سلطان یاقوت

پته گمرکی چیست؟

ترخیص کالا با پته

به ترخیص کالای مسافری، ترخیص کالا با پته گمرکی گفته می شود. به زبان ساده تر پته مجوز خروج و یا ورود کالای مسافران می باشد.

 پته گمرکی
ترخیص کالا با پته گمرکی

پته گمرکی چیست؟

در زمانی که کالاهای وارداتی و یا صادارتی هم از نظر ارزش و هم از نظر تعداد تجاری نباشند و صرفا برای مصرف شخصی و یا معرفی در نمایشگاه ها و یا برای نمونه وارد کشور شود می توان آن را با پته گمرکی ترخیص کرد. برای مسافران هم تا سقف و ارزش معین بارنامه ای برای خروج کالا تنظیم می شود که به آن پته گمرکی می گویند.

ترخیص کالا با پته برای چه کالاهایی امکان پذیر است؟

وقتی کالایی نه از نظر تعداد و نه از نظر ارزش تجاری  نباشد گمرک پته غیر تجاری صادر می کند که به راحتی می توان به آن کالا را از گمرک ترخیص کرد. مزیت این روش عدم نیاز به انجام ثبت سفارش می باشد در این مورد هم از لحاظ هزینه و هم از لحاظ زمانی برای فرد وارد و یا صادر کننده خیلی به صرفه می باشد. اما لازم است بدانید اگر کالایی نیاز به اخذ مجوز داشته باشد باید مجوز های ضروری را برای ترخیص دریافت نمایید. اما به صورت کلی برای تمام کالاهایی که به صورت مسافری از گمرک ترخیص می شوند نیازی به کارت بازرگانی نبوده و با همان پته گمرکی ترخیص می شوند.

پته گمرکی چیست
کالاهایی که با پته ترخیص می شوند

انواع سندهای ترخیص کالا از گمرک

در گمرک برای ترخیص کالا به دو صورت می توان اقدام کرد یکی ترخیص کالا با برگه سبز و دیگری ترخیص کالا با پته می باشد. از سند برگه سبز برای ترخیص کالاهای تجاری استفاده می شود و پته گمرکی برای ترخیص کالاهای مسافری و غیر تجاری  می باشد.

تفاوت برگه سبز با پته گمرکی

برای تفاوت میان ترخیص کالا با پته گمرکی و ترخیص کالا با برگه سبز می توان گفت در ترخیص کالا به روش پته گمرکی دیگر نیازی به تنظیم اظهار نامه برای واردات کالا به کشور نداریم و اما برای ترخیص کالا با برگه سبز باید اظهار نامه گمرکی تنظیم و به گمرک ارائه شود.

تفاوت برگه سبز با پته
تفاوت برگه سبز با پته گمرکی

مراحل ترخیص کالا با پته

همان طور که گفته شد برای ترخیص کالا با پته گمرکی نیای به تنطیم اظهار نامه نیست و فقط اگر کالا برای ترخیص نیاز به اخذ مجوز دارد و می توانید برای دریافت آن اقدام نمایید. اما برای ترخیص کالاهای تجاری که نیاز به تنظیم اظهار نامه و ارائه مدارکی باشد شما عزیزان باید نسبت به خواندن بخشنامه های آن کالای خاص اقدام کرده و یا از فردی مطمئن و کاردان برای ترخیص کالا کمک بگیرید. تا در فرآیند ترخیص کالا و تنظیم اظهار نامه گمرکی درچار مشکل نشوید و ترخیص کالایی به موقع و کم هزینه را تجربه نمایید.

اظهار الکترونیکی در ترخیص کالاهای غیر تجاری

ترخیص با پته در سالهای گذشته به خصوص در صنعت حمل و نقل هوایی تخلفات زیادی را در پی داشته است و بیشتر این تخلفات به دلیل عدم ثبت درست اطلاعات کالا ها می باشد. به همین دلیل در حال حاضر در فرآیند بازرسی کالا ترخیص با پته گمرکی سخت گیری هایی صورت می گیرد. در سالهای اخیر نیز برای جلوگیری از روند تخلف واردات و صادرات با پته های گمرکی اظهار الکترونیکی برای انواع کالاها باب شده که صاحب کالا باید برای تمامی کالا چه کالاهای تجاری و چه کالاهای غیر تجاری انجام دهد.

برای چه کالاهایی پته گمرکی صادر می شود

همانطور که در بالاتر اشاره شد ترخیص کالا با پته برای کالاهایی که هم از نظر ارزش و هم از نظر تعداد غیر تجاری  به حساب بیایند امکان پذیر است. اگر بخواهیم به صورت دقیقتر حساب کنیم کالاهای وارداتی با ارزش کمتر از 1000 دلار برای اشخاص عادی و کالاهای تا ارزش 2000 دلار برای شرکت های تولید و دانش بیان امکان ترخیص بدون کارت بازرگانی و فقط با پته گمرکی را دارا هستند. برای قطعات و لوازم یدکی خودرو ها نیز معاونان فنی می توانند تا سقف 20000 دلار نیز بدون نیاز به ثبت سفارش و تنها با استفاده از پته مسافری و تجاری اقدام به ترخیص کالا از گمرک نمایند.

صادر کردن پته گمرکی
صادر کردن پته گمرکی

قانون دیگری که در خصوص ترخیص کالای مسافری می توان به آن اشاره کرد این است که مسافرانی که قصد واردات کالا به مشور را دارند فقط یکبار در سال آن هم به ارزش 80 دلار می توانند کالا همراه خود بیاورند که این مورد نیز به استثناء کالاهای ممنوع و تجاری و می باشد.

نقش سامانه ترخیص کالا در سهولت پیگیری امور گمرکی

در ادامه اطلاعات ارزشمندی در مورد سامانه ترخیص کالا را برایتان آماده کردیم که از شما دعوت می کنیم از این مطلب هم بازدید نمایید.

بیشتر بخوانید :

 

5/5 - (1 امتیاز)