سلطان یاقوت

فرودگاه بندرعباس

فرودگاه بین‌المللی بندرعباس

بندرعباس یکی از شهرهای مهم ایران از نظر اقتصادی و استراتژیک است که سالانه سفرهای تفریحی و کاری زیادی از سراسر ایران به مقصد آن صورت می گیرد. جاذبه‌های تاریخی و گردشگری این شهر در کنار مزایای صنعتی آن، سبب جذب مسافر داخلی و خارجی می‌شود که اغلب از هواپیما جهت رفت و آمد استفاده می‌کنند. ویژگی‌هایی نظیر امکانات رفاهی، ترمینال‌های داخلی و خارجی جداگانه، پهنای باند وسیع و … فرودگاه بین المللی بندرعباس را از دیگر فرودگاه‌های واقع در این منطقه متمایز کرده و همین مزایا این فرودگاه را به یکی از پرترددترین فرودگاه‌های کشور ایران جهت حمل مسافر و کالا تبدیل کرده است. اگر میخواهید با فرودگاه بین‌المللی بندرعباس بیشتر آشنا شوید، تا انتهای مقاله را از دست ندهید.

تاریخچه و مشخصات فرودگاه بین‌المللی بندرعباس

اغلب فرودگاه‌های کشورمان در دوران قبل از انقلاب احداث شدند که فرودگاه بین‌المللی بندرعباس هم یکی از آن‌ها بود. اولین موقعیت مکانی این فرودگاه در منطقه‌ای به نام بندرکناران در 25 کیلومتری شهر بندرعباس بود که در سال 1339 ساخته شد. پس از آن مکان فرودگاه تغییر پیدا کرد و در سال 1350 با تکمیل ساختمان ترمینال و نصب کامل دستگاه های ناوبری، فرودگاه بین‌المللی بندرعباس در مکان فعلی خود به طور رسمی افتتاح گردید. مساحت کنونی این فرودگاه 481/4 هکتار است که در 8/5 کیلومتری شهر بندرعباس واقع در استان هرمزگان قرار دارد.

این فرودگاه که 7 متر از سطح دریا فاصله دارد، شامل 2 باند با طول‌های 3660 متر و 3457 متر می‌باشد. وجود این باندهای پهناور این امکان را برای فرودگاه فراهم می‌کند تا علاوه بر عملیات نشست و برخواست هواپیماهای بزرگ و کوچک، برای هواپیماهای سنگین حامل بار نیز مناسب باشد.

اصلی‌ترین ترمینال‌های فرودگاه بین‌المللی بندرعباس عبارتند از:

  • ترمینال شماره 1: تمامی پروازهای خارجی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس (شامل کشورهای همسایه و حاشیه خلیج فارس) از این ترمینال صورت می‌گیرند.
  • ترمینال شماره 2: تمامی پروازهای داخلی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس از این ترمینال صورت می‌گیرند.

هر دو ترمینال از دو سالن عمومی و ترانزیت تشکیل شده‌اند و شامل امکانات خاصی هستند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم  کرد.

امکانات فرودگاه بین‌المللی بندرعباس

از آنجا که فرودگاه بین‌المللی بندرعباس پذیرای مسافران داخلی و خارجی است، به امکانات زیادی مطابق استانداردهای بین‌المللی مجهز می‌باشد. این امکانات در هر دو ترمینال داخلی و خارجی بنابر نیاز مسافران و جهت رفاه حال آن‌ها توزیع شده‌اند که شامل موارد زیر می‌باشند:

  • پارکینگ عمومی و شبانه‌روزی سرپوشیده جهت پارک کردن خودروهای شخصی مسافران؛
  • شعبه بانک ملی در کنار ترمینال بین المللی جهت پرداخت عوارض خروج از کشور؛
  • میز خدمات الکترونیکی شامل خدمات ترافیک هوایی، سامانه پذیرش مسافر، صدور مجوز تردد دستی؛
  • دستگاه‌های خودپرداز اکثر بانک‌های کشور؛
  • رستوران‌هایی با منوی غذایی کامل جهت پذیرایی از مسافران خارجی و داخلی؛
  • غرفه‌های تجاری جهت خرید خوراکی، تنقلات و سوغاتی؛
  • خدمات باربری و خدمات تاکسی شهری و بین شهری؛
  • اورژانس؛
  • نمازخانه؛
  • سرویس بهداشتی و … .

فرودگاه بندرعباس به چه شهرهایی پرواز دارد؟

مطابق نتایجی که از آمارگیری سال 2016 به دست آمده، تعداد افراد جا‌به‌جا شده در پروازهای داخلی و خارجی فرودگاه بین‌المللی بندرعباس در این سال رقمی برابر 1,123,641 نفر بوده است. فرودگاه بین‌المللی بندرعباس یکی از پر رفت ‌و آمدترین فرودگاه‌های ایران است به طوری‌ که هر هفته حدود 250 پرواز در آن به مقاصد داخلی و خارجی انجام می‌شود.

  • پروازهای داخلی که از طریق ترمینال شماره 2 صورت می‌گیرند میان شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، تبریز، یزد، رشت، آبادان، کرمانشاه، اهواز، مشهد، چابهار، ساری، کیش و سیری (یکی از جزایر هرمزگان) در رفت و آمد هستند.
  • پروازهای خارجی فرودگاه بندرعباس از طریق ترمینال شماره 2، به این مقاصد دبی، مدینه، مسقط (پایتخت عمان) و… انجام می‌شود.

فرودگاه بین المللی بندرعباس با کدام شرکت‌های هواپیمایی همکاری می کند؟

تامین هواپیما برای فرودگاه‌ها جهت جابه‌جایی مسافران از طریق قرارداد با شرکت‌های هواپیمایی صورت می‌گیرد. فرودگاه بین‌المللی امام خمینی به دلیل حجم بالای پروازها به داخل و خارج، با شرکت‌های هواپیمایی ایرانی زیادی همکاری می کند که عبارتند از: ماهان، ایران ایر، ایران ایر تور، معراج، تابان، آتا، قشم ایر، کیش ایر، زاگرس، آسمان، کاسپین، اترک و نفت.

اهمیت فرودگاه بین‌المللی بندرعباس در حمل و نقل هوایی کالا

در سال 2016 نتیجه‌های آماری مقدار 10,816,205 کیلوگرم را به عنوان حجم بار جابه‌جا شده از فرودگاه بین‌المللی بندرعباس نشان می‌داد. یعنی این فرودگاه یکی از بهترین گزینه‌های مورد نظر بازرگانان و تاجران جهت مبادله هوایی محصولات خود می‌باشد.

اصلی‌ترین متقاضیان حمل و نقل هوایی، واردکنندگان و صادرکنندگان کالا هستند که درخواست انتقال سریع کالاهایشان را از یک کشور به کشور دیگر دارند. از این روش بیشتر در مبادله میان کشورهایی استفاده می‌شود که مرز زمینی ندارند یا یکی از این کشورها راهی به دریا ندارد. آمارها نشان می‌دهد که در سال ۹۵ حمل و نقل هوایی بین ایران و کشورهای خارجی تقریبا ۴ برابر حمل و نقل هوایی در داخل ایران بوده است و ۴۵ هزار تن کالا بین ایران و کشورهای خارجی جا به جا شده است.

از مزایای حمل و نقل هوایی کالا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت بالا؛
  • خدمات کارآمد و سریع؛
  • دسترسی آسان؛
  • امنیت؛
  • حرکت راحت.

بیشتر بخوانید :

 

 

5/5 - (1 امتیاز)