سلطان یاقوت

تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز

تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز

تفاوت تخصیص ارز با تامین ارز

ارز در واقع منبعی است که با آن می توان به خرید و مبادله کالا بین کشورها پرداخت. در واقع ارز را خود دولت ها چاپ و برای ارائه در چرخه اقتصاد در سطح بین المللی توزیع می کنند. به همین دلیل هرنوع پولی از اسکناس گرفته تا سکه و … به عنوان نوعی ارز تلقی شده و می توان با آن به خرید و فروش کالا در سطح بین المللی پرداخت.

در خصوص تفاوت بین تخصیص ارز و تامین ارز شما عزیزان باید با انواع ارزها آشنا شده و همچنین باید بدانید که هر کدام ار ارزها به چه نوع کالاهایی تعلق می گیرد که در ادامه این مقاله به طور شفاف در این زمینه صحبت خواهیم کرد.

کالاها در تامین و تخصیص ارز به 4 دسته کلی تقسیم بندی می شوند که این 4 دسته را به عنوان گروه کالایی می شناسند به عنوان مثال گروه کالایی اول کالاهایی هستند که جزء کالاهای اصلی و مایحتاج عمومی مردم بوده و با نرخ رسمی یورو 4200 تومانی محاسبه می شوند. ارز این کالاها از طریق فروش نفت و توسط دولت تامین می شود.

دومین گروه کالایی که باید با آنه آشنا شوید کالاها و مواد اولیه واسطه ای و سرمایه ای می باشند که ارز مورد نیاز برای این کالا از طریق صادرات محصولات پتروشیمی، محصولات فولاد و مواد معدنی می باشد که دریافت آن از طریق سامانه نیما است.

سومین گروه کالا، کالاهایی هستند که واردات آنها ضروری بوده و برای خرید ارز در سامانه نیما تفاوتی با کروه دو نداشته اما بیشتر کالاها در این گروه از نوع کالاهای مصرفی می باشند.

سومین گروه کالا های وارداتی کالاهایی هستند که واردات آنها بنا بر هردلیلی میتواند ممنوع و غیر شرعی باشد.

در ادامه برای واردات هرکالایی باید مجوزهای مورد نیاز برای آن کالا دریافت شود برای دریافت مجوز مورد نیاز برای کالا نیز باید کد ثبت سفارش کالا که یک کد 8 رقمی است را داشته باشید  همچنین برای تخصیص ارز از طریق بانک مرکزی برای انواع کالاهایی که ارز به آنها خصیص می یابد یک کد 16 رقمی را از بانک مرکزی دریافت کنید که این کد نشان دهنده منشاء تامین ارز آن کالا می باشد.

برای تامین و تخصیص ارز از طریق چه ارگان هایی باید اقدام نمایید؟

خوب با توجه به توضیحاتی که در پاراگراف بالا اشاره کردیم متوجه شدید که وزارت خانه های مسئول تخصیص ارز برای واردات کالاها و بانک مرکزی نیز مسئول تامین ارز کالاهای وارداتی می باشند به همین دلیل برای واردات انواع کالاها مجوز این دو ارگان رسمی کشور را داشته باشید. به همین دلیل لازم است که قبل از اقدام به تجارت و بازرگانی کالای در سامانه جامع تجارت ثبت نام کرده و مجوزهای لازمه برای ثبت سفارش کالای وارداتی را بگیرید.

بعد از دریافت این و مجوز برای واردات کالا حال باید مجوزهای مورد نیاز دیگری بنا بر کالای وارداتی از جمله مجوز جهاد کشاورزی، مجوز وزارت بهداشت، مجوز وزرانه خانه صحت و …. را دریافت نمایید بعد از دریافت این مجوزها باید تمامی آنها به تایید وزارت صنایع در استان برسد تا مجوز ثبت سفارش برای کالای تجاری  شما صادر شود.

در نهایت یک کد 8 رقمی به عنوان کد ثبت سفارش کالا به شما داده می شود. از این کد می توانید برای بانک عاملی که در سامانه ثبت توسط وارد کننده کالا تعیین شده است برای ثبت در سامانه پرتال مرکزی اقدام نمایید. این کد همان کدی است که برای تخصیص ارز یا گواهی تامین ارز مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع ارز و قیمت آن

ارز های رایج در بازار به چهار دسته کلی تقسیم بندی می شوند: ارز نیمایی، ارز صرافی، ارز دولتی، ارز آزاد، اگر بخواهیم به ترتیب قیمت این ارز توضیح دهیم می توانگفت که بالاترین قیمت ارز را در بازار ارز آزاد داشته زیرا تعیین کننده قیمت آن دلال ها و صرافی های هستند. ارز های صرافی دارای قیمت کمتری نسبت به ارز آزاد بوده زیرا قیمت آن از طریق سامانه سنا اعلام می شود. ارز نیمایی نیز در ردیف سوم از نظر قیمتی قرار گرفته و قیمت آن از طریق سامانه نیما اعلام می شود و به کسانی تعلق می گیرد که در سامانه تجارت ثبت نام کرده اند. ارز دولتی چهارمین پله و کمترین قیمت را در میان این 4 نوع ارز به خود اختصاص داده و از این ارز معمولا برای خرید کالاهای اساسی در کشور استفاده می شود.

بیشتر بخوانید :