سلطان یاقوت

دلایل توقف کالا در گمرک چیست؟

توقف کالا در گمرک

دلایل توقف کالا در گمرک می تواند خیلی متفاوت بوده باشد. برخی کالا به دلیل عدم پیگیری صاحبان آن در گمرک متوقف شده، برخی دیگر به دلیل عدم ارائه مدارک مناسب در گمرک متوقف شده اند و برخی دیگر به دلایل مختلف دیگر که در ادامه به شما توضیح خواهیم داد.

دلایل توقف کالا در گمرک

همانطور که می دانید کالا ها به دلایل مختلف می توانند در انبار های گمرک متوقف شوند و از آنجا بیرون نیایند که به اصطلاح به آنها کالهای دپو شده در انبار های گمرک می گویند. از انوع دلایل توقف کالا در گمرک می توان به عدم ارائه مدارک مناسب به گمرک، عدم پیگیری صاحبان کالا بعد از واردات شدن کالا به گمرک ها، هزینه های زیاد ترخیص کالا و ….. اشاره کرد. اما باید بدانیم که دپو شدن کالاهای تجاری در انبار های گمرک ضرر و زیان ها مالی زیادی هم به اقتصاد کشور و هم به صاحبان کالا تحمیل می کند. ما در این مقاله سعی داریم عمده دلایل توقف کالا در انبار ها گمرک را برای شما بشماریم تا شما عزیزان ضمن آشنایی پیدا کردن با آنها در این خصوص مانع از عدم ترخیص و عدم ترخیص به موقع کالا از انبارهای گرک شوید.

سلطان یاقوت

شرکت سلطان یاقوت با تجربه بیست ساله آماده ارائه خدمات ترخیص کالا و تجارت و بازرگانی می باشد. ترخیص کاران زبده این شرکت امور حمل و نقل و ترخیص کالای شما از گمرک را در سریعترین زمان ممکن با حداقل قیمت انجام می دهند. از سری خدمات این شرکت تجاری و بازرگانی: ثبت سفارش، خرید کالا، حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ کالا، اخذ مجوزات لازم، دریافت پته گمرکی ، دریافت برگ سبز و ….. می باشد. شما عزیزان برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به صورت رایگان با کارشناسان این شرکت تجاری و بازرگانی تماس بگیرید.

تحقیقات قبل از اقدام به تجارت

یکی از مهمترین نکاتی که شما تاجران و بازرگانان عزیز باید به آن توجه کنید این است که قبل از اقدام به تجارت و بازرگانی کالایی تمامی قوانین و مقررات و همچنین بخشنامه های صادر شده در خصوص آن کالا را مطالعه نمایید و یا از ترخیص کار و حق العمل کار و یا شرکت های تجاری و بازرگانی که امور تشریفات گمرکی کالا را انجام می دهند در این باره کمک بگیرید و مشورت کنید و بعد اقدام به خرید کالا و حواله آن نمایید تا در گمرک برای ترخیص دچار مشکل نشوید و ترخیصی سریع و کم هزینه را تجربه نمایید. زیرا عد مآشنایی با قواینن خود مصداق دلایل توقف کالا در گمرک می باشد.

دلایل توقف کالا در گمرک چیست؟

انواع کالاهای رسوبی در گمرک

لازم است بدانید که برخی از کالاها قبل از اظهار در گمرک به دلایلی مشمول قوانین رسوب کالا خواهند شد و برخی دیگر از کالاها بعد از اظهار کالا در گمرک، به کالاهایی که عملیات اظهار آنها انجام نشده اما مدت توقف آنها در گمرک به اتمام رسیده کالاهای رسوبی قبل از اظهار در گمرک می گویند. البته کالا قبل از اظهار برای مدت معینی در انبار ها گمرک قرار می گیرد تا صاحبان کالا و ترخیص کاران مدارک و اسنادی که برای ترخیص لازم است را ارائه نمایند. اگر در این شرایط فرآیند ترخیص انجام نشود کالا به عنوان کالای رسوبی در گمرک شناخته می شود.

عمده دلایل توقف کالا در گمرک قبل از اظهار

به دلایل زیادی که بیشتر مربوط به تکمیل مدراک و اسناد اظهار نامه می باشد کالاها در گمرک رسوب ویا متوقف می شوند. یکی از آن دلایل نداشتن مجوز ثبت سفارش کالا می باشد. یکی دیگر مشکلات بانکی و اسنادی آن است، مشکلات بانکی و اسنادی یعنی مسائل و اسنادی که دریافت وجه و یا امکان انتقال وجه و مسائلی از این قبیل را تایید نمی کند. و یا نداشتن مدارک مالکیت کالا و یا عدم انتقال مالکیت کالا توسط فرستنده خارجی کالا و …… مورد بعدی به پایان رسیدن مهلت مقرر در مجوز ثبت سفارش است که یعنی کالا در مهلت تعیین شده در مجوز ثبت سفارش به مقصد نرسد و صاحب کالا یا نماینده وی برای تمدید آن اقدام نکرده باشند که این مورد هم از دلایل مهم در رسوب کالا قبل از ثبت سفارش به حساب می آید.

توقف کالا در گمرک چگونه امکان پذیر است

اگر در زمان ترخیص کالایی بعد از انجام مراحل و دریافت مدارک اظهار نامه در گمرک بماند و جزء کالاهای رسوبی به حساب بیاید باید گمرک پاسخگو آن باشد که اکثر کالاهایی که بعد از انجام اظهار در گمرک متوقف می شوند متاثر از عوامل بیرونی بوده و باید بر روی آنها تمرکز کرد. از جمله آنها می توان به: عدم ارائه کد رهگیری توسط بانک، به درازا کشیدن صدور مجوزهای مورد نیاز برای ترخیص کالا، عدم پرداخت حقوق ورودی توسط صاحبان کالا و نمایندگان وی، طولانی شدن روند بررسی اظهار نامه که خود. دلایل مختلفی اعم از وجود برخی از ابهامات بر ماهیت کالا و همچنین عدم شفافیت مدارک ارائه شده، طولانی شدن روند بررسی ارزش کالا به دلایل مختلف اعم از خاص بودن کالا، کم بود ارزش کالا، ارائه اسناد نامناسب به طوری که کالا با اسناد ارائه شده همخوانی نداشته باشد که مشمول قوانین قاچاق می شود.

در آخر استخدام ترخیص کاری غیر متخصص که با نحوه ترخیص کالا آشنایی نداشته باشد. همه این موارد از مصداق های عدم ترخیص کالا بعد از تنظیم اظهار نامه می باشد که منجر به رسوب و توقف کالا در گمرک می شوند .

 

عمده دلایل رسوب کالاهای بعد از اظهار در گمرک

بیشتر بخوانید :

 

 

4/5 - (1 امتیاز)