سلطان یاقوت

فرآیند تشریفات گمرکی چیست؟

ترخیص کالا یعنی چه

در پاسخ به سوال ترخیص کالا یعنی چه به طور کلی می توان گفت به مراحل ترخیص کالاهای وارداتی و یا صادراتی در گمرکات ترخیص کالا می گویند.

مراحل ترخیص کالا از گمرکات

مراحل ترخیص کالا از گمرکات

ترخیص کالا به زبان ساده یعنی چه؟

ترخیص کالا شامل مراحل و مقدماتی است که به آن تشریفات گمرکی گفته می شود و کسی که اقدام به ترخیص کالا از گمرک می کند ترخیص کار می باشد.

معنای کامل ترخیص کالا چیست؟

به اظهار شدن یک کالا در گمرک که برای صادرات یا واردات از گمرک خارج می شود ترخیص کالا می گویند. ترخیص کالا و صادارت و واردات آن مراحل مختلفی دارد که مهمترین مرحله آن ترخیص کالا ازانبار های گمرک می باشد. این مورد باید توسط صاحب کالا و یا نماینده قانونی وی که همان حق العمل کار یا ترخیص کار می باشد انجام گیرد. ترخیص کالا برای تمامی کالا های صادراتی  و یا وارداتی صورت می گیرد. و با انجام تشریفات گمرکی می توانید کالا را از گمرک ترخیص نمایید.

 سلطان یاقوت

شرکت سلطان یاقوت با تجربه بیست ساله آماده ارائه خدمات ترخیص کالا و تجارت و بازرگانی می باشد. ترخیص کار ان و پرسنل زبده این شرکت امور حمل و نقل و ترخیص کالای شما از گمرک را در سریعترین زمان ممکن با حداقل قیمت انجام می دهند. از سری خدمات این شرکت تجاری و بازرگانی: ثبت سفارش، خرید کالا، حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ کالا، اخذ مجوزات لازم، دریافت پته گمرکی ، دریافت برگ سبز و ….. می باشد. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به صورت رایگان با کارشناسان این شرکت تجاری و بازرگانی تماس بگیرید.

تشریفات گمرکی کالا چیست

همانطور که در تعریف ترخیص کالا یعنی چه، گفته شد برای ترخیص کالا باید اظهار نامه تنظیم شود. این اظهار نامه و مراحل تنظیمات آن را تشریفات گمرکی کالا می گویند. تشریفات گمرکی کالا شامل حمل و نقل کالا، ترانزیت و ترانشیپ کالا، اخذ مجوزات لازمه برای ترخیص کالا، بارنامه، بیمه نامه، اینویس، پروفروما، گواهی مبدا، اسناد خرید کالا، مدارک انتقال ارز و ….. می باشد.

تشریفات گمرکی کالا چیست

تشریفات گمرکی کالا چیست

ترخیص کار کیست

ترخیص کار که با نام حق العمل کار نیز شناخته می شود. کسی است که به صورت قانونی نماینده صاحب کالا برای ترخیص کالای وی از گمرک می شود. ترخیص کار باید بر تمامی قوانین و بخشنامه های صادر شده در خصوص آن کالا آگاهی داشته باشد تا بتواند مدت زمان ترخیص کالا از گمرک را به کمترین حد ممکن رسانده و هزینه های ترخیص را به کمترین حد ممکن برساند.

مدارک مورد نیاز و چارت مراحل ترخیص کالا از گمرک

ترخیص کالا از گمرک نیاز به مدارک و مجوزاتی دارد که در هر دوره با توجه به تصمیمات سیاسی و اقتصادی، تحریمات آیتم هایی به آن اضافه و یا کم می شود. بنا بر این شما عزیزان قبل از اقدام به تجارت و بازرگانی کالایی باید به خواندن بخشنامه های ارسالی از طرف سازمان ها و ارگانهای ذی ربط اقدام کرده و یا از ترخیص کار، حق العمل کار ماهر و زبده در این زمینه بهره بگیرید. از مدارکی که به طور کلی برای ترخیص تمامی کالاها مورد نیاز است می توان به:

  • اخذ مجوزات مورد نیاز
  • اینویس
  • پروفروما
  • قبض انبار
  • بیمه نامه
  • مدارک خرید کالا
  • مدارک مربوط  به ثبت سفارش
  • مدارک مربوط به حمل و نقل کالا
  • مدارک مربوط به پرداخت مالیات
  • مدارک مربوط به پرداخت سود بازرگانی
  • مدارک مربوط به  پرداخت حقوق گمرکی
  • مدارک مربوط به بازرسی کالا
  • مدارک مربوط به کارشناسی کالا
  •  و …..

امیدواریم تا اینجای مطلب درک درستی نسبت به این پرسش که ترخیص کالا یعنی چه پیدا کرده باشید.

هزینه ترخیص کالا از گمرک چگونه محاسبه می شود

در پروسه ترخیص کالا هزینه هایی از صاحبان کالا بابت خدمات ارائه شده و کارمزد ترخیص از گمرک توسط گمرک دریافت می شود. این هزینه های شامل تعرفه آزمایشگاه، بارگیری کالا، تخلیه کالا، هزینه های انبار داری، باربری، کارشناسی کالا، بدرقه کالا و ….  می باشد.

رویه های گمرکی کالا به چه صورت است

اگر می خواهید دقیقتر بدانید ترخیص کالا یعنی چه باید با رویه های گمرکی آشنا باشید. با توجه به هدف از واردات و صادارت کالاها به کشور رویه های متعدد گمرکی وجود دارد. مانند ورود قطعی کالا و یا ورود موقت کالا که همانطور که از اسم آنها مشخصی است ورود قطعی یعنی کالایی که برای همیشه وارد کشور می شود و قصد مصرفی دارد و ورود موقت هم معمولا برای کالاهای نمایشگاهی و یا پروژه ای می باشد که طبق توافق وارد کشور شده و بعد از اتمام کار به کشور مبدا برگشت می خورد.

رویه های گمرکی کالا

رویه های گمرکی کالا

رویه های دیگری نیز مانند: کالاهای مرجوعی، ترانزیت خارجی، ترانزیت خارجی، ترانزیت داخلی، صدور قطعی، صدور موقت، استرداد حقوق ورودی و …. وجود دارد.

ارزش کالاهای وارداتی چگونه محاسبه می شود

ارزش گمرکی کالاها در همه موارد به اضافه ارزش و بهای داده شده برای خرید کالا، هزینه حمل و نقل، هزینه سیف، باربری که صاحب کالا در سیاهه اظهار نامه به گمرک تحویل می دهد و بر اساس نرخ ارز اعلام شده توسط بانک مرکزی در روز اظهار تعیین می شود. شما عزیزان برای اطلاع از تمامی این موارد می توانید از طریق سایت ترخیص کالا شرکت های تجاری معروف و کاردان اقدام نمایید.

بیشتر بخوانید :

 

5/5 - (1 امتیاز)