سلطان یاقوت

مراحل صادرات کالا به اختصار

مراحل-ترخیص-کالا

مراحل صادرات کالا به اختصار

لازم است بدانید که قبل از شروع به کاری باید در وهله اول با اصول و قوانین و مقررات آن آشنا شوید و دانش خود را در این خصوص ارتقا داده تا بتوانید در ان کار به صورا اصولی اقدام کرده و موفقیت کسب کنید. برای صادارت و واردات کالا نیاز استکه حتما کتاب هایی که مرتبط به بازاریابی و امور گمرکی و ترخیص کالا می باشد را مطالعه کنید و همچنین از کتاب قوانین واردات و صادرات  و قرار داد های بین المللی غافل نشوید زیرا همانطور که می دانید انجام مراحل تشریفات گمرکی کالا سختی ها و حساست های خاص خود را دارد که عدم آموزش و یاعدم سرمایه گذاری در این خصوص ممکن است سرمایه های شما در این خصوص را هدر دهد.

انواع صادارت کالا

صادرات کالا به دو صورت کلی انجام می شودیکی صادرات قطعی و دیگری صادرات موقت. همانطور که از اسم های آنها معلوم است صادرات قطعی صادارتی است که به صورت قطعی وارد کشور شده و این کالاهایی که به صورت قطعی وارد کشور می شوند در این نوع واردات برای کالای وارداتی یا باید به طور کامل حقوق گمرکی پرداخت شود و یا کالا از پرداخت این حقوق گمرکی معاف می شود. صادرات موقت کالا نیز از انواع صادرات کالا می باشد که معمولا این صادرات موقت برای کالاهای نمایشگاهی، کالاهایی که به صورت نمونه وارد کشور می شوند و یا کالاهای تعمیراتی می باشد شامل این صادرات موقت می شوند. اوصول صادرات موقت کالا به کشور این است که معمولا گمرک ایران سپرده ای برای تضمین بازگشت کالا تا زمان برگشت کالا درنظر می گیرد.

مراحل صادارت کالا چگونه است؟

مراحل صادرات کالا معمولا در کلیات برای تمام کالاها یکی است و فقط در برخی از امورجزیی ممکن است تفاوت هایی داشته باشد. از جمله مدارکی که برای صادرات کالا نیاز است می توان به: تهیه کارت بازرگانی و همچنین تهیه پروفرما اینویس و  لیست عدل بندی و پکینگ لیست فارسی و انگلیسی اشاره کرد. نوشتن اظهارنامه در سامانهEPL، صدور انواع کوتاژ، اخذ انواع بارنامه، صدور انواع گواهی مبدا ازاتاق بازرگانی، صدور بیجک و پنجره EPL و ….. از انواع مدارک مورد نیاز برای صادرات کالا می باشد.

انواع مسیر های صادراتی کالا

مسیر های صادراتی کالا درسه رنگ مختلف قرار دارند که این مسیر ها مشخص می کنند که کالای شما در مسیر ترخیص با چه مشکلاتی مواجه می شود به عنوان مثال کالایی در مسیر سبز قرار می گیرند در این مسیر به راحتی ترخیص می شوند و این مسیرآسانترین و سریعترینروش ترخیص کالا می باشد. بیشتر کالاهایی که از طریق مسیر سبز از گمرک ترخیص می شوند نیازی به داشتن استاندارد ندارد، همچنین با داشتن مسیر سبز در ترخیص کالا تا درب خروج کالایتان چک نمی شوند و تمامی مراحل ترخیص با سرعت نیم ساعته تا یکساعته انجام می شود. کالاهایی که در مسیر زرد برای ترخیص قرار می گیرند دارای برخی دشواری ها نسبت به مسیر سبز در ترخیص کالا می باشد. در این مسیر به صورت فیزکی کالا را مورد بررسی قرار نمی دهند اما مدارک ارائه شده را دوباره و به دقت بررسی می کنند و ارزش گذاری و تعرفه گذاری کالا ترخیصی توسط کارشناسان به طور مجازی دوباره چک می شود. مسیر زرد معمولا برای کالاهایی که سابقه ترخیص در کمتر از سه ماهه گذشته را داشته باشند تعیین می شود و حتما به نوع کالا نیز بستگی دارد. کالاهایی که در مسیر قرمز قرار می گیرند نسبت به مسیر های سبز و زرد دیرتر ترخیص می شود و روند طولانی تری را برای ترخیص طی می کند.

زیرا کالایی که در مسیر قرمز قرار می گیرد نیازمند این هستند که برای ترخیص حتما باید تحت بازرسی به صورت فیزیکی قرار بگیرد. مسیر قرمز معمولا برای کسانی که به تازگی کارت بازرگانی خود را دریافت کرده اند تعیین می شود. همچنین اگر اسنادی که برای اظهار کالا ارائه شده مخدوش و غیر قایل بررسی باشد کالا در مسیر قرمز قرار می گیرد.

چه نوع کالاهایی در مسیر قرمز برای ترخیص قرار می گیرند؟

به طور معمول کالاهایی که از نظر ارزشی لوکس به حساب بیایند و یا لوازم یدکی خودرو ها و همچنین پارچه ها برای ترخیص در این مسیر قرار می گیرند. لطفا قبل از اقدام به تجارت و بازرگانی کالایی با متخصصان این امر مشورت نمایید تا در زمان ترخیص به مشکل نخورید و کالایتان در کوتاه ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه از گمرک ترخیص شود.

بیشتر بخوانید :