشته باشیم برای همین بهتر است در زمان ارسال بسته های پستی خود به کشور های دیگر از متخصصان این امر که از تمامی قوانین و مقررات اطلاع دارند کمک بگیرید تا دچار مشکل نشوید. در ادامه این مقاله به توضیحات بیشتر در خصوص قوانین و مقرراتی که برای پست بین المللی اعلام شده می پردازیم با ما همراه باشید.
قوانین گمرکی موسولات بین المللی در کشور ما
قبل از هر چیزی لازم است به طور کلی بدانیم که در کتاب قوانین و مقررات واردات وصادرات موارد 81 تا 91 ام از آن قوانین به ارسال مرسولات پستی ربط دارد که برای دریافت اطلاعات باید به مطالعه آنها بپردازیم. در بحث سوم از آیین نامه های اجرایی قوانین گمرکی در ماده های 154 تا 160 به پست در خصوص بسته های خارجی می پردازیم که در ادامه به طور کامل شرح داده می شود.
مبحث سوم ماده ۸۱ قانون امور گمرکی، مرسولات پستی به طور کلی اشیائی را شامل میشود که مطابق با قوانین پستی کشور ما یا قوانین پست بین المللی اتحادیه جهانی پست، قبول، مبادله و توزیع میشود. این مرسولات پستی شامل مراسلات و امانات زیر میشود:
دسته اول مراسلات پستی، نمونههای تجارتی، مطبوعات، کارت پستال، نامه، نوار، لوح فشرده و مانند اینها را شامل میشود.
همچنین امانات پستی، کلیه بستههای پستی را شامل میشود؛ به جز مراسلاتی که در قوانین پستی تحت عنوان دیگری دسته بندی میشوند و از نظر بسته بندی، وزن و کرایه پستی مشمول قوانین و ضوابط خاص خود هستند.
مبادله کیسههای حاوی مرسولههای پستی
مطابق با ماده ۸۲ از همین مبحث، کیسههای پستی که حاوی مرسولات پستی هستند باید به هنگام ورود به گمرکهای مرزی و ارسال به خارج از کشور، در دفتر مبادله پستی تحت نظارت گمرک قرار گرفته و مهر و موم گردند. یعنی این بستهها در داخل کشور پلمپ شده و سپس به خارج از کشور ارسال میشوند.
مرسولههای ارسالی به کشورهای دیگر
طبق ماده ۸۳ از این مبحث و مطابق با قوانین پست بین المللی، کلیه بستههای پستی ارسالی به خارج از کشور که مشمول نظارت گمرکی هستند، باید همراه با فرمهای تکمیل شده CP71، CN23، CN22 و CP72 به گمرک تحویل داده شوند. فرستنده میتواند این فرمها را از اداره پست تحویل بگیرد.فرقی نمیکند این مرسولات با حمل و نقل هوایی جا به جا شده باشند یا از طریق دریا.
در واحدهای پستی که دارای واحد گمرک هستند، نمایندگان گمرک مسئول برقراری و نظارت بر قوانین پست بین الملل میباشند. این نمایندگان بر آن دسته از مرسولات پستی که مشمول مقررات گمرکی هستند نظارت میکنند و با استفاده از روشهای تعیین شده از طرف گمرک ایران، این مرسولات را مهر و موم مینمایند.
ارائه خدمات بین المللی پستی مطابق با قوانین پست بین المللی تنها توسط واحد خدمات پستی امکان پذیر است. طبق تعریف، واحد خدمات پستی نهادی خصوصی یا دولتی است که برای انجام این کار از دولت مجوز گرفته باشد.
در ماده ۸۴ تصریح شده است که در صورت درخواست اداره پست جمهوری اسلامی ایران، گمرک ایران میتواند تمام یا بخشی از وظایف مرتبط با دریافت و یا ارسال مرسولات پستی به خارج از کشور را برای مدت معین، به صورت نیابتی به اداره پست واگذار کند.
ماده ۸۵ اظهار داشته است در هر نقطهای که دفتر مبادله مرسولات پست خارجی در آن جا وجود داشته باشد، گمرک هم باید در آن جا دفتر تأسیس کرده و وظیفه خود را انجام دهد.
طبق متن ماده ۸۶، در دفاتر مبادله مرسولات پستی، گمرک پس از دریافت مرسولات قبول شده، این مرسولهها را همراه با فرمهای همراهشان کنترل و بررسی میکند و این اختیار را دارد که در صورت عدم مطابقت، مطابق با قوانین پست بین المللی اقدام لازم را انجام دهد.
گمرک علاوه بر نظارت بر مرسولات ارسالی به خارج از کشور، فرم بارنامه کیسههای ارسالی را مطابق با قوانین پست بین المللی مهر و موم میکند.
مرسولههای وارد شده از کشورهای دیگر
طبق ماده ۸۷، در صورتی که گمرک تشخیص دهد مرسولهها مشکوک هستند، میتواند درخواست کند که مأمور پست آنها را باز کند. در این صورت فرم مربوط به باز شدن بسته پستی به این بسته الصاق میشود.
مرسولات پستی که مشمول حق ورودی هستند
طبق ماده ۸۸، این دسته از مرسولات که از کشور دیگری وارد شده و مشمول حق ورودی هستند، باید در انبارهایی که به پست تعلق دارند و گمرک بر آنها نظارت دارد نگهداری شوند.
مطابق با متن ماده ۸۹، دفاتر پست باید مرسولههای پستی که طبق قوانین پست بین المللی متروکه محسوب میشوند را با درج کلیه مشخصات به انبار گمرک تحویل دهد. در صورت درخواست کتبی از طرف صاحب کالا، پست میتواند مدت زمان توقف کالا را تا سقف حداکثر سه ماه تمدید کند.
حمل و جا به جایی مرسولات پستی وارد شده از کشورهای دیگر، در داخل کشور
طبق ماده ۹۰ قوانین پست بین المللی، در مواردی که مرسولات پستی مشمول این قانون به گمرک مقصد تحویل داده نشود، این موارد تابع مقررات مبحث شش از فصل اول، بخش هفتم این قانون خواهند بود.
توزیع مرسولههای پستی و دریافت حق ورودی
مطابق با ماده ۹۱، گمرک حق ورودی مرسولات وارد شده از کشورهای خارجی را دریافت میکند. بنابراین پست موظف است این وجوه دریافتی را به حساب گمرک واریز کند.
مرسولات وارد شده از کشورهای دیگر
طبق ماده ۱۵۴ از بخش یکم، مبحث سوم، کیسههای حاوی مرسولات وارد شده از کشورهای دیگر در محل دفاتر مبادله مقصد با حضور مأمورین گمرکی و مطابق با ضوابط و قوانین پست بین المللی باز میشوند. پس از باز شدن کیسهها، فرمهای پستی همراه با این بستهها توسط گمرک مهر میشود.
در ماده ۱۵۵ گفته شده است مرسولههایی که طبق ارزیابی گمرک مشمول پرداخت حق ورودی تشخیص داده شوند، پس از تعیین مبلغ وجه پرداختی و وصول آن به گیرنده تحویل داده میشوند. همچنین برای مرسولههایی که معافیت از پرداخت وجه شاملشان میشود، این نوع مرسولات پس از ثبت معافیت در دفتر مربوطه و ثبت مهر معافیت بر روی آن، به دست تحویل گیرنده خواهد رسید.
عبور داخلی مرسولههای وارد شده از کشورهای دیگر
طبق ماده ۱۵۶ از بخش دوم، اظهارنامه عبور داخلی مرسولات پستی وارد شده از کشورهای دیگر در چهار نسخه صادر میشود. یک نسخه به پست مقصد ارسال میشود، نسخه دوم در پست مبدأ نگهداری شده، نسخه سوم به گمرک مقصد تحویل داده شده و نسخه چهارم توسط گمرک مبدأ اخذ شده و نگهداری میشود.
مطابق با ماده ۱۵۷، با صدور اظهارنامه موضوع ماده ۱۵۶، و به روش مشخص شده توسط قوانین پست بین المللی نظارت بر کیسه بندی و همچنین ارسال مرسولات عبور داخلی انجام میگردد.
برگشت خوردن مرسولههای پستی وارد شده از کشور دیگر یا ارسال آنها به مقصد جدید در کشوری دیگر
طبق ماده ۱۵۸ از این بخش، در رابطه با مرسولههای پستی برگشت خورده و یا ارسالی به مقصد جدید در کشوری دیگر، چهار اظهارنامه برای آنها صادر شده و پس از پلمپ مرسوله برگشتی توسط مأمور گمرک، به دفتر مبادله پستی ارسال میشود.
طبق ماده ۱۵۹، مأموران گمرک حاضر در دفاتر مبادله پستی پس از درج اطلاعات مربوطه و تاریخ ارسال مرسوله برگشت خورده در نسخه اظهارنامهای که در اختیار دارند، خبر مرجوع شدن مرسوله را همراه با عودت اظهارنامه به اطلاع گمرک مبدأ میرسانند.
توزیع مرسولهها
طبق ماده ۱۶۰ در صورتی که امکان توزیع مرسولات طبق مقررات پستی فراهم نبود و تصمیم گرفته شد که مرسوله برگشت خورده یا به مقصد جدید در داخل کشور فرستاده شود، مشخصات آن همراه با پروانه گمرکی، شماره اظهارنامه مرجوعی و علت برگشت به گمرک باز گردانده خواهد شد.
در این مقاله تمامی قوانین و مقررات برای ارسال مرسوله های پستی را به طور کامل شرح دادیم و لازم است بدانید که ارسال و دریافت صحیح این مرسولات نیازمند همکاری بیشتر بین شرکتهای پست بین امللی و گمرک می باشد. اگر شما عزیزان قصد ارسال مرسوله های پستی را دارید این مقاله به شما در اطلاع از قوانین و مقررات این حوزه کمک خواهد کرد.
بیشتر بخوانید :
- ترخیص کالا و هر آنچه باید بدانید.
- ترخیص کار کیست؟چه وظایفی دارد؟
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک میرجاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اهواز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زاهدان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کیش
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ارومیه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک جلفا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قشم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خرمشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بازرگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اراک
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر لنگه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر چابهار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک گناوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فریدون کنار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی پیام
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سیرجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی شیراز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی نوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی
- راهنمای ترخیص کالا از ترخیص کالا از گمرک آبادان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک تبریز
- راهنمای ترخیص کالا گمرک مشهد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اینچه برون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پیرانشهر
- راهنمای ترخیص کالا گمرک یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک باشماق
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک مهران
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک آستارا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دوغارون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بیله سوار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اردبیل
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دیلم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرخس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک لطف آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قزوین
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ساری
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمانشاه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سنندج
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهرکرد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرو
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خوی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه آزاد تجاری انزلی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فولاد مبارکه اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سمنان