سلطان یاقوت

ترخیص ویلچر از گمرک

ترخیص ویلچر از گمرک

ویلچر از کلمه انگلیسی Wheelchair به معنای صندلی چرخ‌دار گرفته شده است که جزو اختراعات مهم بشر در زمینه تولید وسایل کمک حرکتی برای خدمت به معلولین جسمی-حرکتی و افراد ناتوان به حساب می‌آید. ترخیص ویلچر از گمرک، به دلیل رواج واردات این نوع تجهیزات به کشور ما، جزو فرآیندهای تجاری حائز اهمیت دسته‌بندی شده و در حوزه خدمات شرکت سلطان یاقوت قرار می‌گیرد. کاربرد ویلچر برای بیماران دارای آسیب‌های نخاعی و مغزی، انواع بیماری‌های نورون حرکتی، فلج مغزی، بیماری ام اس(MS)، ضعف و انعطاف پذیری ضعیف عضلانی، جراحت، کهولت سن، معلولیت، عدم توسعه درست ستون فقرات و … بسیار مهم می‌باشد. ساختار ولیچرها به سبب سهولت هر چه بیشتر در استفاده از آن‌ها توسط متقاضیان، روز به روز پیشرفته‌تر می‌شود. به طوریکه امروزه انواع گوناگون ویلچرها طراحی و به بازار مصرفی توزیع می‌گردند. انواع ویلچرها براساس نوع کاربرد خود دارای قطعات گوناگونی هستند؛ اما یک سری از این قطعات در همه ویلچرها بطور مشترک وجود دارد که شامل دستگیره خودران، دسته‌ها، استراحت‌گاه دست، ابعاد نشیمن‌گاه، چرخ‌ها، ترمز، استراحت‌گاه پا، صندلی، قاب، پشتی و … می‌باشند. در ادامه مقاله قصد داریم به جنبه تجاری و بازرگانی این تجهیزات و همچنین ترخیص ویلچر از گمرک بپردازیم.

انواع ویلچرها کدامند؟

در یک دسته‌بندی کلی، ویلچرها را براساس نوع مکانیسم عملکرد خود به دو دسته‌ی ویلچرهای مکانیکی یا دستی و ویلچرهای برقی تقسیم‌بندی می‌کنند. در ویلچرهای دستی، فرد با چرخاندن چرخ‌های مخصوص تعبیه شده با کمک گرفتن از نیروی بازوی خود، وسیله را به حرکت درمی‌آورد. همچنین در قسمت پشتی این صندلی‌ها، دسته‌های خاصی برای به حرکت درآوردن وسیله توسط شخص دیگر تعبیه شده اند.

ویلچرهای برقی، از محبوبیت بیشتری برخوردار هستند زیرا آزادی و و راحتی بیشتری را برای فرد فراهم کرده و تنها با یک دکمه قابل کنترل است. اجزاء مخصوص ویلچر برقی شامل موتور، باتری و کنترل پنل می‌باشند.

انواع ویچر برقی عبارتند از:

  • ویلچر برقی تاشو
  • ویلچر برقی مبله
  • ویلچر برقی ایستا
  • ویلچر برقی پله رو
  • ویلچر برقی تخت شو
  • ویلچر برقی هوشمند

همچنین ویلچرها را می توان براساس نوع کاربرد خاص آن‌ها به انواع زیر دسته‌بندی نمود:

  • ویلچر ارتوپدی
  • ویلچر CP برای افراد دارای فلج مغزی یا بیماران فلج مغزی
  • ویلچر ورزشی یا اسپورت
  • ویلچر برانکاردی
  • ویلچر حمام و دستشویی
  • ویلچر ام آر آی و نوع پلی اتیلن
  • ویلچر اطفال

واردات ویلچر در ایران

مطابق آمار، معلولین حرکتی حدود 12% از جمعیت کشور را شامل می‌شوند و به همین دلیل وسایل کمک حرکتی از جمله ویلچرها، بازار مصرف خوبی در ایران دارند. اما متاسفانه سرمایه و تجهیزات کافی برای ساخت این وسایل برای تولیدکنندگان در داخل کشور وجود نداشته و فروشندگان مجبورند مازاد نیاز کشور را از طریق واردات و با اجناس نامرغوب چینی تأمین نمایند. واردات اینگونه تجهیزات در ایران عمدتا از کشورهای چین، آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه و کانادا صورت گرفته و سالانه مقدار ارز بالایی از این طریق از کشور خارج می‌شود.

به دلیل تحریم‌های گسترده در سال‌های اخیر، مراودات تجاری ایران با سایر کشورها به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و  بنابراین راه‌اندازی خط تولید قطعات برای تیراژهای بالا به صرفه نبوده و ابزارهای توان‌بخشی فقط به اندازه نیاز داخلی ساخته می‌شوند.

در داخل کشور ما، تنها بدنه ولیچرهای برقی تولید شده و سایر قطعات آن‌ها از قبیل موتور نیز جزو اجناس وارداتی محسوب می‌شوند. واردات این قطعات به دلیل تحریم‌های بین‌المللی با صرف هزینه بالا صورت می‌گیرد؛ در نتیجه قیمت نهایی محصولات وارداتی و ساخت داخل تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند.

مجوزهای لازم جهت ترخیص ویلچر از گمرک

ترخیص کاری که قصد ترخیص ویلچر از گمرک را دارد، باید مجوزهای زیر را از سازمان‌های مربوطه اخذ نموده و به اداره گمرک ارائه کند.

  • مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • مجوز ارزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • مجوز ارزی از دفتر صنایع تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی جهت تخصیص ارز
  • مجوز فنی از کمیسیون ماده 1 سازمان توسعه تجارت برای کالاهای مستعمل و دسته دوم

تعرفه گمرکی جهت ترخیص ویلچر از گمرک

شماره تعرفه گمرکی جهت ترخیص صندلی چرخ‌دار معلولین (افراد ناتوان) حتی با موتور یا به نحو دیگری یا عمل مکانیکی رانده شود، ذیل ردیف 8713 قرار می‌گیرد.

کد تعرفه جهت ترخیص ویلچر غیرمکانیکی فاقد هرگونه امکانات ویژه از قبیل برانکاردی، ایستایی (دارای جک)، تک محوری (طراحی‌شده برای کار با یک دست) برابر 87131010 است که دارای حقوق ورودی 15% و اولویت کالایی 23 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص سایر ویلچرهای غیرمکانیکی برابر 87131090 است که دارای حقوق ورودی 10% و اولویت کالایی 23 می‌باشد.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص سایر ویلچرها برابر 87139000 است که دارای حقوق ورودی 5% و اولویت کالایی 23 می‌باشد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص ویلچر از گمرک

ترخیص ویلچر از گمرک، جزو فعالیت‌های تجاری تخصصی به شمار رفته که دارای مراحل پیچیده می‌باشد. تاجران و بازرگانان عزیز برای پشت سر گذاشتن این مراحل به بهره‌مندی از خدمات ترخیص کار ماهر و باتجربه همچون متخصصان ترخیص کار شرکت سلطان یاقوت نیاز دارند. فعالان تجاری کشورمان می‌توانند برای کسب مشاوره کاملا رایگان و ثبت درخواست همکاری با شرکت سلطان یاقوت، تلفن‌های درج شده در انتهای همین مقاله را شماره‌گیری نمایند.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

بیشتر بخوانید :

5/5 - (1 امتیاز)