سلطان یاقوت

ترخیص بذر باقلا از گمرک

ترخیص بذر باقلا از گمرک

باقلا از خانواده حبوبات است که از گذشته تاکنون در کشور ما مورد استفاده قرار گرفته و طرفداران زیادی دارد. باقلا و بذر باقلا در ایران هدف صادرات و واردات قرار گرفته و فعالان تجاری در این حوزه مشغول به فعالیت هستند. از این رو قصد داریم در ادامه مقاله به موضوع ترخیص باقلا از گمرک بپردازیم که جزو خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت می‌باشد. باقلا سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی بوده و از خواص بسیاری برای بدن انسان برخوردار است. همچنین میزان فیبر و پروتئین وجود در این محصول بسیار بالاست. از فواید مصرف باقلا برای انسان می‌توان به کاهش اختلالات مادرزادی جنین در دوران بارداری، جلوگیری از پوکی استخوان، درمان فشار خون بالا و کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، تقویت سیستم ایمنی، افزایش انرژی، تقویت اندام‌های حرکتی و … اشاره کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تجارت و ترخیص بذر باقلا از گمرک، در ادامه مقاله همراه ما باشید.

صادارت و واردات بذر باقلا در ایران

باقلا و بذر باقلا جزو اقلامی هستند که در کشور ما هدف صادرات و واردات واقع می‌شوند. صنعت کشاورزی در کشور ما از اوضاع خوبی برخوردار است. بدین ترتیب که بذر مرغوب و درجه یک را از کشورهای تولیدکننده وارد کرده و به کشت و پرورش آن می‌پردازد و محصول نهایی را در بازار مصرفی داخلی و همچنین بین‌المللی توزیع می‌کند. فرآیند ذکر شده سبب ارزآوری و سودآوری بالایی می‌گردد.

واردات باقلا و بذر باقلا در ایران عمدتا از مبداء کشورهای امارات متحده عربی، استرالیا، چین، عراق، ترکیه و … صورت می‌گیرد و سبب خروج ارز از کشور می‌گردد.

صادرات باقلا و بذر باقلا از ایران به کشورهای عراق، افغانستان، امارات متحده عربی، پاکستان، کانادا، کویت و … رواج دارد.

قوانین مربوط به تجارت بذر باقلا در ایران

تاجران و بازرگانانی که قصد فعالیت در زمینه واردات و صادرات بذر باقلا را دارند، باید در چهارچوب قوانین و مقررات اداره گمرک در این زمینه عمل نمایند:

  • ورود هر نوع بذر برای کشت، حبوبات، سبزی و صیفی‌جات و میوه‌جات تازه و آماده نشده مشمول این فصل موکول به رعایت ماده‌ی 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 می‌باشد.

ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمت‌های نباتی به کشور‌مستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار می‌شود که حداکثر در ظرف مدت ‌یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.

  • حقوق ورودی بذر حبوبات، سبزی و صیفی‌جات مشمول این فصل 1 درصد ارزش می‌باشد.
  • ورود انواع مواد خوراکی آماده‌ی مصرف، بسته‌بندی شده یا کنسرو شده مشمول این فصل موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی و بهداشتی مصوب 1346 است.

‌ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با‌رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و ‌واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم ‌نماید.

  • ورود بذر و نباتات که در اسناد صدور کشور مبدا مشخصا دست‌ورزی شده محسوب می‌شوند یعنی با تغییرات ژنتیکی تولید شده‌اند از لحاظ بررسی خطرات زیست‌محیطی موکول به تایید سازمان حفاظت محیط زیست می‌باشد.
  • ورود و صدور بذر و نهال در مقیاس تجاری منوط به اخذ گواهی از موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و با رعایت مقررات قرنطینه می‌باشد.
  • ورود و صدور موجودات زنده تغییر شکل یافته ژنتیکی و محصولات تراریخته ملزم به رعایت مفاد قانون ملی ایمنی زیستی با کسب مجوز قبلی از وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.

 

  • واردات اقلام موضوع ردیف تعرفه‌های 071350 موکول به اخذ مجوز قبلی از وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.
  • 8 – صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بین المللی حفظ نباتات مصوب 1389 می باشد.

ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر می‌شود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر می‌شود.

مجوزهای لازم برای ترخیص بذر باقلا از گمرک

ترخیص کار رسمی اداره گمرک که قصد ترخیص بذر باقلا از گمرک را دارد باید نسبت به اخذ مجوزهای زیر از سازمان‌های مربوطه در داخل کشور اقدام نماید:

  • مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • مجوز فنی از سازمان حفظ نباتات
  • مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی برای اعلام تاریخ اعتبار
  • مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی برای تخصیص ارز

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص بذر باقلا

بطورکلی تعرفه گمرکی برای ترخیص باقلا ذیل ردیف 071350 جای می‌گیرد و تعرفه ورودی زیرمجموعه‌های آن براساس واحد کیلوگرم محاسبه می‌گردد. در ادامه به شرح جزئیات آن خواهیم پرداخت:

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص بذر باقلا برابر 07135010 است که شامل حقوق ورودی 4% و اولویت کالایی 27 می‌گردد.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص سایر باقلا (Vicia faba از نوع Major) و باقلای علوفه‌ای Vicia faba از نوع equina؛ Vicia faba از نوع Minor برابر 07135090 است که شامل حقوق ورودی 52% و اولویت کالایی 21 می‌گردد.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص باقلا از گمرک

تاجران و بازرگانان عزیز کشورمان جهت کسب مشاوره رایگان و یا درخواست همکاری با متخصصان ترخیص کار معتبر و باتجربه‌ی شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص باقلا و بذر باقلا از گمرک، می‌توانند با شماره‌های درج شده در انتهای مقاله تماس حاصل نمایند.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

بیشتر بخوانید :