سلطان یاقوت

ترخیص کالا با کارت بازرگانی (راهنمای کامل)

ترخیص کالا با کارت بازرگانی

کارت بازرگانی یکی از مهمترین مدارک برای ترخیص کالا از گمرک است و لازم است بدانید ترخیص کالا با کارت بازرگانی برای تجار میسر می باشد.

برای ترخیص تمامی کالاها به کارت بازرگانی نیاز است؟

همانطور که گفته شد در چارت مراحل ترخیص کالا از گمرک تمام فعالیت های تجاری برای واردات و صادرات به کارت بازرگانی نیاز دارند و این مورد از مهمترین

کارت بازرگانی چیست؟

کارت بازرگانی یکی از مهمترین مدارک برای ترخیص کالا از گمرک است و ترخیص کالا با کارت بازرگانی برای تجار میسر می باشد.

چگونگی اخذ کارت بازرگانی

تمامی افراد حقیقی و حقوقی می توانند به اخذ کارت بازرگانی اقدام نمایند اما این مورد خیلی راحت نبوده و مشمول رعایت قوانین و مقرراتی است. به طور کلی افراد حقیقی که برای اخذ کارت بازرگانی اقدام می کنند باید شرایط زیر را دارا باشند. برای افراد بالای 23 سال امکان پذیر است و آقایان حتما باید دارای کارت پایان خدمت باشند. داشتن سه سال فعالیت تجاری در سابقه افراد می تواند مفید واقع شود البته این مورد باید به تایید دو نفر که دارای کارت بازرگانی می باشند برسد. داشتن حساب بانکی در یکی از بانک های کشور و بدون چک برگشتی یکی دیگر از قوانین برای اخذ کارت بازرگانی است. داشتن کد اقتصادی و نداشتن کار دولتی و تمام وقت و همچنین نداشتن سابقه محکومیت قضایی و ….

چگونگی اخذ کارت بازرگانی

چگونگی اخذ کارت بازرگانی

اخذ کارت بازرگانی برای افراد حقوقی

افراد حقوقی که در واقع همان شرکت های تجاری یا سایت ترخیص کالا می باشند آنها هم برای اخذ کارت بازرگانی باید یکسری از مدارک را به اتاق بازرگانی کشور ارائه کرده تا مشمول دریافت کارت بازرگانی شوند. از جمله آن مدارک می توان به: تاییدیه حسن اعتبار بانکی شرکت، سند مالکیت یا اجاره نامه شرکت، گواهی پلمپ دفاتر و ….. اشاره کرد.  لازم به ذکر است که برای دریافت کارت بازرگانی صرف ارائه مدارک نبوده و شرکت در کلاس های آموزشی برای صدور کارت الزامی است.

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی دارای انواع مختلفی است که با توجه به کاربرد آن میزان سخت گیری ها برای صدور متفاوت است. و ترخیص کالا با کارت بازرگانی نوع خود امکان پذیر است. کارت بازرگانی با عنوان تجاری برای تجار و بازرگانانی که در حوزه واردات و صادارت فعالیت می کنند مورد نیاز است. کارت بازرگانی با عنوان خدماتی برای افرادی است که در حوزه خدماتی فعالیت دارند و در همان زمینه اجازه واردات کالا خواهند داشت. کارت بازرگانی با عنوان موردی همانطور که از اسم آن پیداست برای یک مورد خاص و یکبار صادر می شود و دوباره نمی توان از آن استفاده کرد. کارت بازرگانی با عنوان تولیدی یا صنعتی برای افرادی که کارگاه و شرکت های تولیدی هستند و با آن می توانند مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز کارشان را وارد کنند.

انوع کارتهای بازرگانی

انوع کارتهای بازرگانی

کدام فعالیت ها به ترخیص کالا با کارت بازرگانی نیاز ندارند؟

مسافرانی که به عنوانی سوغاتی اقدام به واردات و صادارت کالای به کشور می کنند فعالیت غیر تجاری به حساب می آید و نیازی به داشتن کارت بازرگانی ندارد. و یا شرکتی که به عنوان نمونه کالایی را وارد کشور می کن د تا در صورت تایید به واردات عمده آن بپردازد این مورد هم نیازی به داشتن کارت بازرگانی ندارد. واردات تجهیزات و قطعات ماشین آلات کارخانه ای برای استفاده همان کارخانه نیازی به کارت بازرگانی ندارد. اقلامی مانند کتالوگ و بروشور ها که فاقد ارزش قیمتی هستند نیز برای واردات نیازی به کارت بازرگانی ندارند.

امور ترخیص بدون کارت بازرگانی

امور ترخیص بدون کارت بازرگانی

معافیت ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی برای چه کسانی است؟

ملوانان، پیله وران و کارگران ایرانی شاغل در سایر کشور ها بدون کارت بازرگانی در تعداد و مقدار ارزش تعیین شده می توانند اقدام به واردات کالا برای مصارف شخصی و خانوادگی خود بپردازند. البته که پیله وران با داشتن کارت پیله وری می توانند اقلام  مورد نیاز برای استان خود و یا استان های همجوار را وارد کنند.  برخی از شرکت های تعاونی به افرادی مرز نشین نیز خدماتی ارائه می کنند که بر اساس آن خدمات می توانند برخی از کالاهای خاص و مورد نیاز مرز نشینان را بدون کارت بازرگانی وارد کنند. برای دریافت اطلاعات صفر تا صد ترخیص کالا می توانید به کتاب مقررات واردات و صادرات مراجعه نمایید. لازم است بدانید حتی برای افرادی که بدون کارت بازرگانی اقدام به واردات و یا صادارت کالا می نمایند باید کارمزد ترخیص کالا از گمرک محاسبه و پرداخت شود.

بیشتر بخوانید :

5/5 - (1 امتیاز)