سلطان یاقوت

قوانین مرتبط با ترخیص کالا برای بنیاد شهید و امور ایثارگران

قوانین-مرتبط-با-ترخیص-کالا-برای-بنیاد-شهید-و-ایثارگران

در سال 1358، برای حمایت و رسیدگی به امور جانبازان و خانواده‌های شهیدان جنگ ایران و عراق، سازمانی تحت عنوان «بنیاد شهید و امور ایثارگران تاسیس شد». اداره گمرک جمهوری اسلامی ایران موظف است به قوانین مصوبه مجلس شورای اسلامی در خصوص شرایط خاص واردات و ترخیص کالا توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران عمل کند و اجازه واردات کالاهای مشخصی را به این سازمان بدهد. همچنین شرایط ویژه‌ای برای واردات خودرو با استفاده از کارت جانبازی در نظر گرفته شده است. در ادامه مقاله به بررسی این قوانین خواهیم پرداخت.

قانون ترخیص لوازم پزشکی مورد نیاز بنیاد شهید

در سال 1361 هجری شمسی، قانونی متشکل از یک ماده با عنوان «معافیت از حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض به استثنای انبارداری و باربری، لوازم و وسایل پزشکی، ارتوپدی دارو که توسط بنیاد شهید وارد می‌شود» ابتدا به تصویب مجلس شورای اسلامی و سپس به تایید شورای نگهبان رسید.

متن این قانون به شرح زیر می‌باشد:

گمرک ایران مجاز به ترخیص دارو، لوازم ارتوپدی، لوازم و وسایل پزشکی و طبی و مواد اولیه جهت تهیه دست و پای مصنوعی که ‌توسط بنیاد شهید وارد می‌شود با معافیت از حقوق گمرکی، سود بازرگانی عوارض به استثنای هزینه انبارداری و باربری خواهد بود. ضمناً کالاهای ‌موصوف که توسط بنیاد تاکنون به طور نسیه از گمرکات ترخیص شده است، مشمول معافیت این قانون خواهد بود.

‌قانون ترخیص تعرفه‌های کالاهای پزشکی ضروری و فوری مورد نیاز بنیاد شهید

در سال 1366 هجری شمسی، قانونی متشکل از یک ماده و یک تبصره با عنوان «قانون اصلاح قانون ترخیص تعرفه های کالاهای پزشکی ضروری و فوری مورد نیاز بنیاد شهید» ابتدا به تصویب مجلس شورای اسلامی و سپس به تایید شورای نگهبان رسید.

متن این قانون به شرح زیر می‌باشد:

‌ماده واحده – به بنیاد شهید اجازه داده می‌شود کالاهای مورد نیاز و حیاتی خود را که در این ماده مقرر گردیده بدون اخذ مجوز مربوط به تعرفه لوازم‌ مذکور از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و یا سایر دستگاه‌ها و سازمان‌های ذیربط وارد و ترخیص نماید. ضمناً بنیاد شهید موظف است‌ صورت کالاها و داروهایی که وارد می‌کند قبلاً به اطلاع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسانیده و نیز اقلام خریداری شده را همراه با قیمت‌خریداری شده به وزارتخانه مذکور منعکس نماید.

لوازم و دستگاه‌های پزشکی و طبی؛

کیسه‌های کلتسومی و ایلستومی (‌کیسه‌های ادرار شیردار مختلف)؛

داروهای ضروری و اورژانس (‌در چهارچوب طرح ژنریک) انواع فیلم‌های رادیولوژی و داروهای مربوط به آن؛

انواع صندلی‌های چرخدار؛

وسائل ارتوپدی؛

انواع عصا، عینک و لنزها، ساعت نابینایان و انواع سمعک؛

انواع سوندها و کاندوم‌ها.

‌تبصره- کلیه اقلام دارویی و مواد مصرفی موضوع این قانون پس از ورود و ترخیص باید در آزمایشگاه کنترل کیفی وزارت بهداشت، درمان و آموزش ‌پزشکی خارج از نوبت حداکثر ظرف مدت یک هفته مورد آزمایش قرار گرفته و نتیجه به اطلاع بنیاد شهید برسد.

قوانین واردات خودرو با کارت جانبازی

به طور کلی هر شخصی که بخواهد اقدام به واردات خودرو نماید، باید قبل از آن کارت بازرگانی معتبر اخذ کند؛ ولی دارندگان کارت جانبازی مشمول استثناء می‌باشند. جانبازان کشورمان بدون در دست داشتن کارت بازرگانی حقیقی یا حقوقی و با ارائه کارت جانبازی خود؛ می توانند به راحتی برای واردات خودرو اقدام نمایند.

در صورتی که جانبازان از طریق کارت جانبازی خود، اقدام به واردات خودرو نمایند، برای آن‌ها تخفیف در حقوق گمرکی اعمال می شود و بدین ترتیب این افراد خودروهای مد نظر خود را با قیمتی پایین‌تر از شرایط واردات خودرو در سال 1401، وارد کشور می‌کنند.

اگر خود فرد جانباز مایل به استفاده از این تسهیلات ویژه نباشد، می‌تواند حق استفاده از این شرایط را با رعایت دستورالعمل‌های قانونی، به فرد دیگری انتقال دهد. به عبارت دیگر، شخص جانباز می‌تواند کارت جانبازی خود را جهت استفاده از مزایای آن در واردات خودرو، در اختیار شخص دیگری قرار دهد؛ البته این فرآیند باید مطابق مقررات صورت بگیرد.

براساس تعرفه‌ها و شرایط تعیین شده از سوی وزارت صمت، اشخاصی که قصد استفاده از شرایط واردات خودرو در سال 1401 به صورت شخصی و واردات انواع خودرو را دارند، می توانند خودروهایی با قیمت 20 تا 25 هزار دلار و حجم 1500 تا 2500 سی سی را وارد نمایند.

با توجه به قیمت کنونی دلار در کشورمان، می توان گفت افراد می توانند بعد از دریافت کارت بازرگانی حقیقی و حقوقی، ماشین هایی با قیمت زیر 750 میلیون تومان را با مشخصات ذکر شده وارد کنند.

باید به این نکته نیز توجه داشت که جهت واردات خودرو در سال 1401، خودرو مورد نظر نباید بیشتر از 1 سال سن داشته باشد و در واقع از زمان تولید آن بیش از یکسال نگذشته باشد.

بیشتر بخوانید :

5/5 - (1 امتیاز)