سلطان یاقوت

نگه داری کالا در اماکن گمرکی

نگه داری کالا در اماکن گمرکی

هر کالا تا چه زمانی در گمرک نگه داری می شود؟

اماکن گمرکی که برای نگه داری کالاها مورد استفاده قرار می گردد همان انبارهای گمرکی می باشند. انبارهای گمرکی همان انبار های مسقف و غیر مسقفی هستند که در محوطه های بزرگ وجود دارند و از آن برای نگه داری کالاهای ورودی و کالاهای صادراتی استفاده می شود. ترتیب کنترل گمرکی در انبار ها انجام می شود.

اگر در تجارت و بازرگانی کالای خود برروی این موضوع حاسب کرده اید که کالای شما تا هر زمانی که بخواهید و توانایی ترخیص انرا داشته باشید در انبارهای گمرک نگه داری می شود سخت دراشتباهید. به طور کلی مدت زمانی که کالا مجاز است در انبارهای گمرک نگهداری شود سه ماه است. در مواردی خاص که صاحب کالا تقاضای نگه داری بیشتر کالا در گمرک را بهصورت کتبی به گمرک ارسال کند و یا شرکت حمل و نقل کالا همچین درخواستی را داشته باشد این مدت تا دوماه قابل تمدید می باشد. اما اگر بعد از این مدتی که اعلام شده برای ترخیص کالا و یا انجام تشریفات گمرکی آن اقدام نشود با کالا مانند کالای متروکه رفتارشده و مقررات کالای متروکه را برای آن اجرا می کنند. با توجه به توضیحاتی که داده شد لازم است بدانید که مدت زمان توقف کالاها از زمان رود کالا به اولین انبار گمرکی محاسبه می شود و اگر در امبارها جا به جا شود از اول محاسبه نخواهد شد.

مقررات گمرک برای نگه داری کالاهای فاسد شدنی چیست؟

یکی از موارد مهمی که تجار و بازرگانان کالاها و مواد غذایی و داروها و باقی کالاهای فاسد شدنی باید در نظر بگیرند این است که این نوع کالاها را باید بلافاصله بعد از اینکه در انبار گمرک تخلیه می شوند ترخیص کرد اگر کالایی فاسد شدنی در انبارهای گمرک بماند و فاسد شود آن کالا را گمرک متروکه اعلام خواهد کرد.

یکی دیگر از مقرراتی که باید درخصوص اعلام کالاهای متروکه بدانید این است که اگر سند ترخیص کالایی صادر شود آن کالا باید ظرف یک ماه از گمرک ترخیص شود اگر تشریفات گمرکی آن انجام نشود با آن کالا مانند کالای متروکه برخورد خواهد شد.

مهلت توقف کالاهای تجاری و بازرگانی که در مناطق آزاد و یا مناطق ویژه تجاری ترخیص می شوند در اختیار سازمان های مسئول در همین مناطق هست.

مسئولیت کالاها در امکان گمرکی

مسئولیت حفظ و نگه داری کالاهایی که در انبارهای گمرکی نگه داری می شود با ترخیص کار است. ترخیص کار موظف است تا تمامی کالاهایی که مسئولیت ترخیص آنها را برعهده دارد را بیمه کرده و حق بیمه آن را در زمان ترخیص کالا بپردازد. این نکته را در نظر داشته باشید که باید حتما در اظهار نامه شماره بیمه را یادداشت نمایید.

لازم است بدانید که انبارهای گمرکی وقتی کالایی را برای ترخیص قبول می کنند اظهار نامه اجمالی برای پروانه صادراتیو عبور ترانزیتی خارجی همچنین ورود موقت، کران بری کالا، مرجوعی کالا، عبور ترانزیتی داخلی کالا و ….برای آن کالا تنظیم شود.

کالاهایی که برای ترخیص به انبارهای گمرک تحویل می شود باید مستقیما در دفتری که مربوط به انبار داری می باشد نیز ثبت شود. برای هر ردیف فهرست کل بار (مانیفست) و هر پروانه گمرکی، صورت جلسه کالا، احکام کتبی و بارنامه، قبض انبار جداگانه صادر و به تحویل دهنده کالا برسانند.

لازم است بدانید برای خروج کالا از انبارهای گمرکی حتما باید تشریفات گمرکی کالا انجام شود. در غیر این صورت کالا را به عنوان کالای قاچاق می شناسند.

انبارها و سرد خانه های اختصاصی چیست؟

انبارهای اختصاصی انبارهایی خارج از انبارهای گمرکی بوده در این انبارهای کالایی که هنوز امور گمرکی آن انجام نشده و متعلق با شخص خاصی می باشد با شرایط خاص در این انبارها نگهداری می کنند. صاحب کالا می تواند کالای گمرک نشده خود را تا زمانی که برای امور تشریفات گمرکی اقدام می کند. در انبار اختصاصی خود که آن انبار هم تحت نظر نزدیکترین گمرک می باشد نگهداری کند.

شرکت سلطان یاقوت

شرکت سلطان یاقوت یکی از شرکت های بنام درخصوص ترخیص کالا و انجام تشریفات گمرکی کالا می باشد. شما عزیزان برای انجام سریع و به موقع و کم هزینه تر ترخیص کالا می توانید با متخصصان ترخیص کار این مجموعه تجاری و بازرگانی تماس بگیرید.

تلفن های تماس: 09121995406 – 02128111034

بیشتر بخوانید :