سلطان یاقوت

ترخیص پدال کلاچ از گمرک (صفر تا صد)

ترخیص پدال کلاچ

خودروسازی یکی از صنایع مهم هر کشور است که حجم زیادی از واردات نیز به قطعات مورد نیاز برای این صنعت اختصاص می‌یابد. ژاپن، چین، آلمان، کره جنوبی و آمریکا از بزرگترین صادرکنندگان لوازم یدکی خودرو هستند که در این بین، خاورمیانه نیز بیشترین سهم از واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو را داراست. خودرو یک مجموعه‌ای از قطعات ریز و درشت است که نبود هر کدام از این قطعات، فرآیند تولید آن را مختل می‌سازد. تاجران سراسر دنیا بنابر نیاز کارخانجات خودروسازی کشور خود اقدام به واردات قطعات خودرو می‌کنند. مهم‌ترین فرآیندی که پس از واردات این قطعات مهم است فرآیند ترخیص و خروج آن از گمرک است که باید در سریع‌ترین زمان ممکن صورت بگیرد. عملیات ترخیص قطعات خودرو از جمله پدال کلاچ از گمرک، بسیار پیچیده و نیازمند اخذ مدارک لازم از سازمان‌های مربوطه است.

کلاچ و کاربردهای آن در خودرو

کلاچ یکی از قطعات مهم خوردوهاست که به وسیله آن راننده می‌تواند اتصال موتور و جعبه دنده را جدا کند؛ به این صورت که موتور روشن باشد بدون اینکه چرخ دنده‌ها در جعبه دنده بچرخند و باعث حرکت خودرو شوند. از کلاچ جهت تعویض دنده و یا متوقف کردن خودرو بدون خاموش کردن موتور آن استفاده می‌شود.

بطورکلی کلاچ وسیله‌ای جهت قطع و وصل کردن نیرو است. موتور نیرو تولید کرده و با انتقال آن به چرخ‌دنده‌ها وسیله به حرکت در می‌آید. کلاچ واسطه بین موتور و جعبه دنده است که می‌تواند نیرو را انتقال داده و آن را کنترل کند. بارزترین کاربرد کلاچ در اتوموبیل‌ها و وسایل نقلیه موتوری است.

وظایف کلاچ در خودرو عبارتند از:

  1. کنترل سرعت حرکت محورهای خودرو در شرایط رانندگی مختلف
  2. امکان تعویض دنده‌ها به راحتی بدون نیاز به خاموش شدن موتور و متوقف شدن روند تولید نیرو
  3. قطع سریع ارتباط سیستم انتقال نیرو با موتور، در شروع حرکت برای کاهش بار روی آن و تامین زمان لازم جهت بالا رفتن گشتاور

کلاچ خودرو شامل قطعات زیر می‌شود:

  • پدال کلاچ
  • پوشش و کاور سیستم کلاچ
  • فلایویل یا چرخ طیار
  • صفحه فشار
  • دیسک اصطکاک
  • فنر دیافراگمی یا فنر خورشیدی
  • یاتاقان رها کننده

 

پدال کلاچ چیست؟

بطورکلی پدال به اهرمی گفته می‌شود که با نیروی پای انسان به حرکت درمی‌آید. انواع پدال در خودرو عبارتند از: پدال گار، پدال ترمز و پدال کلاچ. در خوردوها قفلی به نام قفل پدال نیز وجود دارد تا از به سرقت رفتن خودرو جلوگیری کند.

دستگاه کلاچ به وسیله پدال کلاچ که زیر پای چپ راننده قرار گرفته بکار می‌افتد. برای بکار انداختن کلاچ، راننده باید با پای چپ پدال کلاچ را تا انتها فشار بدهد. به هنگام شروع حرکت، پس از آنکه جعبه دنده در دنده یک گذاشته شد، می‌بایست پای چپ راننده به آرامی از روی پدال کلاچ برداشته شود تا از جستن خودرو به سمت جلو جلوگیری شود. به حالتی که کلاچ گرفته می‌شود حالت خلاصی و به حالتی که کلاچ رها می‌شود حالت درگیر شدن کلاچ گفته می‌شود.

پدال کلاچ در واقع یک وسیله برای هماهنگ سازی گیربکس و موتور است که در کنار پدال ترمز و گاز قرار می‌گیرد. افراد با فشار دادن پدال کلاچ می‌توانند دنده خودرو را به سادگی و بدون آسیب دیدن گیربکس، عوض کنند و سرعت خود را افزایش دهند. به طور کلی می‌توان پدال کلاچ را یکی از پرکاربردترین و مهم‌ترین قطعات خودرو نامید؛ به طوری که رانندگان در هر ثانیه از رانندگی خود را با فشار دادن پدال کلاچ می‌گذرانند. البته کاربرد کلاچ فقط برای تعویض دنده خودرو نیست و کاربردهای ویژه و مهم دیگری نیز دارد. این کاربردها به شرح زیر هستند:

  • تعویض دنده خودرو
  • خلاص سازی خودرو
  • هماهنگی کردن گیربکس و موتور خودرو

مجوزهای لازم جهت ترخیص پدال کلاچ از گمرک

مجوزهای بسیارمهم برای ترخیص قطعات خودرو مانند پدال کلاچ از گمرک امام خمینی و دیگر گمرکات کشور از دو سازمان وزرارت صنعت ، معدن و تجارت (صمت) و مجوز بانک مرکزی به منظور تخصیص ارز می باشد. همچنین برای ترخیص قطعات جانبی و لوازم یدکی از گمرک باید از سازمان استاندارد مجوز گرفته شود. یعنی این قطعات باید دارای استانداردهای مورد تایید سازمان استاندارد باشند؛ در غیر این صورت اجازه ورود به کشور را نخواهند داشت.

 

کد تعرفه پدال کلاچ

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص کلاچ‌ها و اجزاء و قطعات مربوط به آن 870893 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص کلاچ‌ها و اجزاء و قطعات مربوط به آن برای سواری، وانت و تراکتور کشاورزی (مجموعه شامل حداقل دیسک و صفحه کلاچ) 87089311 می‌باشد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در ترخیص پدال کلاچ از گمرک

همانطور که گفته شد، عملیات ترخیص قطعات خودرو از جمله کلاچ و اجزاء مرتبط با آن مانند پدال کلاچ فرآیندی پیچیده است که تنها با داشتن دانش کافی و تجربه در این زمینه امکان‌پذیر می‌شود. جهت ترخیص این قطعات از گمرک نیازمند دریافت مجوزهای خاص و آماده‌سازی مدارک مدنظر اداره گمرک است که باید کاملا مطابق با قوانین و مقررات این اداره انجام شود؛ وگرنه با مشکلات زیان‌باری مواجه خواهد شد.

جهت کسب اطلاعات کامل درباره چگونگی مراحل ترخیص قطعات خودرو و پدال کلاچ از گمرک می‌توانید از مشاوره رایگان کارشناسان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت بهره‌مند شوید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

بیشتر بخوانید :