سلطان یاقوت

گمرک منطقه ویژه اقتصادی سیرجان(راهنمای ترخیص کالا)

ترخیص کالا از منطقه ویژه اقتصادی سیرجان

شروع به کار رسمی این منطقه در شهریور ماه سال 1372 بعد از استقرار اداره گمرک در منطقه بوده است. عمده فعالیت این منطقه انبار کردن محصولات وارداتی و صادراتی در انبار های مجهز است که در فاز توسعه زیر ساخت های واحد های صنعتی، تولیدی و مونتاژ نیز احداث گردید و با هدف برآورده کردن نیاز های خدمات، پشتیبانی، رفاهی در حال فعالیت می باشد.

مساحت منطقه نیز حدود 1370 هکتار می باشد که در جاده ترانزیت بندر عباس واقع شده و فاصله بسیار اندکی با فرودگاه بین المللی نیز دارد. شکل ظاهری این منطقه به شکل مثلث بوده و هر روز در حال پیشرفت و توسعه با هدف افزایش ظریفت صادرات غیر نفتی و پشتیبانی از تولید در منطقه (تولیدات بومی) همچنین رقابت در بازار های جهانی به همت سرمایه گذاران داخلی و خارجی می باشد.

لازم به ذکر است منطقه ویژه اقتصادی سیرجان با همکاری اداره کمرگ و سازمان مناطق آزاد تجاری توانسته است تمامی تسهیلاتی را که مورد نیاز تولید کنندگان و تجار می باشد را فراهم سازد.

گفتنی است تا کنون توانسته جذب سرمایه ای بالغ بر 2000 میلیارد ریال را در کارنامه خود داشته باشد و زیر ساختی بالغ بر 200000 متر مربع انبار سر پوشیده و مجهز را ایجاد کند.

سیرجان قطب فولاد ایران

با توجه به قرار گرفتن معادن گل گهر در سیرجان و همچنین وجود تولید کنندگان به نام آهن و فولاد در منطقه و قرار گیری در جاده ابریشم در قدیم الایام و قرار گیری در جاده ترازیت جنوب به شمال این منطقه را تبدیل به قطب فولاد ایران کرده است. البته نا گفته نماند که سیرجان از لحاظ کشاورزی به قطب پسته ایران نیز معروف می باشد که همین امر بی علت در پیشرفت اقتصادی منطقه نمی باشد.

وجود 45 معدن فعال مس در سیرجان توانسته جایگاه این منطقه را به سطح اول تولیدات مس برساند. با وجود تحریم و فشار های خارجی شاهد بسته شدن تعدادی از معادن مس در خارج این منطقه بوده ایم ولی خوشبختانه با وجود صنایع تبدیلی مس در سیرجان و پیگیری اهداف اقتصاد مقاومتی هیچ گزندی اعم از تعطیلی و تعدیل نیرو در معادن سیرجان دیده نشد.

مثلث توسعه سیرجان و منطقه ویژه اقتصادی سیرجان چیست؟

با توجه به شرایط پیش آمده در بازار های بین اللمل (احمال تحریم) و کمبود بودجه و کمک مالی از طرف دولت شرایط اقتصادی از بر مردم سیرجان بسیار تنگ آمده بود. با تشکیل اتاق فکر برای مدیریت بحران در مورد این مسئله نتیجه گیری توسط فرماندار استان کرمان حاصل شد که به تشکیل مثلث توسعه سیرجان معروف است: اضلاع این مثلث را استفاده از افراد نخبه، استفاده از افراد با نفوذ و بهرگیری از سرمایه گذاران را تشکیل می دهد. که با توجه به استفاده از این طرح شاهد گذشت از موانع تحریم و همچین پیشرفت بیش از پیش منطقه بوده ایم.

چه زیر ساخت هایی برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی بنا نهاده شده است؟

همان طور که می دانید اولین قدم برای جذب سرمایه گذار شناسایی ظریفت های موجود در منطقه می باشد. که با توجه به تلاش های شبانه  روزی افراد در سازمان های ذی صلاح این امر به بهترین نحو خود انجام شد. از دیگر اقداماتی که برای شناسایی ظریفت های این منطقه اقتصادی شد برگزاری دوره ای همایش های گوناگون بود که نهایتا به بزرگترین اقدام این شناسایی تبدیل شد که رونمایی از کتاب فرصت های سرمایه گذاری شهرستان سیرجان بود. از دستاوردهای این شناسایی روشن شدن حدود 121 ظریفت کاری در سیرجان می باشد.

سطح اشتغال زایی در سیرجان به چه صورت می باشد

طی بیاینه ای که اداره کار اعلام کرده بود بعد از راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی سیرجان می بایست سالیانه با در نظر گرفتن پروژه برای پیش از 3000 نفر شغل ایجاد شود. خوشبختانه با ایجاد طرح مثلث توسعه این عدد به 4337 شغل رسید. که میزان ایجاد شغل را به 144 درصد رساند در مقایسه با کل استان کرمان که شاخص آن 30 درصد می باشد عدد بسیار قابل توجهی است. بعد از اقدامات توسعه منطقه حالا نیاز به فرهنگسازی در زمینه های کاری می باشد. پیرو همین امر به برگذاری نمایشگاه ها و همایش ها پرداخته شد. به عنوان مثال برگزاری نمایشگاه برج میلاد با 5 غرفه فعال از سیرجان نمونه از این فرهگسازی هاست. با توجه به اینکه سیرجان شهری غنی و پر درآمد می باشد شناخت آداب و رسوم و فرهنگ بومیان می تواند کمک شایانی به پیشرفت روزافزون این منطقه کند.

بیشتر بخوانید :