سلطان یاقوت

ترخیص قهوه از گمرک

ترخیص قهوه از گمرک

ترخیص قهوه از گمرک

قهوه امروزه یکی از نوشیدنی های پرطرفدار در کشور های دنیا به حساب می آید. و از طرف دیگر به دلیل همه گیری آن در کشور های مختلف و استفاده بیش از پیش افراد به عنوان کالای لوکس وارداتی شناخته می شود. و به همین دلیل نقش مهمی در اقتصاد کشور ها ایفا می کند. کشور های تولید کننده دانه قهوه مانند برزیل، کلمبیا، ویتنام، اتیوپی و …..  درآمد بالایی از طریق تجارت قهوه کسب کرده و به تجارت و بازرگانی این دانه پر طرفدار می پردازد.باقی کشور ها برای تامین قهوه مورد مصرف خود باید به واردات قهوه از این کشور های تولید کننده این دانه پرطرفدار بپردازند.  بر اساس تحقیقاتی که انجام شده حدود 70 کشور در جهان امکان کشت قهوه را دارند اما از این میان پنج کشور بیشترین صادارت قهوه را به جهان دارند.

بیشترین نوع قهوه وارداتی به کشور چیست؟

در سالهای اخیر با توجه به مصرف و تقاضای بیشتری که برای قهوه در ایران وجود دارد واردات آن نیز افزایش بیشتری پیدا کرده است و به طبع قیمت هر کیلو قهوه نیز بیشتر شده است. شرکت های وارد کننده قهوه در امارات یکی از بزرگترین وارد کنندگان قهوه به ایران می باشند که سالانه حدود 666 تن قهوه از امارات به ایران وارد می شود. کشور های ایتالیا، اندونزی، ترکیه نیز در رتبه های بعدی برای واردات قهوه به ایران قرار دارند. از مهمترین انواع قهوه های وارداتی به کشور می توان به عربیکا و روبوستا اشاره کرد که حدود 60 درصد واردات قهوه به ایران را دانه قهوه عربیکا و 40 درصد باقی را دانه قهوه روبوستا تشکیل می دهد. همانطور که قبلا گفته شد قهوه قهوه جزو کالاهای لوکس وارداتی به کشور می باشد که واردات آن به کشور ممنوع نیست اما مشروط به دریافت و اخذ مجوزاتی می باشد.

 تعرفه گمرکی واردات قهوه

تعرفه واردات قهوه یکی از مهمترین موارد در ترخیص قهوه می باشد  زیرا باعث تعیین حقوق و عوارض گمرکی کالا می شود. برای تعرفه گمرکی قهوه می توان گفت که دارای جقوق و عوارض تعیین شده می باشد از سری عواملی که در تعرفه گمرکی قهوه های وارداتی به ایران بسیار حائز اهمیت است می توان به قهوه خام یا رست بودن قهوه اشاره کرد. حتی بسته بندی عمده و خرده نیز در تعیین تعرفه گمرکی قهوه های تاثیر گذار است. مورد دیگری که در تعرفه گمرکی قهوه ها تاثیر گذار است قهوه های کافئین دار و قهوه های بدون کافئین می باشند به عنوان مثال می توان گفت که قهوه های رست شده بدون کافئین در بسته بندی های خرده فروشی حقوق گمرکی 4 درصد داشته و سود بازرگانی آن 28 درصد است که با حساب دو برابری سود بازرگانی آن شصت درصد حقوق و عوارض خواهد داشت که 9 درصد دیگر ارزش افزوده به آن تعلق می گیرد.

مراحل ترخیص قهوه از گمرک

برای ترخیص کالا از گمرک نیاز به ارائه قبض انبار می باشد. قبض انبار هم تا زمان ارسال مدارک واگذاری مالکیت از فروشنده به خریدار صادر نمی شود. همچنین برای ترخیص کالا فقط  دو نفر یکی صاحب کالا دارای کارت بازرگانی و دیگری فرد ترخیص کار دارای کارت حق العملکاری می تواند اقدام نماید. همچنین تا زمان پرداخت مالیات و تعرفه های گمرکی امکان ترخیص کالا وجود نخواهد داشت. لازم به ذکر است واردات و یا صادرات قهوه نیاز به اخذ مجوز از سازمان ها و ارگانهای مخصوص دارد. در ذیل مدارک مورد نیاز برای تنظیم اظهار نامه جهت ترخیص کالا نام برده می شود:

  • کارت بازرگانی
  • بیمه نامه
  • اینویس
  • بارنامه
  • مجوزات لازم برای ترخیص قهوه ایران: مجوز سازمان حفظ نباتات، مجوز سازمان بهداشت و …..
  • گواهی بازرسی
  • پرداخت تعرفه گمرکی و مالیات
  • قبض انبار
  • و …..

همچنین بر روی کیسه ها و بسته های وارداتی قهوه به کشور باید اطلاعات کشور صادر کننده قهوه و مشخصات قهوه صادراتی بر روی کیسه آن ذکر شود.

شرکت سلطان یاقوت

شرکت سلطان یاقوت با دو دهه سابقه در امر ترخیص کالا و بهره مندی از کارشناسان مجرب در امر ترخیص کالا آماده ارائه خدماتی همچون: ثبت سفارش، خرید کالا، اخذ مجوزات لازم، انجام حواله های بانکی، حمل و نقل کالا، ترانشیپ کالا، تنظیم اظهار نامه، و …… می باشد. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه ترخیص قهوه از گمرک می توانید به صورت رایگان با کارشناسان شرکت سلطان یاقوت تماس بگیرید.

بیشتر بخوانید :

 

5/5 - (1 امتیاز)