سلطان یاقوت

گمرک منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد(راهنمای ترخیص کالا)

دیماند

 منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد

درباره بندر امیر آباد و منطقه ویژه اقتصادی آن می توان گفت که این بندر از توابع شهرستان بهشهر از مازندارن با وسعتی حدود یک هزار هکتار می باشد و فعالیت خود را از سال 1380 با احداث واحد کمرگ شروع نموده است. بعد از استقرار گمرک به فعالیت های واردات مواد اولیه و مصرفی منطقه و صادرات تولیدات آنجا پرداخته است و بعد از تدابیر اندیشیده شده و اخذ مجوز های لازم به منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد تبدیل شده است .

آغاز به کار منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد چگونه بود؟

این بندر از ابتدا فعالیت خود را با پنج اسکله آغاز نمود و هم اکنون شاهد وجود یازده اسکه در بندر امیرآباد هستیم. دارا بودن خط ریلی مجهز مختص منطقه ویژه اقتصادی از دیگر مزیت های آن می باشد. که با توجه به موارد گفته شده سالانه شاهد ترازیت های مهم داخلی و خارجی از مرز های آبی و زمینی از این منطقه هستیم و لازم به ذکر است که کمرگ مستقر در منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد ظرفیت بارگیری 7 میلیون تن را در سال داراست. با توجه به وجود چهار گمرک مستقر در استان مازنداران (نوشهر، فریدون کنار، ساری و امیرآباد) گمرک امیرآباد بیشترین توانایی بارگیری در استان دارد به طوری که تا کنون بیش از 2.5 تن صادرات به کشور های موسوم به آسیای مرکزی و روسیه داشته است.

بیشترین کالای صادراتی گمرک امیر آباد چیست؟

از بیشترین کالا های صادراتی این کمرگ و منطقه ویژه اقتصادی می توان به سیمان، کچ سفید، مواد خامی همچون سنگ آهن و کلینگر (مواد اولیه تولید سیمان) و مصنوعات فلزی را اشاره کرد. و از عمده ترین کالاهای ترازیتی می توان به گازوئیل، بنزین و آهن آلات و …. اشاره کرد. خدمات واردات کالا نیز به کالا هایی همچون گندم، جو و برنج در غلات، آهن آلات مختلف، ملزومات مصرفی متالوژی مثل کک، تخته و فرآورده های چوبی، کنستانتره مصرفی برای خوراک دام و طیور و ماشین آلات خطوط تولید مختلف و قطعات یدکی آنها تعلق می گیرد. که از کشور هایی همچون روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، ازبکستان، اوکراین، آذربایجان و … بوده است.

راههای ارتباطی گمرک منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد

محور های زمینی گرگان به ساری و گرگان بهشهر گلوگاه و داخلی و محور های ارتباطی آبی منتهی به تمامی کشور های آسیای میانه و روسیه و همسایگان آن (شوروی سابق) شریان های ارتباطی می باشد. که متقاضیان برای بهره گیری از خدمات این منطقه ویژه اقتصادی می توانند از آن استفاده نمایند.

نا گفته نماند به واسطه فاصله اندکی که نسبت به فرودگاه های منطقه (فرودگاه ساری) دارد. خدمات هوایی نیز شامل حال تجار و سرمایه گذاران نیز قرار می گیرد.

مقررات حاکم بر منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد به شرح زیر می باشد:

وارد کردن کالا به هر اندازه و کیفیت به صورت مسافری به طور کل و بدون محدودیت ممنوع می باشد.

تبادلات تولیدات داخلی منطقه با خارج کشور و مابقی مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد تجاری بلامانع می باشد و معاف از پرداخت هرگونه عوارض، سود بانکی و حقوق گمرکی است. به جز مواردی که محدودیت و ممنوعیت شرعی و قانونی را شامل می گردد.

ترخیص نهاده های دامی از بندر امیر آباد چگونه است؟

در این منطقه افرادی که دارنده قبض انبار تفکیکی هستند به منزله مالک کالا شاخته شده و توانایی انتقال کل یا بخشی از کالا را به غیر دارند. همچنین لازم است بدانید که کلیه نهاده های دامی از گمرک امیر آباد بدون هیچگونه پرداخت حقوق گمرکی از گمرک ترخیص می شود. زیرا کلیه نهاده های دامی از کالاهای اساسی مورد نیاز برای دامداران و مرغداران این منطقه می باشد.

لازم است بدانید که این گمرک از گمرکات فعال در زمینه ترخیص کالاها می باشد زیرا در این گمرک منطقه اقتصادی کالاها بدون انجام تشریفات گمرکی خاصی ترخیص می شوند و در بازار مصرف مورد استفاده قرار می گیرند.

بیشتر بخوانید :