سلطان یاقوت

ترخیص لوبیای سویا از گمرک

ترخیص لوبیای سویا از گمرک

یکی از محصولات گیاهی که تجارت در زمینه آن در سراسر جهان جریان دارد، لوبیا سویا نامیده می‌شود. تاجران و بازرگانان در کشور ما به واردات این محصول مشغول بوده و سود مناسبی بدین طریق کسب می‌کنند. از این رو قصد داریم در ادامه مقاله به شرح فرآیند ترخیص لوبیای سویا از گمرک بپردازیم که جزو خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت می‌باشد. لوبیای سویا نام یکی از دانه‌های گیاهی است که غنی از ویتامین‌های گوناگون و مقداری کاروتن می‌باشد. سال‌هاست از لوبیای سویا به عنوان منبع غذایی در کشورهای آسیایی استفاده می‌شود. دانشمندان آن را آنتی‌بیوتیک ارزان قیمت می‌دانند که باکتری های مضر روده را از بین می‌برد. در ادامه مقاله به شرح فرآیند تجارت و ترخیص لوبیای سویا از گمرک خواهیم پرداخت.

تجارت لوبیای سویا در ایران

لوبیای سویا جزو کالاهایی است که نیاز کشور ما به این محصول عمدتا از طریق واردات تامین می‌گردد. قیمت این محصول بسیار پایین است و به همین دلیل واردات آن به‌صرفه‌تر از فرآیند کاشت و برداشت خواهد بود. در حال حاضر دانه سویا در لیست چهارمین کالایی است که به کشور ما وارد و به بازار مصرفی تزریق می‌گردد.

خواستگاه گیاه سویای لوبیا در کشور چین است؛ اما آمریکا در حال حاضر بزرگ‌ترین صادرکننده این گیاه در جهان محسوب می‌شود که ۳۴٪‌ از نیاز کل کشورها به این محصول را تامین می‌کند.

بزرگ‌ترین صادرکنندگان لوبیای سویا در جهان، کشورهای آمریکا، برزیل، آرژانتین، چین، هند، پاراگوئه، کانادا، اوکراین و … هستند.

واردات این محصول در ایران عمدتا از مبداء کشورهای سوئیس، هلند، انگلستان، برزیل، سنگاپور، اوکراین، امارات متحده عربی، ترکیه و … صورت گرفته و سالیانه مقادیر بالایی ارز بدین صورت از کشور خارج می‌گردد.

قوانین مربوط به صادرات و واردات لوبیای سویا در ایران

  • ورود و ترخیص موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوراکی و آشامیدنی مصوب 1346 به شرح زیر می‌باشد:

‌ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با‌رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و ‌واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم ‌نماید.

  • ورود موکول به رعایت ماده 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 به شرح زیر است:

‌ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمت‌های نباتی به کشور‌مستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار می‌شود که حداکثر در ظرف مدت ‌یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.

  • ورود و صدور بذر در مقیاس تجاری منوط به اخذ گواهی از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و با رعایت مقررات قرنطینه می‌باشد.
  • صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین ‌نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بین‌المللی حفظ نباتات مصوب 1389 می‌باشد:

ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر می‌شود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر می‌شود.

  • ورود بذر و نباتات که در اسناد صدور کشور مبداء مشخصا دست‌ورزی شده محسوب می‌شوند یعنی با تغییرات ژنتیکی تولید شده‌اند از لحاظ بررسی خطرات زیست محیطی موکول به تایید سازمان حفاظت محیط زیست می‌باشد.
  • ورود و صدور موجودات زنده تغییر شکل یافته و محصولات تراریخته ملزم به رعایت مفاد قانون ملی ایمنی زیستی با کسب مجوز قبلی از وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.

مجوزهای لازم برای ترخیص لوبیای سویا از گمرک

تاجران و بازرگانان در کشور ما به امور صادرات و واردات کالا مشغول هستند. هر کالای تجاری، پیش از اینکه به کشور وارد یا از آن خارج شود، ابتدا لازم است از زیر ذره بین اداره گمرک رد شود که به این فرآیند ترخیص کالا می‌گویند. به شخصی که با گرفتن وکالت از تاجران، تشریفات گمرکی جهت ترخیص کالا از گمرک را انجام می‌دهد، ترخیص کار رسمی گمرک گفته می‌شود. این شخص از کارت بازرگانی بهره‌مند بوده و بر قوانین و مقررات مربوط به پروسه ترخیص کالاهای تجاری مختلف، تسلط دارد. مهم‌ترین مرحله این پروسه، اخذ مجوزهایی است که اداره گمرک برای صدور مجوز ترخیص کالا، نیاز دارد.

ترخیص کاری که قصد ترخیص لوبیای سویا از گمرک را دارد، موظف است نسبت به اخذ مجوزهای زیر از سازمان‌های مربوطه اقدام نماید:

  • مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی برای اعلام تاریخ اعتبار
  • مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصارف انسانی
  • مجوز فنی از سازمان دامپزشکی برای مصارف دامی یا کشاورزی
  • مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی جهت تخصیص ارز
  • مجوز فنی از سازمان حفظ نباتات برای ترخیص بذر لوبیای سویا

تعرفه گمرکی برای ترخیص لوبیای سویا

بطورکلی تعرفه گمرکی برای ترخیص لوبیای سویا ذیل ردیف 1201 قرار می‌گیرد و تعرفه ورودی آن برحسب واحد کیلوگرم محاسبه می‌گردد.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص بذر سویا برابر 12011000 است که از حقوق ورودی 1% و اولویت کالایی 21 برخوردار می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص دانه سویا تراریخته برابر 1219010 است که از حقوق ورودی 2% و اولویت کالایی 21 برخوردار می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص دانه سویا غیر تراریخته و سایر گونه‌هایی که در بالا ذکر نشده، برابر 12019090 است که از حقوق ورودی 2% و اولویت کالایی 21 برخوردار می‌باشد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص لوبیای سویا از گمرک

ترخیص لوبیای سویا از گمرک مشروط به پشت سر گذاشتن مراحل دشوار ترخیص کالا بوده که به مجموع آن‌ها تشریفات گمرکی می‌گویند. شرکت سلطان یاقوت از جمله معتبرترین شرکت‌ها در زمینه انجام امور بازرگانی از جمله ترخیص کالا بوده و آماده خدمت‌رسانی به تاجران و بازرگانان عزیز کشورمان می‌باشد. شما می‌توانید برای بهره‌مندی از مشاوره رایگان و همچنین ثبت درخواست همکاری با کارشناسان باتجربه و توانای این شرکت، تلفن‌های زیر را شماره‌گیری نمایید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

بیشتر بخوانید :

 

5/5 - (1 امتیاز)