سلطان یاقوت

ترخیص ماشین‌آلات نساجی نو و مستعمل از گمرک

ترخیص-ماشین-آلات-نساجی-نو-و-مستعمل-از-گمرک

نیاز به پوشاک پس از نیز به غذا و مسکن، جزو نیازهای اولیه انسان به شمار می‌رود که به دنبال آن نساجی سنتی و سپس صنعت نساجی شکل گرفت. امروزه صنعت نساجی جزو مهم‌ترین و قابل توجه‌ترین صنایع کشورهای مدرن و در ایران سومین صنعت استراتژیک به حساب می‌آید. هر چه ماشین‌آلات و دستگاه‌های نساجی باکیفیت‌تر و مدرن‌تر باشند، تولیدات آن ها نیز مطلوب تر خواهند بود؛ در نتیجه واردات این دستگاه‌ها جهت پیشرفت کارخانه‌های نساجی در سراسر جهان بسیار مورد توجه واقع شده است. کشور ایران نیز جزو واردکنندگان ماشین‌آلات نساجی از کشورهای آلمان، چین، بلژیک و… به شمار می‌آید. ترخیص ماشین‌آلات نساجی نو و مستعمل از گمرک ایران با شرایط خاص مشمول معافیت گمرکی می‌شود، همچنین تاجران جهت ترخیص دستگاه‌های نساجی مستعمل خود از گمرک، باید مجوز مربوطه را از سازمان صمت اخذ نمایند. در ادامه مقاله به شرح اطلاعات مورد نیاز شما عزیزان جهت ترخیص انواع ماشین‌آلات نساجی از گمرک ایران پرداخته‌ایم.

آشنایی با صنعت نساجی

به‌ طور کلی کلمه مسنوجات عبارت است از بافتن نخ و به کارگیری آن در ساخت پارچه. در صنعت نساجی، مواد خام اولیه همچون پنبه و پشم برای بافت نخ‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در نهایت برای ساخت پارچه کاربرد دارد. در گذشته مسنوجات را از طریق سنتی و با تبدیل پشم و الیاف گیاهی به نخ و پارچه به کمک چرخ‌های ریسندگی و عدم استفاده از ابزار و ماشین‌آلات پیشرفته، تولید می‌کردند. هنر نساجی سنتی قبل از شکوفا شدن منسوجات صنعتی، بخش عمده‌ای از نیاز جامعه را تامین می‌کرد و امروزه نیز در بسیاری از مناطق از کاربرد و محبوبیت بالا برخوردار است و روند رشد خود را دارد.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تولید انواع ماشین‌آلات گوناگون، صنعت نساجی پیشرفت چشمگیری داشته و علاوه بر تهیه پوشاک در صنایع مختلف همچون پزشکی، هوافضا، خودوسازی، راه‌سازی، قالی‌بافی و غیره کاربرد دارد. منسوجات پزشکی به طور عمده تحت تاثیر فناوری نانو هستند و پارچه‌های بافته شده در ساخت ابزارهای حیاتی مانند اکسیژن سازها، صافی‌های شیمیایی، تزریق و… کاربرد دارند. همچنین می توان از تجهیزات تشخیصی، تجهیزات تنفسی، اعضای مصنوعی، سطوح کاهش دهنده سطح تماس با خون، پارچه هایی با سطوح تکمیل شده برای تشخیص بیماری ها، داروسازی، کشت سلول وکاربردهای مهندسی بافت نام برد.

انواع ماشین‌آلات پرکاربرد در نساجی عبارتند از:

  • ماشین آلات بافندگی
  • ماشین های قلاب دوزی
  • ماشین آلات ساختتوری
  • ماشین آلات شستشو
  • ماشین آلات ریسندگی
  • دستگاه کنترل لبه پارچه
  • ماشین آلات ساخت زیپ
  • ماشین آلات مخصوص پشم گوسفند و جانوران دیگر
  • ماشین آلات اندازه گیری پارچه
  • ماشین آلات برش پارچه
  • ماشین آلات گلدوزی
  • ماشین آلات دوخت پوشاک
  • چرخ خیاطی صنعتی
  • خشک کن
  • ماشین آلات رنگ کننده

صادرات و واردات ماشین‌آلات نساجی نو و مستعمل

صنایع نساجی از قدیمی ‌ترین و پر رونق‌ترین صنایع جهان است که نقش مهمی در اشتغال‌زایی و توسعه صنعتی، اقتصادی و اجتماعی ایفا می‌کند. مزایای این صنعت از جمله ارز آوری، تولید ثروت ملی، نیاز به سرمایه گذاری کمتر نسبت به سایر صنایع و همچنین ارزش افزوده بالا، سبب شده تا سالانه انواع ماشین‌آلات نساجی با حجم بسیار بالایی میان کشورها مورد مبادله قرار بگیرند. بزرگ‌ترین صادرکنندگان ماشین‌الات نساجی در دنیا کشورهای چین، ژاپن، کره، آلمان، ایتالیا، بلژیک، ترکیه و… هستند.

در ایران بخش عمده‌ای از نیاز صنایع نساجی توسط تولیدکنندگان داخلی تامین می‌شود اما با توجه به اهمیت استفاده از ماشین‌آلات باکیفیت و مدرن در تولید منسوجات مورد نیاز صنایع، بخشی از سهم واردات کشور به وارد کردن انواع ماشین‌آلات نساجی نو و مستعمل جهت راه‌اندازی کارخانه‌های پیشرفته نساجی در داخل کشور اختصاص می‌یابد. ترخیص ماشین‌آلات نساجی مستعمل یا دسته دوم نیاز به اخذ مجوز فنی از وزارت معدن و تجارت کشور دارد. واردات دستگاه‌های ریسندگی و بافندگی دست دوم در برخی مواقع می‌تواند از لحاظ اقتصادی به صرفه باشند.

دستگاه‌های نساجی با توجه به اینکه در خطوط تولید فعالیت می‌کنند، شامل معافیت‌های گمرکی می‌شوند. البته درصد این معافیت‌ها با توجه به نوع دستگاه، نو یا مستعمل بودن و … متفاوت است.

مجوزهای لازم جهت ترخیص ماشین‌آلات نساجی نو و مستعمل از گمرک

جهت ترخیص انواع ماشین‌آلات نساجی از گمرک، اخذ مجوزات زیر الزامی است:

  • مجوز فنی از وزارت معدن و تجارت-بهین‌یاب برای کالاهای دسته دوم یا مستعمل
  • مجوز ارزی از دفتر صنایع ماشین‌آلات و تجهیزات تولید-تخصیص ارز

کد تعرفه گمرکی ترخیص ماشین‌آلات نساجی

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص انواع ماشین‌های نساجی ذیل تعرفه ردیف 8445 می‌باشند که شرح آن بدین صورت است: ماشین‌های تهیه الیاف نسجی؛ ماشین‌های ریسندگی، دولاکنی یا نخ‌تابی و سایر ماشین‌آلات و دستگاه‌ها برای تولید نخ‌های نسجی؛ ماشین‌های قرقره پیچی یا نخ پیچی (از جمله ماسوره پیچی) یا باز کردن مواد نسجی و ماشین‌های تهیه نخ‌های نسجی جهت کاربرد در ماشین‌های 46 84 یا 47 84.

اولویت کالاییحقوق ورودیکد تعرفهنام کالا
244%84451100ماشین‌های حلاجی
244%85451200ماشین‌های شانه‌زنی
244%84451300ماشین‌های کشش یا فتیله‌کنی الیاف
244%84452000ماشین‌های ریسندگی مواد نسجی
244%84453000ماشین دولا کردن یا تابیدن نخ نسجی
244%84454000ماشین‌های نخ پیچی (ازجمله ماسوره پیچی)، قرقره‌پیچی یا بازکردن مواد نسجی

خدمات شرکت سلطان یاقوت در خصوص ترخیص ماشین‌الات نساجی از گمرک

با توجه به شرایط خاص ترخیص ماشین‌آلات نساجی که در ابتدای مقاله اشاره شد، انجام این امر نیازمند دانش و آگاهی لازم از قوانین و مقررات وضع‌شده از سوی اداره گمرک است. شرکت سلطان یاقوت با به‌کارگیری نیروهای ترخیص کار و مشاوران زبده امیدوار است بتواند جهت پیش برد اهداف تجاری و صنعتی یار و همراه شما تجار عزیز باشد. برای مشاوره رایگان در خصوص ترخیص ماشین‌آلات نساجی نو و مستعمل از گمرک و همکاری با ما می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

تلفن های تماس: 09121995406 –  02128111034

بیشتر بخوانید :

 

5/5 - (1 امتیاز)