سلطان یاقوت

پیگیری ترخیص کالا از گمرک شامل چه مراحلی می باشد؟

پیگیری ترخیص کالا از گمرک

در این مقاله چگونگی پیگیری ترخیص کالا از گمرک را به همراه چارت مراحل ترخیص کالا، چگونگی تنظیم و ارائه اظهارنامه به گمرکات عنوان می کنیم.

مراحل ترخیص کالا از گمرک

مراحل ترخیص کالا از گمرک

پیگیری ترخیص کالا از گمرک و مراحل ترخیص کالا از گمرکات مختلف

همانطور که می دانید مراحل ترخیص کالا از گمرک نیاز به اطلاعات در خصوص مراحل و مجوزات و بخشنامه ها دارد و اگر شما به این مراحل آشنایی نداشته باشید ترخیص کالای شما در گمرک به مشکل خورده و متحمل هزینه های بیشتری خواهید شد.

برای این منظور پیشنهاد ما این است که کار پیگیری ترخیص کالا از گمرک را به ترخیص کاران و حق العمل کاران زبده و متعهد بسپارید زیرا انجام امور تشریفات گمرکی امری سخت و زمان بر می باشدو نیاز به تخصص دارد. اما اگر خودتان به عنوان صاحب کالا قصد ترخیص کالایتان را دارید مطالبی که در ادامه مقاله بیان می شود می تواند اطلاعات مفیدی در این رابطه به شما عزیزان بدهد.

پیگیری ترخیص کالا از گمرک

پیگیری ترخیص کالا از گمرک

چارت مراحل ترخیص کالا از گمرک

برای ترخیص کالای سریع و کم هزینه شما باید مراحل زیر را رعایت کرده وهمچنین آشنایی کامل در خصوص بخشنامه ها و مجوزات لازمه برای پیگیری ترخیص کالا از گمرک داشته باشید لازم است بدانید ( بخشنامه ها با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی دائما در حال تغییر هستند ) برای درک بهتر موضوع ترخیص کالا و انجام تشریفات گمرکی مراحل ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام را در ادامه توضیح خواهیم داد:

  • تنظیم اظهار نامه و ارائه به گمرک فرودگاه امام
  • ارائه بارنامه به گمرک فرودگاه امام
  • ارائه بیمه نامه به گمرک فرودگاه امام
  • ارائه پروفورما به گمرک فرودگاه امام
  • دریافت پیش فاکتور از صاحب کالا و ارائه به گمرک فرودگاه امام
  • دریافت گواهی مبدا از صاحب کالا و ارائه به گمرک فرودگاه امام
  • دریافت اینویس از صاحب کالا و ارائه به گمرک فرودگاه امام
  • دریافت قبض انبار و ارائه به گمرک فرودگاه امام
  • دریافت نامه بازرسی کالای ترخیصی توسط کارشناس گمرک فرودگاه امام
  • دریافت نامه آزمایشگاه گمرک فرودگاه امام
  • دریافت نامه ترخیصیه از گمرک فرودگاه امام
  • و …..

چارت مراحل ترخیصکاری از گمرک

چارت مراحل ترخیصکاری از گمرک

مواردی که در بالا به آنها اشاره شد برای تمامی کالاها یکی است و جز اصول ترخیص کالا و چارت اصلی پیگیری ترخیص کالا از گمرک می باشد. اما برخی دیگر از مراحل وجود دارد که اختصاصی کالاها است و با توجه به بخشنامه های صادر شده از طرف ارگان و سازمان های ذی ربط باید اقدام شود. یا اخذ مجوزات خاص برای هر کالا و یا چگونگی حمل و نقل که بستگی به ترانزیت و ترانشیپ کالاها متفاوت است. نحوه اظهار کالا در گمرک نیز بسته به نوع کار بازرگان و حق العمل کار متفاوت است و اگر وی کاردان باشد بدون هیچ مشکی اظهار کالا از گمرک صورت می پذیرد در ادامه به توضیح مفصل این موضوع خواهیم پرداخت.

چگونگی تنظیم و ارائه اظهارنامه

اظهار کالا در گمرک به معنای ساده و روان یعنی صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی که همان حق العمل کار یا ترخیص کار است نوع کالا و روند قانونی که برای ترخیص آن کالای خاص طی شده را را به گمرک اعلام می کنند، که تمامی حقوق گمرکی اعم از عوارض و مالیات پرداخت شده است و از دیگر مراحل ترخیص کالا بشمار می رود.

هدف اصلی در تنظیم اظهار نامه گمرکی سرعت بخشیدن به روند پیگیری ترخیص کالا از گمرک می باشد. زیرا با تنظیم اظهار نامه مشخص می شود که کالای موجود در انبارهای گمرکی دارای تمامی مدارک و مجوزات بوده و تمامی کارشناسی های انجام شده بعد از بررسی کالا و اظهار نامه به راحتی و با سرعت کالا از گمرک ترخیص می شود.

بیشتر بخوانید :

 

3/5 - (2 امتیاز)