سلطان یاقوت

ترخیص بلغور و زبره غلات از گمرک

ترخیص بلغور و زبره غلات از گمرک

بلغور عبارت است از غلات سبوس داری که دانه آن‌ از پوسته جدا شده باشد. این ماده غذایی سرشار از مواد مغذی و خواص بی‌نظیر برای بدن انسان است و امروزه میان مردم کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. تجارت در زمینه انواع بلغور غلات در کشور ما امری واجب است و از این رو قصد داریم در ادامه مقاله به موضوع ترخیص بلغور غلات از گمرک بپردازیم که یکی از خدمات ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت می‌باشد. در فرآیند تهیه بلغور از غلات مختلف همچون گندم، جو، جو دو سر، ذرت، ارزن، ماش و … ابتدا غله را به بخش‌های مختلف تقسیم کرده و سپس قسمت درون دانه و سبوس آن را حفظ می‌کنند. باقی قسمت‌های این غلات، به عنوان خوراک دام و طیور مورد استفاده قرار می‌گیرد. بلغور به دلیل خام و تازه بودن، بسیار محکم و غیر قابل جویدن است و به همین دلیل باید قبل از مصرف نرم شود. به همین دلیل بلغور غلات را پس از جداسازی، برشته کرده و تحت حرارت شدید قرار می‌دهند. بلغور حاوی آن بخش از غلات است که بیشترین خواص و ارزش غذایی در آن نهفته شده است. از مزایای مصرف بلغور غلات می‌توان به کاهش وزن، تقویت سیستم گوارش، تنظیم قند خون، تقویت سیستم ایمنی و … اشاره کرد. در ادامه مقاله به شرح اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه تجارت و ترخیص بلغور و زبره غلات از گمرک خواهیم پرداخت.

قوانین حاکم بر صادرات و واردات بلغور و زبره غلات

تاجران و بازرگانان که قصد تجارت در زمینه بلغور و زبره غلات را دارند، باید به قوانین و مقررات تعیین شده از سمت اداره گمرک در این زمینه عمل کنند. این مقررات به شرح زیر می‌باشند:

  • ورود و ترخیص موکول به رعایت ماده 16 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و … مصوب 1346 به شرح زیر است:

‌ماده 16 – از تاریخ تصویب این قانون ترخیص مواد غذایی یا بهداشتی یا آرایشی از گمرک به هر شکل و کیفیت به منظور بازرگانی یا تبلیغاتی با‌رعایت مقررات عمومی علاوه بر دارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبداء مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداری است و ‌واردکننده نیز مکلف است برای تحصیلی پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگاهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداری تسلیم ‌نماید.

  • صدور موکول به رعایت ماده 18 آیین‌نامه اجرایی قانون حفظ نباتات مصوب 1346 و ماده 5 قانون عهدنامه بین‌المللی حفظ نباتات مصوب 1389 به شرح زیر می‌باشد:

ماده 18 – فرآورده های نباتی كه از ايران به كشورهای خارج صادر می‌شود بوسيله كارشناسان قرنطينه معاينه و در صورت سلامت كالا گواهی بهداشت نباتی صادر می‌شود.

  • ورود موکول به رعایت ماده 11 قانون حفظ نباتات مصوب 1346 به شرح زیر است:

ماده 11 – وارد کردن بذر – پیاز – قلمه – پیوند – ریشه – میوه – نهال و تخم نباتات و به طور کلی هر گونه نبات و قسمت‌های نباتی به کشور‌مستلزم تحصیل پروانه قبلی از وزارت کشاورزی است به اشخاصی که بدون پروانه اجناس مزبور را وارد کنند اخطار می‌شود که حداکثر در ظرف مدت ‌یک ماه به خارج از کشور برگردانند والا با حضور نماینده سازمان حفظ نباتات در گمرک معدوم خواهد شد.

  • ورود موکول به اخذ موافقت قبلی از وزارت جهاد کشاورزی می‌باشد.

صادرات و واردات بلغور و زبره غلات در ایران

تولید غلات و محصولات کشاورزی در کشور ما از اوضاع خوبی برخوردار است و هر ساله این محصولات برای تامین نیاز بازار مصرفی داخلی و همچنین بازارهای خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرند. صادرات بلغور و زبره غلات با مقادیر بالا به کشورهای همسایه و سایر کشورهای متقاضی رواج دارد و بدین ترتیب مقدار ارز مناسبی وارد چرخه اقتصاد کشورمان می‌گردد.

صادرات بلغور و زبره غلات عمدا به مقصد کشورهای افغانستان، عراق، آذربایجان، ترکمنستان، تاجیکستان، ارمنستان و … صورت می‌گیرد.

آمار ارائه شده از سمت اداره گمرک حاکی از آن است که سالانه مقادیر اندکی از این محصولات برای جبران کمبودهای موجود در بازار مصرفی داخلی، به کشور ما وارد می‌گردد. این فرآیند عمدتا از مبداء کشور امارات متحده عربی صورت می‌گیرد.

اخذ چه مجوزاتی برای ترخیص بلغور و زبره غلات از گمرک نیاز است؟

در ادامه لیست مجوزاتی که ترخیص کار جهت ترخیص بلغور و زبره غلات از گمرک باید از سازمان‌ها و مراکز داخلی اخذ نموده و تحویل اداره گمرک نماید را برای شما درج کرده‌ایم:

  • مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی جهت تخصیص ارز
  • مجوز فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • مجوز فنی از وزارت جهاد کشاورزی برای اعلام تاریخ اعتبار

شماره تعرفه جهت ترخیص بلغور و زبره غلات از گمرک

بطورکلی بلغور غلات به شرح تعرفه (بلغور غلات، زبره غلات و به هم فشرده غلات به صورت حبه)، ذیل ردیف 1103 تعرفه‌های گمرکی واقع شده‌اند که در ادامه به شرح جزئیات آن خواهیم پرداخت. لازم به ذکر است که تعرفه گمرکی این محصولات در گمرک برحسب واحد کیلوگرم محاسبه می‌گردد.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص بلغور و زبره گندم برابر 11031100 است که از حقوق ورودی 15% و اولویت کالایی 4 برخوردار است.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص بلغور و زبره ذرت برابر 11031300 است که از حقوق ورودی 15% اولویت کالایی 25 برخوردار است.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص بلغور و زبره سایر غلات برابر 11031900 است که از حقوق ورودی 55% و اولویت کالایی 4 برخوردار است.

کد تعرفه گمرکی برای ترخیص بلغور و زبره غلات به هم فشرده شده و به صورت حبه برابر 11032000 است که از حقوق ورودی 55% و اولویت کالایی 4 برخوردار است.

خدمات شرکت سلطان یاقوت در زمینه ترخیص بلغور و زبره غلات از گمرک

شما فعالان تجاری گرامی که قصد ترخیص بلغور و زبره غلات از گمرک را دارید، می‌توانید برای درخواست مشاوره رایگان و یا همکاری با کارشناسان ترخیص کالای شرکت سلطان یاقوت، با شماره‌های درج شده در زیر تماس حاصل نمایید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

بیشتر بخوانید :