سلطان یاقوت

حقوق ورودی چیست؟

حقوق ورودی

حقوق ورودی چیست؟

پرداخت هزینه های گمرکی از جمله مراحل انجام تشریفات گمرکی و ترخیص کالا می باشند. از جمله مبالغی که از تجارو بازرگانان دریافت می شود حقوق ورودی کالاهاست که به عنوان مالیات ورود کالا هم می توان آن را در نظر گرفت. لازم است بدانید که این مبلغ توسط خود گمرک دریافت و وصول می شود و برای ارائه خدمات دیگر به دولت عرضه می گردد. اما ورود کالا به کشور شامل هزینه های دیگری هم می شود که آنها نیز باید در گمرک پرداخت شود تا بتوان به راحتی امور ترخیص کالا را به انجام رساند. از جمله این هزینه های می توان به هزینه های انبار داری، باربری، آزمایشگاه، بازرسی و …. اشاره کرد.

حقوق ورودی یعنی باید درصدی از ارزش کالای وارداتی  به گمرک کشور پرداخت شود. تا بتواند اجازه ورود به کشور را به دست آورد همانطور که گفته شد این حقوق از درآمد های کشور به حساب می آید که این مقدار نیز با توجه به سیاست های کشور متفاوت خواهد بود. سایست ها با توجه به هر کشور متفاوت است به صورتی که برای برخی از کالاها در کشور ملاک آن تولید داخلی و حمایت از آن است که میزان حقوق ورودی را بالا می برد. علت این کار هم این است که از کالاهای تولید داخل بیشتر استفاده شود و عین آن کالا از کشور ها دیگر وارد نشود. در صورتی که کالای وارداتی در کشور تولید نشود میزان حقوق ورودی آن را کمتر می کنند تا قیمت آن را کنترل کرده و با قیمت کمتری در کشور به فروش برسد.

تعرفه گمرکی چیست؟

تعرفه گمرکی با حقوق ورودی تفاوت دارد. تعرفه گمرکی عددی هشت رقمی است که بر اساس تغییرات سیاسی و اقتصادی که درکشور ها وجود دارد جایگاه آنها تعیین می شود. تعرفه گمرکی مالیات و عوارضی که دولت ها به دلایل مالی و حمایتی از کالاها دریافت می کنند. این دریافتی هایی که انجام می شود به عنوان حقوق ورودی و گمرکی نیز شناخته می شود. در برخی از موارد ممکن است که تعرفه گمرکی بر اساس ارزش کالا تعیین شود که به آن تعرفه ارزشی نیز می گویند.

فرمول دریافت حقوق ورودی چگونه است؟

حقوق ورودی در واقع جمعی از سود بازرگانی و حدود چهار درصد حقوق گمرکی به علاوه سایر عوارضی است که برای واردات و صادرات کالا مشخص می شود که همه اینها باهم به عنوان حقوق ورودی شناخته می شود.

سود بازرگانی چیست؟

سود بازرگانی نوعی دیگر از دریافتی ها توسط گمرک می باشد که معمولا برای کالاهایی که واردات قطعی آن انجام می شود این سود دریافت می گردد. میزان سود بازرگانی توسط دولت تعیین می گردد. سود بازرگانی معمولا توسط اداره گمرک به صورت ریال دریافت می شود. سود بازرگانی و حقوق گمرکی، حقوق ورودی را تعیین می کنند به صورتی که سود بازرگانی در دل حقوق ورودی قرار دارد و به صورت مجزا مورد محاسبه قرار نمی گیرد. همانطور که گفته شد سود بازرگانی را دولت تعیین می کند و با توجه به سیاست های خود می تواند کم یا زیاد کند.

چه عواملی بر حقوق ورودی تاثیر گذار است؟

عوامل زیادی بر حقوق ورودی تاثیر است از جمله نوع کالا، تعداد کالا، حجم کالا، چگونگی ارسال کالا و ….. که نوع کالا یکی از مهمترین این فاکتور ها می باشد آنهم به دلیل کد تعرفه گمرکی کالا است که در این مورد تعیین کننده می باشد. تعداد کالا که از دیگر عوامل تاثیر گذار در حقوق ورودی بود که دلیل آن این است که هرچقدر تعداد کالای وارداتی بیشتر باشد سود بیشتری به دولت تعلق می گیرد. حجم کالا مورد بعدی در افزایش حقوق ورودی است که می توان گفت برخی کالاها حجم زیادی نداشته و در انبارهای گمرک فضای زیادی نیاز ندارند و انبار کردن آنها بهراحتی صورت می گیرد. در نتیجه کرایه آنها هم کمتر می باشد. و مبلغ سیف کمتری را شامل می شود که این مورد مبلغ حقوق ورودی را کاهش می دهد. در مورد چگونگی ارسال کالا می توان گفت اگر صاحب کالا بخواهد که کالا در سریعترین زمان ممکن به دستش برسد باید از حمل و نقل هوایی استفاده کند که هزینه بیشتری دارد در نتیجه ارزش سیف کالا بالاتر رفته و حقوق ورودی نیز افزایش پید می کند.

شرکت سلطان یاقوت

شرکت سلطان یاقوت با داشتن تجربه درخشان در زمینه ترخیص کالا از کلیه گمرکات و همچنین بکار گیری مشاورینی زبده و کاردان در امور ترخیص کالا آماده خدمت رسانی در زمینه ترخیص کالا های مختلف برای شما عزیزان می باشد. این شرکت تمامی خدمات تجاری و بازرگانی شما را از اول ثبت سفارش  و اخذ مجوزات و …. تا ترخیص و تحویل کالای مورد نظر را برعهده گرفته و در کمترین زمان و با کمترین هزینه به انجام می رساند. شما عزیزان می توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه ترخیص کالا های مختلف با مشاوران این شرکت تجاری و بازرگانی تماس بگیرید و به صورت رایگان مشاوره بگیرید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

بیشتر بخوانید :