سلطان یاقوت

صادرات غیر مستقیم و هرآنچه نیاز است بدانید

صادرات غیر مستقیم

صادرات غیر مستقیم

کشور‌ها در سرتاسر جهان به دنبال گسترش روابط تجاری با یکدیگر هستند و به صورت مستقیم یا غیر مستقیم به واردات و صادرات با یکدیگر می‌پردازند. برخی از کشورها اقتصاد‌شان به همین روابط تجاری  و بازرگانی وابسته است در ادامه این مقاله به توضیح در خصوص انواع صادارت به خصوص صادرات غیر مستقیم می‌پردازیم با ما همراه باشید.

صادارت در سال‌های اخیر چگونه است؟

به دلیل فضای رقابتی بین کشور‌ها در تجارت و بازرگانی این حوزه به‌طور مداوم در حال رشد و پرورش است. تجارت در حوزۀ بین الملل در سال‌های اخیر با سرعت شگفت انگیزی در حال رشد بوده و این منجر به هیجان‌انگیزتر شدن این حوزه نسبت به دوره‌های قبل شده است. از سری عواملی که به رشد کشور‌ها در این زمینه کمک کرده است می‌توان به تاسیس سازمان تجارت جهانی، توفقات تجاری بین کشور‌ها، یکپارچگی تجارت در اروپا، رشد بازار‌های نوظهور مانند چین، هند، ترکیه و … اشاره کرد.

تمامی مواردی که در این پاراگراف به آن اشاره شد از دلایل هیجان انگیزتر‌شدن بازارهای تجاری در دورۀ حاضر است. در سال‌های دور روابط تجاری فقط معطوف به مرزهای کشورها می‌شد و تجارت در حوزۀ بین الملل فقط شرکت‌های چند ملیتی که تعداد آن‌ها نیز محدود بود انجام می‌دادند. اما امروزه به لطف اینترنت و پیشرفت‌های ارزان قیمتی که در حوزه فناوری‌های تجاری و دسترسی آسان‌تر به اطلاعات شده است تغییرات محسوسی در حوزۀ تجارت جهانی به وجود آمده که علاوه بر شرکت‌های بزرگ و چند ملیتی شرکت‌های کوچک و نوپا می‌توانند در این عرصه فعالیت داشته باشند.

صادرات به چه معنا است؟

صادارت به معنای ارسال و فروش کالا به خارج از کشور است. این روش با حداقل سرمایه و بدون ریسک بالا انجام می‌شود زیرا دیگر نیازی به منایع مالی هنگفت برای راه اندازی فروشگاه و مغازه ای در کشور‌های دیگر برای ارائه محصولات نخواهد بود. صادارت به طور کلی به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌شود که در ادامه توضیح خواهیم داد.

صادرات مستقیم

در روش صادارت مستقیم که بین یک وارد کننده و یک صادر کننده انجام می‌شود شخص ثالثی در کار نیست و وارد کننده و صادر کننده با هم در ارتباط هستند. این روش برای تولید کنندگانی که به دنبال توسعه و پیشرفت می باشند بسیار مناسب است.

صادرات غیر مستقیم

در روش صادرات غیر مستقیم چندین واسطه برای فروش کالا و محصولات در دیگر کشور‌ها وجود دارد. بر اساس تعریف این نوع از صادارت می‌توان گفت که ساده‌ترین روش در تجارت و بازرگانی روش صادارت غیر مستقیم می‌باشد. زیرا در این روش نیازی به تخصص و هزینه‌های آنچنانی نخواهد بود. روش صادرات غیر مستقیم بیش‌تر برای شرکت‌های تازه وارد در این عرصه مناسب است. صادارت غیر مستقیم به دو روش اختصاصی و اتکایی انجام می‌شود که در ادامه به توضیح در خصوص آنها می‌پردازیم.

صادارت غیر مستقیم اختصاصی

شرکت خصوص که در یک کشور تاسیس می‌شود و به عنوان بخش صادراتی چندین شرکت تولید کننده فعالیت می‌کند و از طرف تولید کنندگان به مامور به دریافت سفارش و انجام معاملات صادراتی است. این شرکت های به طور معمول مالک کالا می‌شوند و ریسک های تجاری را برعهده می‌گیرند. توصیه ما به شما عزیزان این است که تا زمانی که قوانین و مقررات واردات و صادارت آشنایی ندارید و تازه کار به حساب می‌آیید از شرکتی در مدیریت صادرات کمک بگیرید.

صادرات غیر مستقیم اتکایی

صادرات اتکایی به معنای توزیع کالا در خارج از کشور می‌باشد. در این روش محصولات شما و تولیدکنندگان دیگر با هم به فروش می‌رسد. تولید کنندگان و شرکت هایی که محصولاتشان با یک دیگر مرتبط و مکمل هستند ولی رقیب هم نیستند می‌توانند از این روش برای فروش محصولات و تولیدات خود استفاده نمایند. به عنوان مثال شما تولید کننده لاک هستنید ولی هنوز صادارت کالای خود را شروع نکرده اید برای اینکه صادارت و فروش بدون ریسکی داشته باشید به شرکتی که تولید کننده و صادر کننده محصولات آرایشی به کشور‌های دیگر هستند مراجعه می‌کنید و در خواست همکاری برای صادرات محصولات خود را به همراه محصولات آن شرکت ارائه می‌کنید. معمولا این شرکت‌ها برای بهتر شدن و کامل‌تر شدن پکیج صادراتی خود به کشورهای دیگر به دلیل اینکه بدون سرمایه و یا با کم‌ترین سرمایه خواهد بود علاقه‌مند به همکاری با شما خواهند بود. در این روش شرکت فروش لوازم آرایشی با دریافت حق الزحمه از شما و یا بیش‌تر کردن قیمت لاک ها از این کار نفع می‌برد.

بیشتر بخوانید :