سلطان یاقوت

حق بیمه ترخیص کار مشمول چه بند هایی است و چگونه محاسبه می شود؟

حق بیمه ترخیص کار

طبق رایزنی هایی که بین اداره بیمه و گمرک صورت گرفته مقرر شده که حق بیمه ترخیص کار با ارائه پروانه رسمی مشمول کسر حق بیمه نمی باشد.

ترخیص کار کیست؟

برای ترخیص هر کالایی  از گمرک های کشور نیازمند انجام مراحلی هستیم که به آن مراحل ترخیص کالا و یا تشریفات گمرکی می گویند. برخی از تجار و بازرگانان برای انجام هرچه سریعتر و بهتر ترخیص کالا،  امور تشریفات گمرکی کالای خود را به ترخیصکاران مجرب و زبده می سپارند. ترخیص کار در واقع فردی است که وکالت ترخیص کالای تاجر را قبول می کند و بابت انجام تشریفات گمرکی هزینه ای دریافت می کند.

مراحل ترخیص کالا

مراحل و مدارک مورد نیاز برای ترخیص تمامی کالا ها یکی است. برای ترخیص کالا از گمرک نیازمند تنظیم اظهارنامه می باشیم. برای تنظیم اظهار نامه مدارکی از قبیل بارنامه ، بیمه نامه، پروفرما، اینویس، مدارک خرید یا فروش کالا، مدارک مربوط به حمل و نقل و یا ترانزیت و ترانشیپ کالا، اخذ مجوزات و ….. نیاز است. برای تهیه این مدارک و یا اطلاع از مدارک درخواستی دیگر در خصوص ترخیص کالا باید به مطالعه بخشنامه های صادر شده در این خصوص مراجعه نمایید. و یا بهتر است برای انجام شدن سریعتر و کم هزینه تر از متخصصان مجرب در این زمینه کمک بگیرید. زیرا هزینه کردن برای استخدام یک ترخیص کار و پرداخت حق بیمه ترخیص کار خیلی کمتر و به نفع تر از هزینه در خصوص ماندن بیش از حد کالا در انبار های گمرک می باشد.

حق بیمه ترخیص کار شامل کی می شود

حق بیمه ترخیص کار

به طور کلی ترخیص کالا و بازرگانی کالا امری هزینه بر بوده اما نسبت به هزینه بر بودن پر سود نیز می باشد. هزینه های ترخیص کالا از گمرک طی پروسه انجام تشریفات گمرکی باید پرداخت شود. این هزینه های شامل هزینه های اخذ مجوزات، هزینه های حمل و نقل کالا، هزینه های بیمه، هزینه های بارنامه، هزینه های ترخیص کار و حق بیمه ترخیص کار، هزینه های آزمایشگاه، هزینه های بازرسی کالا، تعرفه های گمرکی، عوارض گمرکی و ….. می باشد. این هزینه ها در زمان انجام تشریفات گمرکی باید توسط صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی پرداخت شود. همچنین هزینه های ترخیص کاری و حق العمل کاری برای اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات کامل در خصوص حق بیمه قرارداد های اشخاص حقیقی، حق بیمه قراردادهای مشاوره ای و یا فاکتورهای مشمول بیمه می توانید با مشاوران شرکت سلطان یاقوت تماس بگیرید.

تفاوت ترخیص کار و حق العمل کار در چیست؟

به صورت ظاهری تفاوتی میان ترخیص کار وحق العمل کار وجود ندارد. اما در در واقعیت این طور نیست و حق العمل کار یک پله بالاتر از ترخیص کار گمرک است، یعنی اگر ترخیص کار بتواند مجوز و پروانه های کاری مشخص شده را دریافت کند به عنوان حق العمل کار شناخته می شود. به زبان ساده تر حق العمل کار شخصی حقیقی یا حقوقی می باشد که می تواند از طرف صاحب کالا به صورت نیابتی  وارد معامله شده و عملیات ترخیص کالا و تشریفات گمرکی کالا را انجام دهد و در ازای انجام این کار هزینه و یا مزد یا حق العمل می گیرد.

داشتن چه شرایطی ترخیص کار را به حق العمل کار تبدیل می کند؟

برای اینکه یک ترخیص کار به یک حق العمل کار تبدیلی شود باید در آزمون حق العمل کاری گمرک شرکت کرده و نمره قبول در آن آزمون را کسب کند تا منجر به دریافت پروانه از گمرک شود. دومین شرط داشتن کارت بازرگانی است. حق العمل کار باید تابعیت ایرانی داشته و همچنین کارمند دولت نباشد. مدرک تحصیلی در حق العمل کاری حداقل باید دیپلم دبیرستانی باشد و حق العمل کار کم کم 25 سال سن را داشته باشد. همچنین ارائه گواهی کتبی از مقامات مربوطه برای نداشتن سابقه جرم و جنایت و یا سابقه قاچاق کالا و … مواردی که گفته شد از جمله مدارکی است که یک ترخیص کار باید رائه کند تا به یک حق العمل کار تبدیل شود.

بررسی حق بیمه ترخیص کار

بیشتر بخوانید :

4/5 - (1 امتیاز)