سلطان یاقوت

مروری بر قوانین گمرکی در واردات کالا از آلمان

قوانین-گمرکی-در-واردات-کالا-از-آلمان

کشور آلمان یکی از مهم­ترین کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و دارای رتبه دوم در صادارت و رتبه سوم در واردات جهان می ­باشد. کشور ایران به سبب تامین نیازهای داخلی، سهم زیادی از واردات خود را به کشور آلمان اختصاص داده است. تجارت با هر کشوری نیازمند رعایت قوانین صادر شده از سمت اداره گمرک آن کشور می­ باشد. کشور آلمان نیز یکی از سخت­گیرترین کشورها در وضع این قوانین است. برای اینکه بتوانیم محصولات مورد نیاز خود را از کشور آلمان وارد کنیم، ابتدا باید با قوانین کلی حاکم بر اداره گمرک این کشور و وضعیت واردات کالا از آلمان در ایران آشنا شویم. در ادامه این مقاله سعی داشته­ ایم شما را در آشنایی با این مفاهیم همیاری کنیم.

قوانین گمرکی در واردات کالا از آلمان

اداره گمرک آلمان (ZOLL)، قوانین بسیار سخت­گیرانه­ ای جهت امور تجاری خود اعمال کرده است. این اداره منطبق با قوانین و آیین‌نامه‌های اتحادیه اروپا مقرراتی وضع کرده و محدودیت‌هایی برای تجارت با کشورهایی که عضو این اتحادیه نیستند، اعمال کرده است. براساس قوانین و مقررات اداره گمرک آلمان تنها تجارت محصولاتی که توجیه اقتصادی داشته باشند مجاز می­ باشند.

کد گمرکی آلمان
کد گمرک یک کد ۱۱ رقمی است که توسط سازمان جهانی گمرک (WCO) به اجرا درمی‌آید. تمامی محصولات صادراتی آلمان نیز دارای کد شناسایی مخصوصی هستند که از اداره گمرک آلمان صادر می‌شوند.

کد «EORI» شماره شناسایی عملیاتی آلمان

این کد جایگزین کد گمرکی آلمان می‌شود. استفاده از این کد بر اساس مقررات اصلاحات به شماره ۳۱۲ که در اول ژوئیه ۲۰۰۹ وضع شد، به منظور شفافیت فعالیت‌های گمرکی در اتحادیه اروپا به صورت اجباری درآمد.

 

قوانین عوارض گمرکی کالا در کشور آلمان

عوارض گمرکی تنها به کالاهای واسطه تعلق می­ گیرد. این کالاها تولید کشور آلمان نبوده و این کشور نقش واسطه را میان کشورها ایفا می­ کند. کالاهایی که متعلق به یکی از کشورهای عضو است ، به طور کامل معاف از عوارض گمرک است. حد نهایت عوارض گمرکی ( با توجه به اینکه، براساس کدام تعرفه گمرکی مورد محاسبه قرار می گیرد) در کشورهای خارج اتحادیه 150 یورو می­ باشد.

قوانین حقوق گمرکی در کشور آلمان

حقوق گمرکی در کشور آلمان، بر حسب ارزش CIF کالا و درغیر این صورت بر اساس وزن و … تعیین می گردد. مطابق قانون اداره گمرک آلمان که مورد تایید تمامی اعضای اتحادیه اروپا می­ باشد، کشورهای عضو این اتحادیه در ورود کالاهای خود به این کشور از پرداخت حقوق گمرکی معاف می­ گردند. این معافیت شامل امور تجاری بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا می­ باشد و شامل امور تجاری در خارج از کشورهای اتحادیه نمی­ باشد.

روش محاسبه عوارض در قانون و مقررات آلمان

  • Ad Valorem tax (مالیاتی که مقدار آن بر مبنای ارزش یک معامله یا ملک است.)
  • CIF value of the goods (ارزش واقعی کالا زمانی که آنها حمل شده اند.)

روش پرداخت عوارض گمرک

عوارض به صورت نقدی ( به یورو، چک، پرداخت پول نقد، انتقال بانکی ) قابل پرداخت است؛ افزایش محدودیت زمانی برای پرداخت ممکن است و آن از طریق سیستم collection credit  یا duty credit اعطا می شود.

چه مسائلی در واردات کالا از آلمان بررسی می­ شود؟

مسائل و جنبه­ های زیادی در خصوص امر واردات از آلمان توسط این کشور مورد ارزیابی قرار می­ گیرد. در ادامه، به سه مورد از این مسائل اشاره شده است:

  • ارزیابی قیمت محصول (ارزش کالا)

ارزش گمرکی کالا همواره یکی از عوامل تاثیرگذار بر هزینه ­های واردات کالا از آلمان است. با تعیین ارزش گمرکی کالا، روش تراکنش مالی نیز مشخص می­ شود. در ارزش­ گذاری کالاها، تمام جوانب تجاری بررسی می­ شود.

  • ارزیابی تحریم ­ها

آلمان در فرآیند ارزیابی، به کشورها و کالاهایی که مورد تحریم قرار گرفته­ اند توجه دارد.

  • ارزیابی عضویت در اتحادیه اروپا

تمام کشورهای متقاضی واردات از آلمان از نظر عضویت در اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار می­ گیرند. در خصوص عضو نبوده، برخی قوانین باید در امر صادرات به این کشورها رعایت شود.

واردات کالا از آلمان به ایران به چه صورت است؟

آلمان یکی از مهم­ترین کشورهای اروپایی در زمینه تولید و صادرات کالا به سراسر دنیا است. اداره­ ی گمرک ایران در سال 1394، بیش از 600 هزار تن ترخیص کالا از آلمان را گزارش کرده است که خود نشان­ دهنده حجم تقاضای زیاد واردات کالا از آلمان در ایران است. در سال ­های اخیر، خروج آمریکا از برجام سبب کاهش یک سومی واردات کالا به ایران از سمت کشور­های اروپایی از جمله آلمان شده است. همین امر سبب شده تا کشور چین که یکی از موفق ­ترین واردکنندگان کالا از آلمان است، از تحریم­ های علیه ایران چشم پوشی کرده و روابط تجاری خود را با کشورمان ارتقا دهد.

بررسی محصولات وارداتی از آلمان به ایران

کشور آلمان به سبب کیفیت و استاندارد بالای خود در زمینه تولید، به سومین واردکننده بزرگ جهان تبدیل شده است. ایران نیز همواره یکی از متقاضیان واردات انواع کالا از این کشور بوده است. بیشترین سهم واردات کالا از آلمان در ایران به محصولات زیر تعلق می­ گیرد:

  • واردات خودرو (40%)
  • واردات تجهیزات و کالای پزشکی
  • واردات لوازم خانگی
  • واردات گل­های تزئینی

مراحل واردات کالا از آلمان

به ­طورکلی فرایند واردات کالا از کشورهای بزرگ هم­چون آلمان نیازمند طی مراحل زیر است:

  • مطالعه مقررات و قوانین گمرکی
  • آشنایی با تعرفه های گمرکی کشورها
  • بررسی بازار فروش در کشور مقصد
  • انتخاب بهترین وسیله حمل و نقل برای واردات
  • انواع روش های ترخیص کالا در گمرک
  • گزینش شرکت معتبر جهت صدور اسناد و ترخیص کالا

بیشتر بخوانید :

 

 

5/5 - (1 امتیاز)