سلطان یاقوت

نحوه کار با دستگاه فکس

نحوه کار با دستگاه فکس

حتما تاکنون انواع دستگاه فکس را در ادارات، بانک‌ها یا دفاتر تجاری مشاهده کرده‌اید. از این دستگاه جهت انتقال اطلاعات از نقطه‌ای به نقطه دیگر استفاده می‌شود و قبل از پیدایش ایمیل و پیام‌رسان‌های اینترنتی از محبوبیت بسیاری برخوردار بوده است. هنوز هم استفاده از انواع دستگاه‌های فکس به دلیل مزایای خاص خود، رواج دارد. دستگاه فکس علاوه بر انتقال اطلاعات متنی یا تصویری، به جهت مجهز بودن به اسکنر قابلیت پرینت نیز دارد. همچنین دستگاه‌های فکس امروزی همانند تلفن عمل کرده و می‌توان از آن برای تماس صوتی نیز استفاده کرد که به آن تلفکس می‌گویند. دستگاه‌های فکس مدرن قابلیت اتصال به اینترنت و دستگاه‌های کامپیوتری را پیدا کرده و از این جهت می‌توان بدون اینکه اطلاعات را روی کاغذ چاپ کنیم، آن را به صورت اینترنتی به شماره نمابر مقصد ارسال کنیم. کار با این دستگاه‌ها پیچیدگی خاصی ندارد و با وجود تفاوت‌های جزئی در مدل‌ها و برندهای مختلف، از اصول یکسانی پیروی می‌کند. در ادامه مقاله شما را با نحوه کار این دستگاه آشنا خواهیم کرد.

دستگاه فکس چیست و چه کاربردی دارد؟

فکس دستگاهی است که اولین بار در سال 1322 هجری شمسی با هدف ارسال دست نوشته یا عکس به نقاط دور اختراع شد. در آن زمان به‌جای خطوط تلفن که لازمه دستگاه فکس امروزی است، از تلگراف عمدتا جهت ارسال متن با محدودیت تعداد کلمات و سرعت پایین استفاده می‌شد. در حال حاضر بیشترین کاربرد دستگاه فکس در ادارات است و جهت انتقال اسناد یا اطلاعات اداری به شکل عکس یا متن کتبی و از طریق خطوط تلفن کاربرد دارد.

کار با فکس در گذشته به لحاظ سرعت و صرفه‌جویی در هزینه با ارسال مجازی اطلاعات، توانسته بود نظر بسیاری را به خود جلب کند. در دهه‌های اخیر پیام‌رسان‌های اجتماعی و اینترنتی به رقیبی سرسخت برای دستگاه های فکس تبدیل شدند؛ زیرا این پیام‌رسان‌ها به راحتی در دسترس هستند و سرعت آن‌ها در انتقال اطلاعات بیشتر از فکس است. با این وجود، بسیاری شرکت‌های اداری، دفاتر پلیس و بانک‌ها به جهت حفظ رسمیت در انتقال اطلاعات ادارای و همچنین امنیت بالای این دستگاه‌ها، همچنان استفاده از انواع دستگاه فکس رایج است.

فکس با نام‌های دورنگاه، نمابر و پست تصویری نیز شناخته شده است و طرز کار آن بدین شکل است که کاغذ حاوی اطلاعات را به درستی وارد دستگاه می‌کنیم و دستگاه شروع به اسکن اطلاعات آن می‌کند. دستگاه مبدا، این اطلاعات را پس از اسکن، به شکل کدهای قابل شناسایی در خطوط تلفن تبدیل می‌کند که به این کدها سیگنال می‌گویند. پس از دریافت اطلاعات از سمت دیگر، دستگاه مقصد قادر است سیگنال دریافتی را خوانده و آن‌ها را به نوشته چاپ شده تبدیل کند.

انواع دستگاه فکس

با پیشرفت تکنولوژی، دستگاه‌های فکس تغییر کردند و امکانات جدیدی به آن‌ها افزوده شد که مطابق دانش روز باشند. امروزه اما دستگاه‌های فکس به کار رفته در ادارات یا بانک‌ها یکی از سه مدل زیر است:

  • دستگاه فکس حرارتی

از این مدل دستگاه فکس که نام دیگر آن ترمال هست، عموما برای ارسال و دریافت فکس در ادارات کوچک که کاربرد کمتری دارند استفاده می‌شود. به دلیل عملکرد این دستگاه فکس که از سنسور حرارتی برای چاپ فکس بر روی کاغذ حرارتی مخصوص استفاده می‌شود، آن را فکس حرارتی نامیده‌اند. عملکرد حرارتی دستگاه فکس حرارتی شبیه به عملکرد دستگاه‌های کارت‌خوان و خودپردازهاست. کار با این دستگاه معایبی دارد که یکی از آن‌ها، محو شدن سریع اطلاعات روی کاغذ است.

  • دستگاه فکس کاربنی

اساس کار دستگاه فکس کاربنی با دستگاه فکس حرارتی یکی است و تفاوت آن در نوع کاغذ مصرفی و نوع کالای مصرفی آن جهت چاپ اطلاعات است. در این نوع دستگاه برخلاف دستگاه حرارتی، از کاغذ حرارتی استفاده نمی‌شود و کاغذ A4 معمولی جایگزین آن می‌شود. در این دستگاه از کاربن جهت چاپ اطلاعات استفاده می‌شود که نوع آن براساس مدل و برند دستگاه، متفاوت است. با وجود سرعت و کیفیت بالاتر از دستگاه فکس حرارتی، این دستگاه به جهت گرونی مواد مصرفی و هزینه نگهداری و همچنین سرعت، برای حجم بالای انتقال اطلاعات مناسب نیست.

  • دستگاه فکس لیزری

فکس لیزری برای مراکز بزرگ مناسب بوده و از کیفیت بالاتری نیز برخوردار است. در این دستگاه‌ها برای چاپ اسناد از تونر و درام استفاده می‌شود و همین عامل سبب شده تا فکس لیزری در مقایسه با نوع کاربنی آن، از سرعت و کیفیت بالاتری برخوردار باشد. این دستگاه ها دارای جعبه خشاب بابت نگهداری کاغذ می باشند و همچنین در نبود کاغذ دارای حافظه هستند. یکی از مهمترین قابلیت‌های این دستگاه‌ها اتصال به شبکه کامپیوتر و خروجی پورت LAN و USB می باشد. از مزیت‌های این دستگاه می‌توان به ماندگاری بالای چاپ روی کاغذ آن و توانایی به کارگیری در شرکت‌های بزرگ اشاره کرد.

نحوه ارسال فکس با دستگاه فکس

لازمه کار با دستگاه فکس ابتدا داشتن شماره تلفن یا شماره نمابر مقصدی است که می‌خواهیم اطلاعات را برایش ارسال کنیم. جهت ارسال اطلاعات در مرحله اول اتصال خط تلفن خود و برقراری ارتباط آن با مخابرات را چک میکنیم و سپس دستگاه را روشن می‌کنیم. در مرحله دوم شماره نمابر مقصد را از طریق کلیدهای روی دستگاه شماره‌گیری می‌کنیم و منتظر شنیدن یک صدای بوق می‌شویم که به معنی آمادگی دستگاه مقصد جهت دریافت اطلاعات است. پس از آن با دقت کامل به نحوه صحیح گذاشتن کاغذ حاوی اطلاعات، آن‌ها را به ترتیب از قسمت بالای دستگاه وارد کرده و دکمه FAX یا   Send‌را که روی دستگاه تعبیه شده فشار می‌دهیم. زمانی که برگه در حال ارسال است، چندبار صدای بوق را خواهید شنید که این به معنای انجام فرایند فکس است. در آخر بر روی نمایشگر دستگاه، پیغام ”  Sent OK  ” را مشاهده خواهید کرد و چند دقیقه بعد از ارسال موفقیت آمیز فکس،  یک بار دیگر صدای بوق را خواهید شنید.

نحوه دریافت فکس با دستگاه فکس

جهت دریافت فکس کافی است شماره نمابر خود را برای شخص در مبدا ارسال و دستگاه خود را روشن کنید. همچنین باید از اتصال خط تلفن و برقراری ارتباط آن اطمینان حاصل کنید. بهتر است قبل از دریافت اطلاعات، دستگاه خود را از نظر موجودی کاغذ و جوهر مصرفی آن نیز چک کرده تا در هنگام دریافت اطلاعات به مشکل نخورید.

دستگاه باید در حالت اتوماتیک یا fax قرار داشته باشد تا هر زمان که اطلاعات ارسال شد، آن‌ها را بر روی برگه موجود در دستگاه چاپ کند. زمانی که اطلاعات از مبدا برای شما ارسال شد، دستگاه شما شروع به زنگ خوردن می‌کند که پس از آن 3 حالت پیش می‌آید:

  • اگر پس از 7 بار زنگ خوردن دستگاه، شما پاسخی ندهید، دستگاه به صورت اتوماتیک اطلاعات را دریافت و بر روی کاغذ چاپ می‌کند.
  • اگر تلفن را برداشته و تماس را جواب دهید، سپس برای چاپ اطلاعات لازم است کلید Transfer را فشار دهید تا ارتباط دستگاه با چاپگر برقرار شود.
  • اگر تلفن خاموش بوده و صدای زنگ به گوش شما نرسد، مجددا مانند حالت اول، دستگاه بر روی حالت اتوماتیک قرار کرده و اطلاعات را دریافت می‌کند.

بیشتر بخوانید :

 

 

5/5 - (1 امتیاز)