سلطان یاقوت

صادرات میوۀ خشک و هرآنچه راجب به آن باید بدانید

صادرات میوۀ خشک

صادرات میوۀ خشک

ایران یکی از برترین تولید کنندگان و صادرکنندگان میوه خشک به سراسر دنیا است. و آن هم به دلیل چهارفصل بودن کشور عزیزمان است که توانایی رشد و پرورش انواع میوه جات را دارد.

چه میوه‌هایی در ایران به صورت انبوه کشت و برداشت می‌شود؟

در ایران انواع میوه‌ها از جمله: سیب، موز، کیوی، پرتقال، توت فرنگی، آلبالو، زرد آلو و بسیاری از میوه‌های دیگر به صورت انبوه برداشت می‌شود. و به همین دلیل ایران یکی از بزرگ‌ترین کشورهای صادر کننده میوه‌های خشک شناخته می‌شود. از لحاظ ارزش غذایی میوۀ خشک با میوه‌های تازه برابری می‌کند. و در برخی از موارد میوه‌های خشک شده ارزش و اثرات غذایی بیش‌تری نیز دارند.

ارزش غذایی میوه‌های خشک

همانطور که گفته شد برخی از میوه‌های خشک ارزش غذایی بیش‌تری دارند، حتی برخی از میوه‌های خشک نسبت به میوه‌های تازه تا 4 برابر آنتی اکسیدان بیش‌تری دارند. و یا برای مثال، آلوی خشک نسبت به آلوی تازه اثر ملینی بیش‌تری دارد، انجیر و توت خشک هم به همین صورت هستند. علت این قضیه هم به این صورت است که به دلیل کاهش حجم میوه‌ها مقدار مواد مغذی در آن بیش‌تر می‌شود. میوه‌های خشک منبع خوبی برای آهن، پتاسیم، سلنیوم، فیبر و … هستند. اما ویتامین‌های سری c و اسید فولیک بیش‌تر در میوه‌های تازه یافت می‌شود. لازم است بدانید که نوع خشک کردن میوه‌ها نیز در حفظ مواد مغذی آن موثر است. اگر میوه‌ها را در حرارت بالا خشک کنند تمامی ویتامین‌ها و مواد مغذی آن از بین می‌رود و هضم آن هم برای بدن مشکل زا می‌شود.

نکات صادرات میوۀ خشک

در خصوص صادرات میوه‌های خشک باید به سلامتی و ارگانیک بودن آن‌ها توجه کنیم زیرا در کشورهای اروپایی همچون آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه، ترکیه و کشورهای عربی مانند امارات، قطر، لبنان و دیگر کشور‌های حوزۀ خاورمیانه به سلامت همگانی توجه ویژه‌ای می‌شود. به همین دلیل سالم و ارگانیک بودن این محصولات بیش‌تر مورد توجه قرار می‌گیرد و اگر کالای خوب  و مطابق با استانداردها به این کشورها صادر شود بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. برای اینکه میوه‌های خشک صادراتی مورد استقبال و مورد تایید کشور‌های اروپایی و عربی  و دیگر کشورها قرار بگیرند، حتما باید با استفاده از روش‌های ارگانیک و بدون استفاده از مواد شیمیایی و مضر خشک شده باشند.

اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین وارد کنندۀ میوۀ خشک

اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین وارد کنندۀ میوۀ خشک در دنیا شناخته می‌شود. بدین صورت که 40 درصد از واردات کل میوه خشک جهان به اروپا است. اتحادیه اروپا تولید محدودی در زمینۀ میوۀ خشک دارد و به همین دلیل نمی‌تواند نیاز‌های کشور‌های عضو خود را تامین نماید و به همین دلیل اقدام به واردات میوۀ خشک از کشورهای دیگر از جمله کشورهای آمریکایی و ایران می‌کند. لازم است بدانید که علاوه بر صادرات میوه‌های خشک درجه یک به کشور های اروپایی، صادرات میوه‌های خشک به کشور‌های افغانستان، عراق، گرجستان و دیگر کشور‌های همسایه نیز با رعایت تمام اصول بهداشتی و با کیفیت بالا صورت می‌گیرد.

با توجه به اینکه نوع کشاورزی و باغداری در ایران بیش‌تر به صورت سنتی انجام می‌شود، هنوز دستکاری‌های ژنتیکی و استفاده از سموم خطرناک در محصولات بسیار کم‌تر از برخی کشورها انجام می‌شود و بنابراین محصولات تقریبا ارگانیک هستند به علاوه، میوه‌های تازه و خشک شده و خشکبار ایران، بسیار خوش طعم‌تر از سایر کشو‌های تولید کننده است.

چه نوع میوه هایی برای خشک شدن انتخاب می‌شوند

کیفیت نوع میوه‌های انتخاب شده برای خشک کردن بسیار مهم است. زیرا میوه‌های خشک شده بدون شکر و افزودنی‌های دیگر جایگزین مناسبی برای تنقلات ناسالم دیگر هستند. همچنین بسته بندی محصولات در این مورد اهمیت بسزایی دارد. از همین رو در مرحلۀ آخر محصولات به صورت بسیار مدرن و شکیل و مطابق با استانداردهای بین المللی بسته‌بندی می‌شوند. زیرا نوع بسته بندی در صادارت کالا بسیار تاثیر گذار است. لازم است به این نکته توجه کنید  که نوع بسته بندی در قیمت محصولات نیز بسیار تاثیر‌گذار است؛ چنانچه برخی ازخریدارن محصول را به صورت فله‌ای سفارش دهند قیمت تمام شدۀ محصول ارسالی برای آن‌ها کم‌تر خواهد بود.

بیشتر بخوانید :