کانتینر یخچالدار از انواع کانتینر هستند که در جهت انتقال مواد غذایی به صورت زمینی، هوایی و دریایی استفاده می شوند. به کارگیری کانتینر یخچالدار در فرآیند حمل و نقل های دریایی نکات مثبت بسیاری در پی داشته که در این مقاله به چهار مورد از برجسته ترین مزایای آن اشاره می کنیم. همچنین در ادامه شما را با ساختار کلی این کانتنرها آشنا کرده و نکات مهمی که در رابطه با آن وجود دارد را ذکر می کنیم.
کانتینر و اهمیت آن در حمل دریایی
کانتینر جعبه فلزی است که مطابق با استانداردهای جهانی ساخته شده و در سطوح بین الملل جهت حمل و نقل محصولات به کار گرفته می شود.
کانتینرها به دلایل ویژگی های کاربردی از جمله انعطاف پذیری، هزینه پایین، سرعت، کاربرد به عنوان انبار متحرک و امنیت و ایمنی بالا از اهمیت بالایی برخور دارند.
ساختار کلی کانتینرهای یخچالی به چه صورت است؟
کانتینر یخچالی یکی از انواع کانتینرهای مورد استفاده در حمل و نقل دریایی است. مواد غذایی و لوازم مخصوص پزشکی که در دمای خاص محافظت و نگهداری میشوند ممکن است در فرآیند حمل و نقل یا دپو فاسد شده یا از بین بروند. به همین جهت برای انتقال این دسته از مواد غذایی از کانتینرهای یخچالدار استفاده میشود.
کانتینر های یخچالی به نحوی طراحی شده اند که ابعاد خارجی آن ها مطابق با استاندارد های ایزو باشد تا بتواند مقر های کانتیر در کشتی های کانتینر بر جا شود. کانتینرهای یخچالی به دلیل به کارگیری یک سیستم سرمایشی درون آنها نسبت به کانتینرهای معمولی فضای داخلی کمتر و وزن بیشتری دارند.
در زمان حمل کانتینر های یخچالی توسط کشتی ، این کانتینر ها میبایست به منبغ تغذیه کشتی متصل باشند. تعداد کانتینر های یخچالی متصل روی کشتی بستگی به ظرفیت منبع تغذیه کشتی دارد. در صورتی که ظرفیت منبع تغدیه کشتی برای تغذیه کانتینر های یخچالی مناسب نباشد، از منابغ تغذیه ای که اصطلاحا به آنها پاور پک گفته میشود استفاده میشود، که این پاور پک ها بوسیله ژنراتور های نسبتا بزرگ دیزلی که ابعاد آنها مطابق با یک کانتینر ۲۰ فوتی استاندارد است تجهیز شده اند.
هوا باید به صورت مداوم در سراسر فضای داخلی کانتینر یخچالی در جریان باشد زیرا عملکرد آن اینگونه است که هوای گرم داخل کانتینر را مکیده و پس از کاهش دمای آن، مجددا هوای سرد را به داخل کانتینر بازمی گرداند.
مزیتهای کانتینر یخچال دار در حمل و نقل دریایی
1- با استفاده از کانتینرهای یخچالدار میتوان موادغذایی که باید در یک دمای ثابت، بالا یا پایین نقطه انجماد حمل شوند را به مسافتهای طولانی بدون فاسد شدن آنها جابه جا کرد. همچنین هزینه خرید یک تریلی یخچالدار بینالمللی بسیار کمتر از هزینه حمل و نقل بار به وسیله قطار، هوایی و دریایی است و از این نظر نسبت به روشهای دیگر حمل و نقل بسیار با صرفهتر می باشد.
2- زمان و مسیر حرکت کانتینرهای یخچالی بنابر نیاز صاحب کالا قابل تنظیم هستند و به جهت همین انعطاف پذیری، سرعت انتقال کالا از طریق کانتینرهای یخچالدار بسیار بیشتر از حمل و نقل ریلی و حمل و نقل دریایی می باشد. برای مثال تصور کنید که کالای فاسدشدنی شما در کانتینر قرار دارد و در مسیر رسیدن به مقصد تأخیر ایجاد میشود؛ باوجود سرمایش کافی و استاندارد کانتینر شما میتوانید از بابت سلامت کالای خود در طول مدت تأخیر نیز اطمینان داشته باشید.
3- کشتیهای دریایی ویژه حمل کانتینر یخچال دار برای حمل کانتینرهای یخچالی در نظر گرفته شده اند که ظرفیت حمل 2000 تا 3000 کانتینر را دارند. کانتینرها در گذشته با دیزلها و قطعات برقی دیگر محصولات خود را سرد نگه میداشتند، ولی کشتیهایی برای حمل این نوع کانتینرها طراحی شدهاند که خود سرمایش مورد نیاز کانتینرها را ایجاد میکنند.
4- علاوه بر انتقال انواع مواد غذایی مانند گوشت و مرغ، تخم مرغ، میوه و سبزیجات میان کشورها، از کانتینرهای یخچالی می توان برای جابه جایی لوازم مخصوص پزشکی که نیاز به دمای خاص دارند نیز استفاده کرد.
نکاتی مربوط به حمل کالا با کانتینر یخچالدار
حمل و نقل کالا با کانتینر یخچالدار نیاز به بارنامه خاص خود دارد که باید ویژگیهایی مانند تاریخ ارسال، مشخصات و نشانی ارسالکننده، گیرنده کالا، تعداد بستهها و اندازه کالا، مقصد و محل وصول کالا، نوع کالا و نرخ کرایه حمل و نقل در آن ذکر شود.
برای حمل و نقل مواد فاسد شونده، ناوگانهای مختلف یخچالدار به کار گرفته می شوند و کرایه هر کدام از آنها با هم متفاوت است. به عنوان مثال نیسان، ایسوزو، کامیون یخچالی به دلیل مصرف سوخت بالای آن در زمان روشن بودن و هزینه بالای نگهداری آن، کرایه نسبتا بالاتری دریافت میکنند و تخمین زده شده است نرخ کرایه آنها 40 تا 50 درصد بالاتر از ماشینهای حمل بار معمولی است. برای تعیین قیمت حمل بار به وسیله کانتینر یا کامیون یخچالدار عواملی همچون فاصله مبدا تا مقصد، نوع محصول و زمان تحویل آن مورد بررسی قرار میگیرد.
درجه سرمای هر کانتینر یخچالی بسته به محتویات داخل آن فرق میکند. به عنوان مثال، دمای گوشت باید کمتر از 10 درجه و برای میوهجات دمای بین 28 تا 32 درجه باشد.
بیشتر بخوانید :
- ترخیص کالا و هر آنچه باید بدانید.
- ترخیص کار کیست؟چه وظایفی دارد؟
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک میرجاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اهواز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زاهدان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کیش
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ارومیه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک جلفا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قشم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خرمشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بازرگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اراک
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر لنگه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر چابهار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک گناوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فریدون کنار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی پیام
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی امیر آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سهلان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی سیرجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی شیراز
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی نوشهر
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی ارگ بم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه ویژه اقتصادی رفسنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بندر امام خمینی
- راهنمای ترخیص کالا از ترخیص کالا از گمرک آبادان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک تبریز
- راهنمای ترخیص کالا گمرک مشهد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اینچه برون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پیرانشهر
- راهنمای ترخیص کالا گمرک یزد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک باشماق
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک مهران
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک آستارا
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دوغارون
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک بیله سوار
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک اردبیل
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک دیلم
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرخس
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک لطف آباد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک قزوین
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک ساری
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک کرمانشاه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سنندج
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک زنجان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک شهرکرد
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سرو
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک پاوه
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک خوی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک منطقه آزاد تجاری انزلی
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک فولاد مبارکه اصفهان
- راهنمای ترخیص کالا از گمرک سمنان